GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Retrospectiva românilor la Olimpiadă » România a încheiat JO de la Londra cu două medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz

Articol de GSP - Publicat luni, 13 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 12 august 2012 20:21

Din cei 103 reprezentanţi ai României în 15 sporturi, cei mai mulţi şi-au jucat, cu rezultate bune, şansa la Londra.

Aurul lui Alin Moldoveanu la tir, în proba de 10 m puşcă aer comprimat, cele două medalii de argint cîştigate de judoka Alina Dumitru, la 48 de kg, şi Corina Căprioriu, la 57 de kg, au reprezentant primul bilanţ al tezaurului românesc la Londra. S-au adăugat bronzul obţinut de gimnaste, în concursul pe echipe, aurul Sandrei Izbaşa la sărituri şi argintul Cătălinei Ponor la sol.

Rezultate excelente la haltere
Bucuria românilor a venit de la haltere: pe lîngă laureatele Alina Dumitru şi Corina Căprioriu de la judo, halterofila Roxana Cocoş a completat triunghiul de forţă al româncelor cu un argint la categoria 69 de kilograme.

Efortul a fost întregit glorios de Răzvan Martin, tot la haltere, categoria 69 de kilograme, românul reuşind un loc trei pe podium care i-a adus medalia de bronz.

Băieţi de argint şi fete de aur
Echipa de polo a României a părăsit Olimpiada cu o singură victorie, cea din meciul inaugural cu Marea Britanie. O altă echipă însă a salvat onoarea tricolorilor: sabrerii români care formează echipa de sabie a României au reuşit să obţină medalia de argint!

Gimnastele şi-au confirmat statutul de regine, iar Cătălina Ponor, la sol, şi Sandra Izbaşa, la sărituri, au adăugat bronzului obţinut pe echipe o medalie de argint, respectiv una de aur.

Medalia de argint a Cătălinei Ponor a fost şi ultima distincţie obţinută de delegaţia României. 17 zile în care românii au încercat să adune metale cît mai preţioase şi după care se întorc cu nouă cercuri de diferite culori. O recoltă care pune România între primele 40 de ţări din cele 204 participante.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează