GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Recomandări de vinuri Villa Vinèa pentru masa de Paște

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 aprilie 2023 13:18 / Actualizat vineri, 07 aprilie 2023 14:40

Paștele ne aduce împreună în jurul mesei, unde trebuie să alegem dintr-o varietate de preparate tradiționale și vinuri, menite să se completeze și să se evidențieze reciproc. Fie că ești gazdă sau invitat, există o serie de asocieri care te vor ajuta să beneficiezi de cea mai bună experiență gastro-oenologică. În continuare, te invităm să descoperi care este ordinea ideală a vinurilor la masa de Paște și cum poți obține cele mai potrivite combinații. 

Spumantul de întâmpinare

Recomandări de vinuri Villa Vinèa pentru masa de Paște

Orice masă de sărbătoare ar trebui să fie deschisă cu un spumant, care să destindă atmosfera și să deschidă papilele celor prezenți. Noi îți recomandăm Villa Vinèa Cuvée Celést, realizat după metoda tradițională champenoise, fermentat trei ani în sticlă. Vinul se distinge prin culoarea galben aurie, cu o perlare fină şi persistentă, aciditatea excelentă și aromele rafinate, care îmbină prospeţimea şi savoarea unui Chardonnay cu notele sofisticate, aduse de Pinot Noir. Gustul său amintește de alune prăjite, drojdii fine, nuci caju, fagure de miere şi smochine.

Pentru aperitive, încearcă un Riesling

Recomandări de vinuri Villa Vinèa pentru masa de Paște

Tradiția noastră este de a începe masa de sărbătoare cu ciocnirea ouălor roșii și să continuăm cu platourile de aperitive ce conțin drob, legume de sezon, brânzeturi și cărnuri uscate. Acestea pot fi asociate cel mai adesea cu vinuri albe, întotdeauna seci. Recomandarea noastră merge spre Villa Vinèa Riesling de Rin, vinificat într-un stil proaspăt, cu note aromatice inedite, ce merg în registrul fructelor amărui condimentate. Culoarea vinului este galben pai, strălucitor, iar nasul este discret, cu flori albe, calcar şi coajă de citrice. Corpul este suplu, cu o excelentă aciditate şi alcool perfect integrat. Gustul, direct şi intens, este centrat pe mere verzi, grapefruit şi lime, la care se adaugă aluzii de drojdii fine şi anason. Postgustul, crocant şi suculent, lasă senzaţii amărui, elegante şi impresii minerale.

Alătură sarmalelor un vin alb

Recomandări de vinuri Villa Vinèa pentru masa de Paște

Pentru sarmale, poate în mod surprinzător, este recomandat un vin alb, cu o aciditate mai ridicată, cum este Villa Vinèa Kerner Premium, care să echilibreze foile de varză. Acesta are o culoare galben pai, cu vagi reflexii verzui şi un nas plin de vioiciune, cu iarbă proaspăt cosită, ardei gras şi note calcaroase. Gustul aduce note de ardei verde, lime şi alune verzi. Postgustul lasă senzaţii citrice şi aluzii de condimente picante. 

Friptura de miel cere un vin roșu, însă complexitatea sa depinde de felul în care este gătită carnea

Recomandări de vinuri Villa Vinèa pentru masa de Paște

Friptura de miel cere, fără doar și poate, un vin roșu, care complimentează gustul specific al cărnii și temperează aromele prin aciditatea vinului. Așadar, pentru asocierea cu friptura tradițională de miel, recomandarea cramei este un vin mai ușor, Villa Vinèa Fetească Neagră Premium cu un profil aromatic bun, care nu acoperă gustul cărnii. Culoarea vinului este rubiniu deschis, strălucitor, iar aroma este de prune afumate, vişine şi note minerale, de grafit. Gustul aduce în prim plan cireşe, vişinată şi magiun de prune, în plan secund strecurându-se aluzii de ciocolată neagră şi vanilie. 

Recomandări de vinuri Villa Vinèa pentru masa de Paște

Dacă aveți în față o friptură condimentată, făcută la baiț, atunci este recomandat un vin roșu mai complex, un cupaj de Merlot, Zweigelt şi Fetească Neagră, cum este Villa Vinèa Rubin Selection. Culoarea este vişinie cu bordură purpurie, iar aroma vine cu fructe negre de pădure, fum şi piele tăbăcită. Vinul are o excelentă aciditate şi alcool insesizabil. Gustul aduce un mix de prune pârguite, vişine şi cireşe negre, totul frumos învăluit în senzaţii de lemn dulce, scorţişoară şi ciocolată amară. 

Cozonacul face casă bună cu un vin dulce, fortifiat

Recomandări de vinuri Villa Vinèa pentru masa de Paște

Desertul este un moment minunat pentru un pahar de Villa Vinèa Contessa Selection, un vin dulce, realizat din struguri de Muscat Ottonel, Kerner şi Gewürztraminer, culeşi devreme şi deshidrataţi, mai apoi, până la stafidire. Rezultatul este unul plin de arome, în care se simt miere, citrice, peltea de gutui și piersici confiate. De aceea, el merge asociat excelent cu o felie de cozonac cu stafide și nucă. 

Încheie masa de Paște cu o pălincă de struguri, Villa Vinea

Recomandări de vinuri Villa Vinèa pentru masa de Paște

La finalul mesei, îți recomandăm pălinca Villa Vinèa, realizată din struguri Pinot Noir, maturată în butoaiele de stejar folosite, în prealabil, la crearea unuia dintre cele mai premiate vinuri ale noastre, Diamant Selection.

Recomandări de vinuri Villa Vinèa pentru masa de Paște

Despre Villa Vinèa

Crama Villa Vinèa a fost fondată în anul 2004, în Valea Târnavelor, de către Heiner Obberauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Cu o suprafață de 70 de hectare, pe care sunt cultivate soiuri locale și internaționale de struguri  - Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot și Kerner -, compania produce în prezent 20 de vinuri, grupate în trei game: Premium, Selection și Classic. Terroirul impresionant, metodele de producție și pasiunea celor doi vinificatori, Misi Dénes și Celestino Lucin –numit oenologul anului 2009, conform publicației italiene Gambero Rosso-, fac ca vinurile Villa Vinèa să fie extrem de apreciate pentru calitatea, savoarea și mineralitatea lor.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează