GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Pudra proteică: beneficii în creșterea masei musculare și pierderea în greutate

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 septembrie 2023 16:54 / Actualizat miercuri, 27 septembrie 2023 16:56

Ți-ai propus să te apuci serios de sală și să îți crești masa musculară? Sau poate doar să te tonifiezi și să pierzi câteva kilograme? Nimic nu poate înlocui un program regulat de sport și o dietă echilibrată, dar proteinele și suplimentele te pot ajuta să le susții eficiența și să obții rezultatele dorite mult mai repede. Cum?

Descoperă ce este pudra proteică, de ce sunt importante proteinele în regimul alimentar și ce beneficii au în procesul de slăbire, din cele ce urmează! 

CE ESTE PUDRA PROTEICĂ ȘI DE CE SUNT IMPORTANTE PROTEINELE?

Pentru a putea funcționa normal, corpul uman are nevoie de proteine. Sunt un nutrient esențial pentru mușchi, oase, păr, ochi, organe, dar și hormoni sau alte enzime din corp. În mod natural, proteinele se găsesc în produse de origine animală ca ouăle, carnea, peștele sau produsele lactate, dar și în unele produse vegetale.

Pentru cei care vor să slăbească sau să-și crească masa musculară prin sport, proteinele au un rol foarte important. Un aport corect de proteine zilnic te ajută să dai jos doar grăsime, nu și mușchi, îți accelerează metabolismul și ai mai multă energie pentru antrenamente. Doar că poate fi destul de dificil să îți asiguri necesarul zilnic de proteine doar din alimentație. În acest caz, multe persoane apelează la pudra proteică. 

Pudra proteică este un supliment alimentar care se obține din diferite surse proteice. Cele mai comune surse sunt ouăle, laptele, zerul, dar există și pudră proteică vegană din mazăre, cânepa sau soia. Unele tipuri de pudre proteice pot fi fortificate cu vitamine și minerale, și pot avea diferite arome. Le poți folosi chiar și în prăjituri sau smoothie-uri.

CUM TE AJUTĂ PUDRA PROTEICĂ LA SLĂBIT?

Un număr suficient de proteine te ajută să-ți accelerezi metabolismul, îți reduce pofta de mâncare, susține arderea grăsimilor și creșterea masei musculare. Pudra proteică este o metodă ușoară de a integra proteinele în dieta ta zilnică. Iată principalele beneficii oferite de pudra proteică pentru slăbit:

Accelerează metabolismul. Proteinele te pot ajuta să-ți accelerezi metabolismul și să arzi mai multe calorii zilnic. Asta se întâmplă pentru că proteina combinată cu exerciții fizice duce la creșterea masei musculare, care arde calorii în mod constant - atât pentru a fi menținută cât și atunci când o stimulezi în timpul antrenamentelor. 

Evitarea efectului yo-yo. Atunci îți propui să dai jos kilograme, e posibil ca acestea să nu fie doar din grăsime ci și din masă musculară. Așa apare efectul de yo-yo - pierderea masei musculare duce la încetinirea metabolismului și te face să iei în greutate mai rapid. Proteinele te ajută să eviți acest efect. 

Prelungește senzația de sațietate. Ai observat că atunci când consumi alimente precum carne sau ouă, senzația de foame întârzie să apară? Proteinele îți dau o mai mare sațietate și te ajută să nu depășești limita de calorii. De asemenea, există studii care arată că proteinele reduc hormonul foamei, numit grelină. 

Pudra proteică este o metodă convenabilă de a introduce în dieta ta zilnică mai multe proteine. Acestea sunt importante în creșterea și menținerea masei musculare și, implicit, în procesul de slăbire. Pentru cele mai bune rezultate, combină pudra proteică cu un regim alimentar echilibrat și un program regulat de exerciții. 

Citește și:

Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Superliga
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Liga 2
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”
Superliga
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează