Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 07 februarie 2013 15:28

Renault este maşina oficială a Torţei Olimpice în România, adusă în ţara noastră pentru prima dată în istorie direct de la Atena.

Mai sunt doar 11 zile până la startul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE),  unul dintre cele mai mari evenimente sportive găzduite vreodată de România. Competiţia e programată să se desfăşoare la Braşov, în intervalul 17-22 februarie.

Torţa Olimpică, aprinsă într-o ceremonie desfăşurată sâmbătă pe stadionul Panathenaic din Atena, a fost adusă o zi mai târziu în Bucureşti, cu avionul. Preluată şi ecortată de 2 maşini Renault Laguna şi de alte 2 Renault Latitude, torţa a ajuns apoi la COSR. Va sta aici pînă pe 10 februarie, când Renault o va transporta sîmbătă la Braşov, locul în care torţa va arde pe toată perioada desfăşurării Festivalului.

"Ne bucurăm să avem din nou susţinerea Renault, după sprijinul extrem de important din 2012. Este prima dată când  în România se organizează în România un eveniment sportiv de asemenea amploare cum este FOTE, de aceea primim cu mare bucurie sprijinul partenerilor noştri" - Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Torţa Olimpică a mai fost în trecere prin ţara noastră (în 1972, în drumul spre Jocurile Olimpice de la München, şi în 1980, în drum spre Moscova), dar acum e pentru prima dată cînd acest simbol al olimpismului va sta propriu-zis în România.

Renault este partener oficial al FOTE, demers prin care îşi declară încă o dată suportul acordat valorilor olimpice, concretizat anul trecut prin susţinerea delegaţiei olimpice a României în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Londra.

"Renault sprijină valorile olimpice pentru că acestea sunt valorile pe care le punem la baza activităţii noastre zilnice. În vară am fost încântaţi să îi sprijinim pe olimpici, iar acum ne bucurăm să susţinem sportivii tineri în drumul lor spre performanţă. «Maşina Campionilor Olimpici» şi «Maşina Torţei Olimpice» sunt două titluri care ne onorează şi care ne provoacă să ne menţinem şi noi pe podium, în tot ce facem" - Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion