GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVCERTORIAL

Sa iti fim alaturi in procesul de cautare a celui mai bun camin de ingrijire

Articol de GSP - Publicat joi, 25 noiembrie 2021 20:19 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 20:19

Cu toate că este trist să vedem cum părinții sau bunicii noștri îmbătrânesc, procesul de îmbătrânire este unul firesc și la un moment dat fiecare dintre noi va fi obligat să treacă printr-o astfel de situație. Tristețea apare ca urmare a faptului că realizăm că nu vom mai petrece foarte mulți ani de zile alături de persoanele iubite dar și pentru că puterile acestora scad pe măsură ce îmbătrânesc. Există situații în care persoanele vârstnice au nevoie de ajutorul și atenția acordată copiilor mici. 

Astfel de situații necesită apelarea la serviciile profesionale oferite de către un cămin de bătrâni. Pe lângă faptul că personalul care lucrează în cadrul unui astfel de centru este specializat în oferirea de servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice apelarea la astfel de servicii este de multe ori singura soluție avută la îndemână. Copii sau nepoții nu pot avea grijă de persoanele vârstnice din familie pentru că de multe ori aceștia au locuri de muncă în alte orașse sau chiar țări. Pentru ca lipsa acestora să fie cât mai mult compensată trebuie identificat și apelat la serviciile unui cămin de bătrâni care este capabil să ofere servicii premium. Satisfacerea nevoilor persoanelor vârstnice trebuie să reprezinte prioritatea numărul 0 a acestor centre. 

Nu toate centrele care oferă servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice sunt capabile să presteze cele mai onorabile și eficiente servicii așa că trebuie ca alegerea locului în care va trăi persoana vârstnică să fie făcută cu foarte mare atenție, cu spirit de observație și cu gândul la nevoile persoanei care va beneficia de serviciile oferite de către căminul de bătrâni. 

Care sunt nevoile unei persoane vârstnice?

Nevoile unei persoane se schimbă pe măsură ce aceasta îmbătrânește. Ajutor la cumpărături, curățenie sau chiar la igiena intimă sunt câteva dintre cele mai importante nevoi avute de către o persoană vârstnică. În cazul în care acestea nu pot fi satisfăcute de către persoanele din familia acestea trebuie apelat la serviciile unui cămin pentru bătrâni. 

Personalul din cadrul acestuia trebuie să suplinească tot ceea ce ar trebui să facă persoanele din familia unei persoane vârstnice. De asemenea, în cadrul unui cămin pentru bătrâni, beneficiarii trebuie să aibă parte de tot conforul sentimental de care aceștia au nevoie. Din păcate, sunt multe cămine pentru bătrâni care nu oferă toate serviciile de care au nevoie persoanele vârstnice sau dacă le oferă nu sunt la un nivel calitativ foarte bun. 

Acesta este motivul pentru care căminul de bătrâni trebuie să fie ales cu mare grijă și doar după analizarea ofertelor existente pe piața de specialitate. Recomandat ar fi ca procesul de alegere să fie realizat împreună cu o altă persoană care a mai trecut printr-o astfel de situație. În felul acesta vei beneficia de toate sfaturile și cunoștințele avute de către persoana care a contractat serviciile unui cămin pentru bătrâni.

Recomandări care ajută la alegerea căminului de bătrâni în cadrul căruia persoanele vârstnice se simt ca acasă

Plecarea din propria locuință este cea mai grea situație pe care trebuie să o suporte persoanele care au nevoie de ajutorul oferit de către personalul care lucrează în cadrul unui cămin pentru bătrâni. Și acest lucru trebuie avut în vedere în momentul în care este necesară contractarea unui cămin pentru bătrâni. 

Pentru ca persoana vârstnică să se simtă cât mai bine din punct de vedere psihic, fizic și sentimental este necesară respectarea unor recomandări. Acestea vin din partea oamenilor care au accesat serviciile oferite de către căminele de bătrâni. Cele mai importante recomandări sunt următoarele:

  • Căminul de bătrâni trebuie să activeze de mulți ani de zile pentru a putea oferi servicii de cea mai bună calitate. Doar prin acumularea experienței se află care sunt nevoile care trebuie satisfăcute și cum trebuie să fie satisfăcute pentru ca persoanele care optează pentru astfel de servicii să se poată bucura de tot ceea ce le oferă această perioadă a vieții.
  • Serviciile oferite trebuie să cuprindă cât mai multe domenii de interes pentru persoanele vârstnice. Pe lângă serviciul de cazare și hrană, un cămin de bătrâni care oferă servicii premium trebuie să ofere și servicii medicale, de socializare, culturale, etc, pentru ca beneficiarii să nu simtă faptul că locuiesc într-un cămin pentru bătrâni.
  • Atât căminul pentru bătrâni cât și personalul care lucrează în cadrul acestuia trebuie să dețină certificările necesare desfășurării activităților necesare asigurării celor mai bune condiții de trai pentru persoanele vârstnice.
  • Trebuie ales acel cămin pentru bătrâni a cărui personal consideră persoanele vârstnice parte din familia lor. Doar în acest fel beneficiarii căminului pentru bătrâni nu se vor simți inutili și o grea povară pentru cei din jur.

Căminul de bătrâni ASERTIVO este locația care transformă bătrânețea într-uuna dintre cele mai frumoase perioade ale vieții

Implementând un concept diferit față de ceea ce există în acest moment pe piața din țara noastră, ASERTIVO este căminul pentru bătrâni care prin ceea ce face personalul care lucrează în cadrul acestuia contribuie la înfrumusețarea modului în care se simt persoanele vârstnice care au nevoie de suportul oferit de către un cămin pentru bătrâni. 

În cadrul acestui cămin pentru bătrâni nu este vorba doar despre asigurarea condițiilor minime de trai așa cum din păcate se întâmplă în multe alte locații din țara noastră ci este vorba despre asigurarea celor mai bune condiții pentru ca beneficiarii să se simtă confortabil din toate punctele de vedere. 

Sentimentele avute de către persoanele care trăiesc în cadrul acestui cămin de bătrâni sunt foarte importante pentru personalul care lucrează în cadrul acestuia. Aceștia fac tot ceea ce este posibil pentru ca persoana vârstnică să se simtă ca acasă și să zâmbească cât mai mult posibil. Sa iti fim alaturi in procesul de cautare a celui mai bun camin de ingrijireeste tot ceea ce ne dorim pentru ca persoanele vârstnice să se poată bucura din nou de viață.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close