GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Pregătirea unei cine festive: 5 moduri de a-ți impresiona invitații

Articol de GSP - Publicat joi, 06 octombrie 2022 15:23 / Actualizat joi, 06 octombrie 2022 15:24

Știm cu toții că sărbători precum Paștele, Crăciunul sau orice altă ocazie festivă este momentul potrivit pentru a organiza o cină în familie. Însă, în afară de preparatele pe care le gătești cu drag pentru toți cei prezenți, la fel de importantă este și aranjarea mesei festive.

Și pentru că știm că dorești să faci cea mai bună impresie invitaților și vrei să-i impresionezi peste măsură, te invităm să descoperi în articolul următor inspirația de care ai nevoie pentru pregătirea unei cine festive în adevăratul sens al cuvântului. Iată cele mai inspirate X moduri prin care să-ți impresionezi invitații la o cină festivă grandioasă! 

1. Ține cont de ocazie și alege o tematică fabuloasă

Pentru început este ideal să stabilești tematica evenimentului, dar și tipul petrecerii, ținând cont de ocazie pentru care ai ales să organizezi o cină festivă. Astfel, dacă este vorba despre sărbătoarea Crăciunului, atmosfera va fi una caldă și liniștită, pe fundalul unor colinde de Crăciun bine alese. Dacă vorbim despre o petrecere aniversară, atmosfera de la cină va fi marcată de distracție și dans. 

În funcție de ocazia cu care organizezi o cină festivă vei putea alege și culorile potrivite pentru fața de masă, decorațiunile și ustensilele pe care le folosești. În principiu, este recomandat să utilizezi două culori principale pentru a nu încărca din punct de vedere vizual masa. Cu atât mai mult cu cât aceasta va fi plină cu alte decorațiuni și diferite sortimente de mâncare. 

Un alt aspect care ține de tematica cinei festive și pe care trebuie să-l iei în considerare este alegerea veselei și a tacâmurilor. La fel de important pentru impresionarea invitaților va fi și modul în care le vei aranja la masă. Cu cât meniul este unul mai bogat, cu atât vei avea nevoie de mai multe tacâmuri și farfurii, pe care să le așezi pe masă alături de restul accesoriilor și decorațiunilor. 

2. Stabilește meniul pentru invitați și alege băuturile potrivite

Selectarea meniului pentru invitați este, poate, cea mai dificilă parte a organizării unei cine festive. Este adevărat, poate deveni o provocare să alegi câteva feluri de mâncare și deserturi care să fie pe placul tuturor. Ca gazdă, este important să ții cont de preferințele fiecărui invitat, însă acest lucru nu înseamnă că va trebui să pregătești zeci de feluri de mâncare diferite. Încearcă să te orientezi spre rețete care știi sigur că vor primi toate complimentele. 

Nu uita să alegi și băuturile potrivite. Poți comanda, de pildă, gin, whisky, șampanie sau vin. La Profi.ro găsești diverse tipuri de vinuri, care se vor potrivi de minune preparatelor din carne cu care alegi să-i surprinzi pe invitați. Asigură-te că ai în casă și băuturi non-alcoolice, pentru cei care nu servesc alcool sau pentru copii. 

3. Fă-ți invitații să se simtă bineveniți

Planifică-ți timpul în așa fel încât toate detaliile să fie bine puse la punct în momentul în care oaspeții încep să sosească. Chiar dacă este vorba de familie sau cei mai apropiați prieteni, cu siguranță nu se vor simți confortabil să te vadă cum alergi dintr-o parte într-alta a casei, încercând să pui la punct ultimele detalii. Întâmpină-i, în schimb, cu un zâmbet și o îmbrățișare, oferă-le băuturi și asigură-te că atmosfera va fi una extrem de caldă. 

4. Amenajează un spațiu pentru cei mici

Invitații care vin alături de cei mici vor fi profund impresionați dacă cei mici vor avea un spațiu destinat lor. Prin urmare, ia în calcul ideea amenajării unui colț de joacă pentru cei mici. Chiar dacă vor lua cina la masă cu adulții, este greu de crezut că micuții vor sta locului până la finalul cinei. Fiind vorba de copii, probabil nu vor rezista nici măcar până la felul I! 

5. Oferă-le celor prezenți câte un mic dar

Un alt mod inedit de a-i impresiona pe invitați este acela de a-ți lua la revedere de la ei oferindu-le câte un mic dar. Nu trebuie să fie un cadou fabulos și costisitor, ci un detaliu care să le amintească de seara plăcută petrecută împreună. De pildă, acest dar poate fi un desert frumos împachetat, pe care să-l poată savura ziua următoare sau o sticlă de vin bun, cu o etichetă personalizată.

Din câte ai putea deduce, nu este deloc complicat să organizezi o cină festivă. Atâta vreme cât vei alege o tematică potrivită, un meniu variat, băuturi de calitate și un decor elegant, toate acestea completate de o atmosferă călduroasă, nimic nu va putea egala seara minunată petrecută împreună!  

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează