Articol de GSP - Publicat joi, 08 decembrie 2022 12:29 / Actualizat vineri, 09 decembrie 2022 13:44

 Unirea dintre Viitorul și Farul a creat emulația de care Constanța, Dobrogea, avea nevoie. "Strategia mea e simplă, să devin cel mai bun!", a explicat Gică Hagi

  • Gheorghe Hagi și Banca Transilvania sunt protagoniștii unui parteneriat spectaculos, lansat recent. Performanța, curajul și munca sunt valorile comune care stau la baza acestei asocieri dintre cel mai mare fotbalist român din istorie și cea mai bună bancă din România. De asemenea, Hagi și BT sunt legați și de preocuparea pentru investiții în viitor: “Regele” prin Academia de copii și juniori pe care a construit-o de la zero, Banca Transilvania prin angajamentul pe care- l are pentru România și comunitate.

21 iunie 2021 e o zi care va rămâne în istoria fotbalului dobrogean, când clubul de legendă de la malul mării, Farul Constanța, a intrat într-o nouă eră.

Girantul schimbării în bine a grupării alb-albastre a fost Gică Hagi. Omul cel mai potrivit să relanseze un brand atât de important pentru comunitatea locală.

Stadion nou la orizont!

Renașterea Farului, brandul nr. 1 al Constanței
Macheta noului stadion

La conferința în care s-a oficializat unirea, Gică Hagi a declarat entuziast: "Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect, pentru o singură echipă, un singur brand, o singură iubire, Farul Constanța. Până acum era mai simplu, acum reprezentăm un oraș, reprezentăm toată Dobrogea. Fiecare suporter trebuie să fie mândru. Am o singură strategie, să devin cel mai bun! Asta vom încerca. Îmi place să câștigăm. Împreună putem deveni cei mai buni".

Autoritățile locale au plusat imediat, primarul Vergil Chițac promițând construirea un stadion la cele mai înalte standarde în cel mai scurt timp: "Noua arenă prinde contur. Va avea 18.000 de locuri și va oferi fanilor toate facilitățile pe care aceștia le merită".

Până să fie gata noul stadion, în 2024 sau 2025, Hagi a inceput "construcția" unei formații care să se lupte de la egal la egal cu cele mai bune echipe din țară. După 19 etape disputate din actualul campionat, Farul e lider detașat în Superligă și visează cu ochii deschiși la o nouă mare performanță! 

Renașterea Farului, brandul nr. 1 al Constanței
Farul s-a distrat cu FCSB, 3-1

"Farul are cea mai bună Academie din România, are palmaresul Farului și al Viitorului. Devine un club foarte puternic, foarte bine organizat. Îmi doresc să duc standardul de performanță la cel mai înalt nivel"

"Farul este echipa comunității, nu este a mea. Este a Constanței, a Dobrogei. Când am făcut unirea, m-am gândit că trebuie să întorc și eu din ce mi-au dat constănțenii. Eu aici m-am născut, aici e locul meu, m-am întors acasă și vreau să facem un club cu adevărat mare"
Gică Hagi, manager tehnic Farul

Renașterea Farului, brandul nr. 1 al Constanței
Hagi și ai lui fac spectacol în Liga 1

"Într-o țară în care toată lumea se dezbină, iată că există și oameni care vor să se unească. Această unire este cea mai importantă mișcare sportivă din istoria sportului dobrogean. Când două branduri se unesc, rezultatul este întotdeauna mai puternic"
Gică Popescu, președinte Farul

"Suntem martorii unui eveniment deosebit, istoric chiar. E un proiect de mare amploare. Ne dorim să creștem idoli pentru generațiile următoare"
Tiberiu Curt, vicepreședinte Farul

"Azi e solstițiul de vară, dar și ziua Farului. Se naște noul club Farul Constanța. Orașul și constănțenii au nevoie de Farul, Liga 1 are nevoie de Farul. E un simbol. Azi e cea mai fericită zi din fotbalul constănțean, după multă vreme"
Vergil Chițac, primar Constanța

"O singură echipă, un singur brand, o singură iubire!"
Noul motto al Farului

30de milioane de euro anual e bugetul minim de care Hagi crede că un club din România are nevoie pentru a face performanță în Europa: "Cu 10-12 milioane nu te poți bate cu granzii continentului"

Vezi toate episoadele AICI

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”