GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Protejați-vă recoltele cu ajutorul produselor pentru protecția plantelor de la Esenzi.ro !

Articol de GSP - Publicat marti, 25 februarie 2020 17:10

Agricultorii cu experiență știu deja faptul că îngrijirea unor porțiuni întinse de recolte necesită foarte mult timp, munca și perseverență, dar și produse pentru protecția plantelor aplicate în mod regulat sau la nevoie. Agricultura nu este ușoară și clar nu este pentru oricine, de aceea, înainte de a porni pe acest drum, asigurați-vă că aveți toate resursele necesare, atât fizice, psihice, cât și materiale pentru a avea succes. În caz contrar, s-ar putea să ieșiți în pierdere. Dacă sunteți deja activi în domeniul agriculturii (de mult sau de puțin timp), atunci stiți ce anume trebuie să oferiți recoltelor, pentru a vă putea bucura de recolte bogate.

Problemele cele mai des întâlnite, indiferent de tipul recoltei, țin de bolile sau de dăunătorii care pot apărea și care o pot compromite. De aceea, în cazul în care sesizați o problemă de această natură în culturi, trebuie să apelați la soluții pe măsură. Bolile plantelor sunt afectări ale stării normale plantelor, aceste afectări fiind unele care întrerup sau modifică funcțiile lor vitale, fapt care duce la moartea acestora. Toate speciile de plante, sălbatice și cultivate deopotrivă, sunt supuse bolilor și trebuie uneori tratate cu fungicide. Deși fiecare specie este predispusă la boli caracteristice, acestea sunt, în fiecare caz, relativ puține. Apariția și prevalența bolilor plantelor variază de la anotimp la anotimp, în funcție de prezența agentului patogen, a condițiilor de mediu și a culturilor și soiurilor cultivate. Unele soiuri de plante sunt în special supuse unor anumite boli, în timp ce altele sunt mai rezistente la ele.

Indiferent de natura problemei, trebuie să știți că veți găsi produse pentru oricare, pe site-ul celor de la Esenzi.ro, pe care îi puteți găsi accesând acest link: https://www.esenzi.ro/pesticide-protectia-plantelor/fungicide. La ora actuală, pe site-ul lor au crescut foarte mult vânzările la gama de fungicide. Acest lucru înseamnă că produsele lor sunt foarte apreciate de către marii agricultori sau legumicultori, deci produsele își fac treaba. Dacă nu ați mai încercat produsele Esenzi.ro până acum, atunci trebuie să faceți și acest pas, deoarece nu aveți nimic de pierdut. Ba din contră, aveți doar lucruri de câștigat, deoarece produsele lor sunt profesionale, de cea mai bună calitate, de la producători de renume recunoscuți în toată țara. 

Bolile plantelor sunt cunoscute încă din timpuri străvechi. Dovezile istorice indică faptul că plantele au fost afectate de boli și în urmă cu foarte mult timp, iar oamenii au găsit mereu soluții pentru combaterea acestora. Foarte multe scrieri timpurii menționează boli, cum ar fi mai multe tipuri de mucegai, cele care au provocat foamete și alte schimbări drastice în economia multor țări timp de foarte mulți ani. Din fericire, în prezent, există soluții foarte multe pentru astfel de probleme, care ne sunt accesibile fie în magazine fizice, pe care le putem și vizita, fie în magazine virtuale, online, care ne sunt accesibile 24 de ore pe zi.

Fungicidele sunt cunoscute de agricultori și nu numai, pentru că ele combat multe ciuperci patogene ale plantelor. Tehnologia chimică s-a dezvoltat enorm în ultimii cincisprezece ani, cu aproximativ 100.000 de substante chimice produse și utilizate commercial, ce sunt utilizate la scară largă în agricultura modernă pentru controlul agenților patogeni fungici. Fungicidele (atât cele de contact, cât și cele sistemice) sunt folosite pentru a ucide ciupercile patogene ale plantei și pentru a proteja plantele, deci rolul lor este în mare parte benefic, însă nu fără unele efecte neplăcute asupra acestora. Aveți, totuși, grijă atunci când le folosiți: aplicați-le întotdeauna conform instrucțiunilor de aplicare, deoarece aplicate în exces, fungicidele afectează creșterea plantelor în unele cazuri, iremediabil, lucru care poate însemna compromiterea parțială sau totală a culturilor din câmp și nu numai.

Fungicidele sunt utilizate pe scară largă pentru protejarea culturilor agricole și horticole de ciupercile patogene ce pot afecta plantele. Agricultorii achiziționeaza fungicide atunci când constată apariția acestor agenți patogeni în culturile proprii. Esenzi.ro vă stă la dispoziție cu produse de cea mai bună calitate, pentru a vă proteja recoltele simplu și eficient. Utilizate ca la carte, veți putea observa rezultatele încă după prima lor utilizare. În lipsa unor tratamente aplicate corect, plantele se pot compromite parțial sau total, iar agricultorii, care își câștigă traiul doar din agricultură, vor ieși în pierdere, un lucru care nu este de dorit, în nicio situație.

Agricultura este un domeniu nemuritor, deoarece este cea mai eficientă metodă de furnizare a hranei la un număr extrem de mare de oameni, fiind cea care ne oferă materia primă de hrană încă din cele mai vechi timpuri. Chiar dacă implică mult mai multă muncă, perseverență și dedicare, este un domeniu care aduce și foarte multe mulțumiri sufletești. Iar în prezent, tot mai mulți oameni caută să își cultive pe cont propriu hrana, deoarece nu reprezintă doar o variantă accesibilă de relaxare activă, ci și o metodă prin care putem să ne bucurăm de legume proaspete și mai sănătoase decât tot ceea ce găsim în comerț, despre a căror proveniență nu cunoaștem mai nimic. Agricultura continuă să se dezvolte și azi și va continua să o facă și în viitor, deoarece interesul major rămâne furnizarea hranei pentru populația planetei, care este într-o continuă creștere, deci trebuie să țină pasul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează