GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

RCA online pentru confortul și siguranța ta

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 iulie 2021 16:20 / Actualizat vineri, 02 iulie 2021 16:20

Pe pint.ro ai oportunitatea de a compara ofertele pentru a alege cea mai avantajoasă asigurare pe care o poți achiziționa online în doar câteva clipe. Astfel, cu numai câteva click-uri economisești timp și bani pentru tine.

Fiindcă orice mașină are nevoie de asigurare, pe Pint.ro poți încheia asigurari online, pentru a beneficia rapid de un RCA ieftin, sau îți poți face o asigurare CASCO. Ai posibilitatea de a alege dintre ofertele principalelor companii de asigurări de pe piață pe cea pe care o consideri optimă pentru nevoile tale.

Despre asigurarea RCA online

Orice autovehicul trebuie să aibă o asigurare auto obligatorie, denumită asigurare de răspundere civilă auto. Polița RCAare ca scop despăgubirea persoanelor prejudiciate în urma unui accident provocat de autoturismul pentru care s-a emis polița. 

În lipsa unei astfel de asigurări, poți fi sancționat prin: retragerea plăcuțelor de înmatriculare, reținerea certificatului de înmatriculare al autovehiculului și/sau amenzi cu sume cuprinse între 1000 și 2000 de lei.

Procesul este unul simplu: 

  • introducerea datelor autovehiculului,
  • compararea tarifelor actuale pentru un RCA ieftin
  • alegerea celei mai bune variante pentru mașina dumneavoastră

După efectuarea plății online, în 15 minute de la achitare veți primi varianta digitală a poliței, urmând ca asigurarea să vă fie livrată acasă prin curier. Dacă aveți nelămuriri, pe site găsiți un număr de telefon la care puteți afla informații suplimentare despre asigurarea RCA.

Cum puteți face un RCA online

Prin introducerea câtorva date despre autoturismul dumneavoastră, puteți vizualiza și compara mai multe oferte de asigurari auto online. După ce vă decideți care este cea mai avantajoasă pentru dumneavoastră, o puteți achiziționa din confortul locuinței, fără a mai fi nevoie să vă deplasați la sediul mai multor companii de asigurări sau să stați la coadă. Simplu și rapid. Și nici nu este nevoie să o imprimați pe hârtie, o puteți prezenta direct de pe telefonul mobil.   

Pentru a realiza asigurări auto online este necesar să introduceți mai multe tipuri de informații cum ar fi: date despre proprietar, despre autovehicul și despre asigurare.

Sunt mai multe aspecte luate în considerare la calcularea prețului unei polițe RCA, de aceea orice informație trebuie atent completată. 

Datele despre proprietar se referă la statutul persoanei:

  • fizic sau juridic
  • adresa din buletin,
  • CNP-ul
  • anul în care ați obținut permisul.

Tot aici trebuie să menționați dacă sunteți bugetar, pensionar, șomer, student, veteran, dacă aveți copii sau dacă aveți deficiențe locomotorii. 

Datele despre mașină se referă la informații precum: 

  • starea de înmatriculare,
  • numărul de înmatriculare,
  • categoria,
  • marca,
  • modelul,
  • tipul de combustibil,
  • capacitatea cilindrică,
  • puterea,
  • seria de sașiu,
  • seria CIV,
  • masa maximă.

 

Date despre poliță necesită completarea următoarelor informații:

  • perioada de valabilitate a poliței
  • dacă ați provocat sau nu un accident în ultima perioadă.

Ulterior, calculatorul RCA va afișa în funcție de informațiile pe care le-ați introdus în câmpurile date, toate ofertele de preț de la asiguratorii din baza lui de date.  Oricând aveți nevoie de asigurari auto online alegeți varianta cea mai profitabilă și bucurați-vă de drumuri lungi în siguranță.

Limite de despăgubire RCA

Limitele de despăgubire pentru o asigurare RCA sunt: pentru pagube materiale - 1.000.000 EUR/eveniment, iar pentru vătămări corporale și deces - 5.000.000 EUR/eveniment. Compania de asigurări plătește despăgubirile chiar dacă accidentul nu a fost produs de proprietarul mașinii sau dacă persoana prejudiciată nu are domiciliul sau reședința în România.

Pentru asigurarea Casco folosiți un calculator CASCO pentru a alege o asigurare potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

Pentru a beneficia de o protecție completă a propriului autovehicul se recomandă orientarea către o asigurare facultativă de tip CASCO, pe care o puteți obține rapid utilizând un calculator CASCO. Această asigurare CASCO protejează indiferent de cel care este de vină pentru producerea incidentului. Dacă în cazul poliței de tip RCA o altă persoană beneficiază de suma asigurată, la acest tip de asigurare dumneavoastră veți fi  beneficiarul propriei sume din cadrul asigurării în caz de accident.

Această asigurare facultativă se poate face pentru mașinile care au o vechime mai mică de 10 ani și acoperă diverse avarii:

  • acte de vandalism,
  • fenomene naturale,
  • furt și tentative de furt.

Înainte de a se încheia o asigurare CASCO, se efectuează o inspecție de risc, pentru a fi stabilite avariile deja existente ale mașinii ce urmează a fi asigurată. Dacă mașina are anumite daune, polița CASCO nu va despăgubi aceste pagube deja existente. 

Unele companii de asigurări vor stabili anumite clauze speciale pentru care se plătește o altă sumă de bani pentru a fi acoperite pagube precum: acte de vandalism, furt parțial fără urme de efracție, circulația cu mașina în off-road, apă la motor, pierderea cheilor, reîntregirea automată a sumei asigurate, acoperirea daunelor chiar dacă persoana care este răspunzătoare de producerea accidentului a condus mașina fără a avea acordul asiguratului.

Excluderi CASCO

Există anumite excluderi, pe care compania nu le va acoperi în cazul în care alegeți o asigurare CASCO. Printre acestea se numără acțiuni precum:

  • mașina a fost lăsată descuiată sau uitată cu cheia în contact;
  • în urma unei tentative de furt, nu au fost schimbate încuietorile ușii, iar sistemul de alarmă nu a fost păstrat în funcțiune;
  • daunele au apărut în urma unei întreceri sportive;
  • conducătorul auto se afla sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante;
  • daunele apar în urma pătrunderii intenționat în zone inundate;
  • daunele apar în urma folosirii mașinii, deși se constată probleme precum: pană, spargerea băii de ulei, avarierea cutiei de viteze.

Pot beneficia de asigurare CASCO autovehicule destinate transportului de persoane, autovehicule destinate transporturilor de bunuri, remorcile-semiremorcile auto, rulotele care sunt trase de un autovehicul din cele menționate anterior. Dacă îți dorești o asigurare facultativă, utilizează un calculator CASCO, pentru a compara ofertele asiguratorilor și a alege ceea ce ți se potrivește. 

Acum, mai mult ca oricând o asigurare CASCO vă poate scuti de prejudicii costisitoare, cu atât mai mult cu cât alegerea unui RCA ieftin este la un singur click distanță când aveți la dispoziție varianta de a plăti totul online alegând serviciul RCA online. Utilizați un calculator RCA sau calculator CASCO pentru a obține cel mai bun preț al asigurării și plătiți online în siguranță, oricând, de oriunde.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează