GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Premier League este gata de restart! Tot ce trebuie să știți despre ultima parte a celui mai tare campionat de fotbal din lume

Articol de GSP - Publicat marti, 16 iunie 2020 15:14 / Actualizat marti, 16 iunie 2020 15:24

Premier League revine după 100 de zile de pauză cu două partide, restanțele Aston Villa - Sheffield United și Manchester City - Arsenal. Nici cel mai tare campionat din lume nu a scăpat de Covid-19, dar britanicii sunt gata să se reîntoarcă la rândul lor la treabă, deocamdată fără spectatori în tribune. Până la finalul sezonului au mai rămas de disputat 92 de jocuri, în principiu tot atâtea „finale”, având în vedere tăria celor 20 de echipe. La Superbet te poți bucura de fiecare partidă în transmisie LiveStream, atât pe site, cât și în aplicație. Alege-ți favoriții și plasează pariul câștigător. Deschide cont și pariază la Superbet!

CÂND POATE CÂȘTIGA LIVERPOOL TITLUL

Titlul este jucat în mare parte, având în vedere că Liverpool are un avans de 25 de puncte față de Manchester City. „Cetățenii” au și restanța cu Arsenal, dar acest lucru nu poate decât să amâne cu o etapă, maximum două deznodământul. 

„The Reds” vor avea șansa de a câștiga primul titlu în era Premier League și primul în campionatul Angliei după o pauză de 30 de ani dacă vor câștiga partidele cu Everton (deplasare) și Crystal Palace (acasă), indiferent de rezultatele echipei Manchester City. Asta înseamnă 24 iunie, după etapa a 31-a, așadar, cu șapte etape înainte de final. În cazul în care trupa lui Pep Guardiola pierde însă restanța cu Arsenal din 17 iunie, atunci Liverpool are șansa să încheie socotelile chiar în derby-ul Merseyside, care va avea loc pe „Goodison Park” în 21 iunie. 

În ultimul lor meci, „cormoranii” au învins AFC Bournemouth cu 2-1, în timp ce Manchester City a pierdut pe terenul lui Manchester United cu scorul de 2-0. Vezi aici toată oferta pentru etapa din Anglia!

CINE LUPTĂ PENTRU LIGA CAMPIONILOR 

Lupta pentru titlu pare încheiată, dar nu și pentru locurile de Liga Campionilor. Prin prisma acestui obiectiv, în cele nouă runde se anunță multe jocuri pasionante. 

În acest moment nu există o certitudine dacă locul 5 este eligibil pentru viitorul sezon al Ligii Campionilor ori ba. UEFA a suspendat Manchester City din competițiile europene pentru doi ani, pentru că a încălcat fair-play-ul financiar. „Cetățenii” au făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), și-au susținut cauza timp de trei zile în cursul săptămânii trecute, iar un verdict final este anunțat la începutul lunii iulie. 

După audieri s-au făcut multe speculații cu privire la modul în care se poate rezolva cazul și la consecințele care pot deriva. Cu siguranță, pentru Manchester City acesta este cel mai dificil meci din perioada imediat următoare. 

Așadar, deocamdată echipe precum Manchester United, Tottenham și chiar Arsenal își pun speranțe și în acel loc 5, în cazul în care nu reușesc să revină în Top 4. 

Pentru locurile de Liga Campionilor (două sau trei) se luptă în principiu șapte echipe, cele clasate în zona locurilor 3-9: Leicester – 53 puncte, Chelsea – 48, Manchester United – 45, Wolves – 43, Sheffield United – 43 (un joc mai puțin disputat), Tottenham – 41, Arsenal – 40 (un joc mai puțin disputat). 

Între aceste echipe vor avea loc și 12 jocuri directe. Sheffield United ar avea cel mai dificil program, pentru că va înfrunta cinci din cele șase adversare enumerate mai sus. Tottenham și Leicester au câte patru jocuri directe cu potențiali rivali în lupta pentru Liga Campionilor. Asta nu înseamnă că Chelsea și Arsenal au un program mai accesibil, pentru că ambele trebuie să se confrunte atât cu Liverpool, cât și cu Manchester City. Instalează gratuit cea mai tare aplicație de pariuri sportive din România!

ȘASE ECHIPE AU EMOȚII ÎN PRIVINȚA RETROGRADĂRII 

Premier League este fascinant din toate punctele de vedere, inclusiv prin prisma bătăliei pentru evitarea retrogradării. Cu nouă etape înainte de final, ultimele șase echipe sunt separate pe distanța a opt puncte: Brighton – 29 p, West Ham – 27 p, Watford – 27p, Bournemouth – 27p, Aston Villa - 25p (un meci mai puțin disputat), Norwich – 21 p. Sunt și cele care, foarte probabil, vor avea emoții până spre final, pentru că între Southampton (locul 14) și Brighton (locul 15) este deja o diferență de 5 puncte. 

Aston Villa are șansa imediată de a ieși din zona retrogradării, dacă va câștiga restanța cu Sheffield United. Se poate bucura și de revenirea unui om important, a mijlocașului McGinn, astfel că managerul Dean Smith este optimist. 

Între cele șase formații mai sunt cinci jocuri directe până la finalul sezonului. Prima confruntare este abia în etapa a 33-a, între Norwich și Brighton. West Ham United joacă pentru supraviețuire cu trei adversare din subsolul clasamentului, în timp ce Bournemouth nu are niciun astfel de meci. De fapt, „cireșele” au și cel mai dificil program până la final, inclusiv patru întâlniri împotriva unor echipe din Top 6. Brighton și Aston Villa au la rândul lor de trecut un astfel de program, cu patru dispute în compania unor adversari din Top 6. Teoretic, Norwich are programul cel mai puțin dificil, doar cu Chelsea și Manchester City printre „granzi” ca adversari.

REVIN VEDETELE RASHFORD ȘI KANE 

Premier League se reîntoarce începând din 17 iunie, iar o dată cu acest nou „început” revin în teren și nume precum Harry Kane (Tottenham) și Marcus Rashford (Manchester). În momentul întreruperii sezonului, cei doi fotbaliști erau în recuperare și aveau șanse mici să mai joace până la finalul sezonului. Acum, cei doi atacanți ai naționalei Angliei sunt apți și gata să-și ajute echipele pentru a prinde un loc în Liga Campionilor în sezonul 2020-2021. Interesant, revenirea celor două vedete se va produce vineri chiar într-un meci Tottenham – Manchester United. 

Marcus Rashford nu a mai jucat fotbal de la mijlocul lunii ianuarie, după ce a acuzat probleme medicale la spate. Atacantul de 22 de ani a marcat 14 goluri în Premier League până atunci, iar acum își propune, probabil, să ajungă cel puțin la cota 20, pe care ar atinge-o pentru prima dată în carieră, pe parcursul unui sezon. El a marcat un gol la 134 de minute jucate. 

Harry Kane a fost indisponibil încă de la începutul anului, el reușind până atunci să marcheze 11 goluri în 20 de partide. În absența starului, elevii lui Jose Mourinho au câștigat doar trei partide din cele nouă și au ajuns pe locul 8, la șapte puncte de Chelsea (locul 4). De asemenea, media de goluri a echipei a sczăut semnificativ fără Kane, de la 1,75 goluri goluri pe meci, la 1,33 goluri. 

„Avem un joc foarte important împotriva echipa Manchester United. Și, realist vorbind, trebuie să câștigăm 7-8 jocuri pentru a avea o șansă bună de a intra în Liga Campionilor”, a declarat Kane. 

Alături de Harry Kane, la Tottenham revin și alți jucători accidentați, precum Steven Bergwijn, Moussa Sissoko și Son Heung-min, astfel că Jose Mourinho are mai multe opțiuni pentru finalul de sezon. 

Paul Pogba (Manchester United) și Aymeric Laporte (Manchester City) sunt alte două nume mari pe care le vom revedea, foarte probabil, în teren. Dacă absența lui Pogba a fost oarecum acoperită de Manchester United în acest sezon, cu Fred și McTominay, în schimb, Guardiola a avut multe probleme în apărare fără Laporte. Cu jucătorul francez în teren – doar 7 meciuri în ediția 2019-2020 -, Manchester City nu a pierdut niciun joc, a realizat o medie de 2,7 puncte și a primit 0,4 goluri. Fără Laporte – 21 de meciuri, campioana en-titre a suferit șapte înfrângeri, a avut o medie de 1,8 puncte și a primit 1,3 goluri / joc. Dintre fundașii centrali, francezul este lider la toate capitolele în echipa lui Pep, la eficiența paselor, intercepții și baloane recuperate. 

Ca și concluzie să spunem că Premier League va urma, la fel ca toate celelalte competiții care s-au reluat în această perioadă, un program foarte intens. Întrecerea se va întinde pe durata a 40 de zile, ceea ce înseamnă că fiecare va juca, în medie, un joc la 4-5 zile distanță.

Autor: Marius Huțu

Superagenții deschise, supermeciuri, superprieteni! Superjoci de peste tot!

Legendele fotbalului românesc care au lăsat Turcia cu gura căscată!

O gălăgie de jackpoturi la superbet.ro! Peste 10 milioane de lei plătite!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează