GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Să obții fișa medicală pentru permisul auto nu este o sarcină birocratică, ci un nou pas spre visul tău!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 august 2022 14:08 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 14:09

Pentru a-ți îndeplini visul de a deveni șofer, trebuie să parcurgi mai mulți pași: să urmezi o școală auto, să susții examenul pentru obținerea permisului și, în vederea acestuia, să completezi fișa medicală pentru permis auto. Iată care sunt demersurile necesare pentru a intra în posesia acestui document!

Documente și analize necesare

În momentul în care te prezinți la o clinică pentru a obține fisa medicala permis auto, ai nevoie de următoarele documente:

• buletin/carte de identitate;

• fișa de școlarizare pentru obținerea permisului;

• o adeverință în care să se menționeze dacă pacientul figurează cu boli cronice în evidența medicului de familie;

• dacă este cazul, o scrisoare medicală de la medicul diabetolog, în care să fie trecute diagnosticul, tratamentul și recomandarea dacă solicitantul este apt pentru a conduce. Acest act le este necesar pacienților care suferă de diabet de tip 1.

• ochelarii de vedere, dacă este cazul.

Odată ce te prezinți cu aceste documente la un centru medical autorizat, vei efectua examinările clinice corespunzătoare diferitelor specializări, conform prevederilor legislative în vigoare. Este vorba despre următoarele specialități: Medicină internă, ORL; Oftalmologie, Ortopedie / Chirurgie, Neurologie și Psihiatrie.

În cazul în care te prezinți la Clinica Medicală Standard Med, situată în București, pe Bulevardul Carol I, nr. 45, totul va decurge rapid și nu va fi nevoie să aștepți ore în șir sau să revii pe parcursul mai multor zile. Vei găsi la recepție toate formularele tip prevăzute de lege, cu evaluările necesare, și vei primi fișa medicală pentru permis auto în aceeași zi.

Ce spune legea despre capacitatea de a conduce pe drumurile publice?

Normele minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul sunt definite în Ordinul 1162 / 2010, publicat în Monitorul Oficial pe 8 septembrie 2010. Aici sunt enunțate cu claritate abilitățile necesare pentru obținerea carnetului de șofer, cele de care se ține cont în momentul în care este eliberată fișa medicală permis auto.

În ceea ce privește vederea potențialului șofer, reglementările sunt următoarele: „Toţi solicitanţii unui permis de conducere trebuie să se supună unui examen corespunzător pentru a se asigura că au acuitatea vizuală necesară pentru conducerea unui autovehicul. Dacă există motive de îndoială cu privire la acuitatea vizuală a solicitantului, acesta este examinat de o unitate de asistenţă medicală autorizată. La examinarea respectivă se acordă o atenţie deosebită următoarelor: acuitatea vizuală, câmpul vizual, capacitatea vizuală în condiţii de luminozitate redusă, sensibilitatea la lumină puternică şi contraste, diplopia, alte afecţiuni oculare care periclitează conducerea în condiţii de siguranţă.“

Există, de asemenea, prevederi clare și în legătură cu eventualele afecțiuni neurologice. Textul legislativ prevede că „tulburările neurologice asociate afecţiunilor sau intervenţiilor chirurgicale care afectează sistemul nervos central sau periferic, conduc la deficienţe senzoriale sau motorii şi afectează echilibrul şi coordonarea trebuie să fie luate în considerare în funcţie de efectele lor funcţionale şi riscurile evolutive. În astfel de cazuri, eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere se poate realiza sub rezerva evaluării periodice, în cazul riscului de agravare“.

Medicii de la o clinică specializată vor verifica dacă ești deplin apt pentru a conduce o mașină și, după desfășurarea examinărilor, vei primi fișa medicală pentru permis auto. Un pas esențial pentru îndeplinirea visului de a te afla la volanul unei mașini!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează