GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Reguli Blackjack: sfaturi și informații utile pentru jucătorii începători

Articol de GSP - Publicat marti, 31 martie 2020 17:58

Blackjack (sau ‘“21”, așa cum mai este acesta cunoscut) îmbina strategiile jucatorilor cu norocul, oferind o experiență de joc unică pentru sălile de cazinou. Dacă vrei să afli mai multe despre cum decurge un astfel de joc, rămâi alături de noi până la finalul acestui articol. Apoi, îl poți încerca în mod gratuit chiar pe site-ul nostru, cu un simplu click pe secțiunea Cazinou Live

Cum se joacă o rundă de Blackjack?

Scopul este ca fiecare jucător să aibă o mână cu o valoare adunată de 21 sau mai mare decat a adversarului / adversarilor, fără a depăși valoarea de 21. Valoarea fiecare cărți este, de fapt, cea trecută pe cartea de joc, excepție făcând următoarele cărti: valeții (J), damele (Q), popii (K). Aceste cărți au valoarea 10. 

În cazul așilor (A), aceste cărți au fie valoarea 1, fie valoarea 11. În cazul în care mâna ta este mai mare decât valoarea de 21, atunci vei pierde mâna respectivă - “BUST”. În cazul în care ai valoarea mai mică decât cea a dealerului, însă mâna acestuia depășește valoarea de 21, ai câștigat mâna. 

Inițial, dealerul și jucătorul primesc două cărți. Pe lângă cele două cărți ale sale, jucătorul mai poate vedea și o singură carte a dealerului. În funcție de situația determinată de cărți, jucătorul poate alege una dintre următoarele opțiuni: 

  • HIT: jucătorul mai vrea încă o carte;
  • STAND: jucătorul nu mai vrea altă carte / se oprește;
  • SPLIT: opțiune disponibilă atunci când are două cărți cu aceeași valoare;
  • DOUBLE: jucătorul poate dubla miză inițială.

Dacă singura carte a dealerului este un AS, jucătorul are optiunea de a plăti o asigurare (INSURANCE), opțiune ce îi poate limita jucătorului pierderile, în cazul în care dealerul obține un BlackJack. 

Când alegi HIT și cand alegi STAND la Blackjack?

Iată două dintre cele mai des utilizate opțiuni în jocul de Blackjack: HIT și STAND (vezi putin mai sus ce înseamnă fiecare dintre cele două). Iată cum te folosești de cele două opțiuni, evident, pornind de cele două cărți pe care le-ai primit la începutul unei noi mâini: 

  • În toate situațiile în care ai un total mai mic de 11, vei cere încă o carte - HIT, pentru că este imposibil sa depășești 21, chiar și cu cea mai mare valoare venită la a treia carte: J, Q, K;
  • Jucătorii de BlackJack recomandă să ceri o treia carte, chiar și atunci când totalul este mai mic de 16; În caz contrar, șansele de a bate cărțile dealerului sunt destul de mici;

Cele două acțiuni de mai sus sunt determinate de scenarii extrem de clare. Însă dacă îți vin cărți ce lasă loc unor situații interpretabile, iată cum procedează jucătorii profesioniști de “21”, în cazul acestora: 

  • Dealerul arată o carte cu valoarea 10 sau AS: este o mână pe care trebuie să o joci, asumându-ți o doză mare de risc; cere cărți până când ajungi la o valoare cumulată a cărților de 17; oricât de bine ai juca Blackjack, această mână se câștigă pe noroc, pentru că șansele de a “prinde” cărțile bune (vs dealer) sunt mult mai mici;
  • Dealerul arată un 7, 8 sau un 9: este indicat să ceri cărți pentru a ajunge la (cel puțin) un total de 17;
  • Dealerul arată o carte între 3 și 6: poți opta pentru “STAND”, chiar și dacă ai un total ce îți permite să mai ceri o a treia carte, pentru că șansele ca dealerul să depășească 21 sunt destul de mari;
  • Dealerul arată o carte de 2: cere cărți până ajungi la un total de cel putin 14.

Ce faci în cazul unui SPLIT la Blackjack? 

Atunci când ai cărți până în 10 cu aceeași valoare (ex: 2-2, 4-4 etc), sau cărți cu valoare de 10, poți face “SPLIT”. Este o opțiune facultativă, nefiind recomandat să o utilizezi de fiecare dată. Pentru că dacă îți vin două cărți cu valoarea de 10 (suma inițială de 20): cel mai indicat este să optezi pentru “STAND”, pentru că singura carte câștigătoare ar fi un A (în situația respectivă, cartea AS ar avea valoarea 1). 

Singurele situații favorabile în care este indicat să faci “SPLIT” la o pereche de cărți cu valoare “10” sunt cele în care dealerul arată fie un 5, fie un 6. La polul opus, dacă ai o pereche de 4 sau o pereche de 5, opțiunea de “SPLIT” nu este justificată. Motivul este cât se poate de evident: ai avea două mâini de pornire foarte slabe. 

În cazul unei perechi de 8, este recomandat să dai mereu “SPLIT”, acest “hard 16” fiind recunoscută drept cea mai slabă pe care o poate avea un jucător de Blackjack. În aceste condiții, șansele de a bate dealerul sunt foarte mici și, în mod teoretic, trebuie să mai ceri și o treia carte, pentru a îmbunătăți mâna. În această situație, singurele “cărți norocoase” sunt: A, 2, 3, 4, 5. Însă dacă împarți optarii, poți spera la (cel puțin) o mână de 18 (8 + o carte cu valoarea de 10). În cazul în care prima carte a dealerului este o carte cu valoarea de 10 sau A, renunță la opțiunea “SPLIT”, pentru că riști să pierzi ambele mâini. 

În cazul unei perechi de A, “SPLIT” este cea mai bună opțiune pe care o poți avea la îndemână. Asta înseamnă că ai două șanse de peste 30% pentru a obține Blackjack. Chiar dacă cea de-a doua carte nu va fi una cu valoare de 10 (10, J, Q, K), chiar și un 8 sau un 9 pot fi cărți suficient de mari pentru a câștiga mâna respectivă. 

SPLIT în cazul altor cărți-pereche: 

  • 9,9: jucătorul cere “SPLIT”, doar dacă dealerul arată o carte cu valoarea cuprinsă între 2 și 6, un 8 sau un 9. În orice altă situație, se recomandă ca jucătorul să opteze pentru “STAND”, având deja un “hard 18”;
  • 2,2 / 3,3 / 7,7: jucătorul cere “SPLIT”, doar dacă dealerul arată o carte cu o valoare egală sau mai mică de 7;
  • 6,6: jucătorul cele “SPLIT”, doar dacă dealerul arată o carte cu valoare cuprinsă între 2 și 6; În caz contrar, va cere o altă carte “HIT”, sperând ca valoarea acesteia să nu genereze un “BUST”.

Când DUBLEZI la jocul de Blackjack? 

Opțiunea întâlnită și sub denumirea de “DOUBLE-DOWN” poate fi una extrem de convenabilă pentru jucător, atât timp cât aceasta este utilizată în mod coerent. Pentru a profita dublu de mâna favorabilă pe care o ai împotriva dealerului, mărindu-ți astfel câștigurile, iată care sunt regulile de care trebuie să ții cont: 

În cazul unei mâini soft (A + altă carte), dublare corectă se realizează în următoarele situații: 

  • Ai un A + 2, 3, 4 sau 5 - dublezi mereu când dealerul arată un 4, 5 sau 6;
  • Ai un A + 6 sau 7 - dublezi mereu când dealerul arată un 3, 4, 5 sau 6;
  • Evită dublarea în cazul altor combinații

În cazul mâinilor hard, respectă următoarele reguli de joc: 

  • Mâna ta depășește 11 - nu dubla;
  • Ai un total de 11 - dublează de fiecare dată (excepție: dealerul arată un 11);
  • Ai un total de 10 - dublează dacă dealerul arată o carte între 2 și 9;
  • Ai un total de 9 - dublează dacă dealerul arată o carte între 3 și 6.

Dacă ți-a plăcut acest articol, poți intra chiar acum pe acest LINK, pentru a încerca gratis variantele de Blackjack pe care ți le punem la dispoziție!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează