GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  10 DE 10

EPISODUL 2 Primul gol, prima perlă a lui Hagi: „Dribla extraordinar, avea o «explozie» cum rar vezi în lume”

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 august 2022 11:16 / Actualizat joi, 11 august 2022 15:02

Gică Hagi a înscris pentru întâia dată în „A” într-o remiză cu Steaua, 2-2, chiar în Ghencea. În poarta „militarilor” era marele Vasile Iordache.

  • Gheorghe Hagi și Banca Transilvania sunt protagoniștii unui parteneriat spectaculos, lansat recent. Performanța, curajul și munca sunt valorile comune care stau la baza acestei asocieri dintre cel mai mare fotbalist român din istorie și cea mai bună bancă din România. De asemenea, Hagi și BT sunt legați și de preocuparea pentru investiții în viitor: “Regele” prin Academia de copii și juniori pe care a construit-o de la zero, Banca Transilvania prin angajamentul pe care- l are pentru România și comunitate.

Toamna lui 1982 a fost plină de emoții și împliniri pentru Gică Hagi. Pe 11 septembrie, el debuta în "A", la 17 ani, 7 luni și 6 zile. Pe 6 noiembrie, înscria deja primul gol. Și ce gol! Și împotriva cui!

În etapa cu numărul 14 a primei divizii, FC Constanța venea în Ghencea pentru a da piept cu Steaua. Chiar dacă ocupau ultima poziție în clasament, iar adversarii reprezentau nume „grele” ale fotbalului autohton, dobrogenii au făcut un meci excelent și au plecat acasă cu un punct, 2-2. 

Gică nici nu sărbătorise majoratul, însă demonstra deja calități de lider. În plus, dribla extraordinar, avea o «explozie» cum rar vezi în lume și niște «frâne» cu care destabiliza orice apărare adversă. 

- Pavel Peniu, ex-atacant FC Constanța

141 de goluria înscris în total Hagi în Divizia A, în 222 de meciuri disputate în tricoul formațiilor FC Constanța (septembrie 1982 - iunie 1983), Sportul (iulie 1983 - decembrie 1986) și Steaua (ianuarie 1987 - mai 1990)

Meritul principal l-a avut Hagi. Introdus pe teren la pauză, la scorul de 1-0 pentru gazde, Gică a tras echipa „marinarilor” după el, iar în minutul 88, când tabela din Ghencea arăta 2-1, a egalat cu un șut formidabil, de la mare distanță. Portarul Stelei, ilustrul Vasile Iordache, n-a putut interveni, noua stea a fotbalului românesc începea să strălucească tot mai intens.

În acel sezon '82-'83, în care FC Constanța n-a putut evita retrogradarea, Hagi a mai înscris de 6 ori. Câte o dată în poarta lui FC Bihor și în cea a Sportului Studențesc și câte o „dublă” cu CS Târgoviște și Poli Timișoara.

Primul gol? Ce amintiri plăcute... Eram un copil și am marcat în poarta marelui Iordache, cu un șut de la 30-35 de metri! Vă dați seama ce bucurie?! 

- Gică Hagi

Steaua - FC Constanța 2-2 (1-0) 

  • Au marcat: Minea (11'), Balint (76') / Peniu (68'), Hagi (88')

Steaua: V. Iordache - Iovan, Fl. Marin, Sameş, Eduard (88' Fodor) - D. Minea, Balint, I. Mureşan - Majaru (63 D. Zamfir), Câmpeanu, M. Barbu. Antrenor principal: Constantin Cernăianu

FC Constanța: Costaş - Purcărea, Antonescu, Matache, Caramalău - Gache, I. Constantinescu (46' Hagi), Mănăilă - Petcu, Peniu, I. Moldovan (58' Buduru). Antrenor principal: Constantin Tâlvescu

Vezi toate episoadele AICI

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
bajescu
bajescu  •  06 August 2022, 15:07
Postat de klauz pe 05 August 2022, 18:36

hagi a jucat la real meciuri de cupa cu echipe de judet. Intre Messi si hagi nu e nu merg comparatiile, Messi e un talent elegant, hagi a fost un *** butucanos cu picioare scurte care inota din greu pe teren. Tipule, ma plictisesti, muta-ti remarcile la altii. Adica: fa pasi.

Stai linistit, ca nu iti mai scriu. Esti irecuperabil. Nu imi pierd timpul cu asemenea indivizi

necion
necion  •  06 August 2022, 11:43
Postat de rocky5 pe 05 August 2022, 23:18

Hagi a fost unic! Dar pentru fotbalul românesc, atât. Nu-i putem insa compara performanțele cu Messi, nici măcar cu Stoichkov, de 5 ori campion al Spaniei plus Balon de aur al Europei!

Nu uita si Gheata de Aur pe care o are.

misu50
misu50  •  06 August 2022, 09:06
Postat de donqhot pe 05 August 2022, 15:11

cum ai facut diferenta intre tine si ceilalti bolovani?

Prin faptul ca am pus in tinerete piciorul pe minge si ochii pe carte... Tu ai facut invers...

Vezi toate comentariile (29)
Comentează
Close