PUBLICITATE

Schioarea unicat 

Mikaela Shiffrin
(foto: Guliver/Getty Images)
Mikaela Shiffrin (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 decembrie 2018 09:00

Americanca Mikaela Shiffrin a devenit duminică prima schioare care reușește să se impună în toate cele șase probe ale schiului alpin. Niciun bărbat sau femeie nu reușise până acum să facă acest lucru.

Americanca în vârstă de 23 de ani s-a impus în proba de Super-G desfășurată la Lake Louise în Canada. Mikaela are în palmares 46 de victorii în etapele de Cupă Mondială, dintre care 34 sunt la slalom, șase la slalom uriaș, trei la slalom în paralel și câte una la coborâre, Super-G și combinată. "Unul dintre obiectivele mele când m-am apucat de schi a fost să mă impun în toate probele. Părea de neatins, dar iată că am reușit", a spus Shiffrin.

Până în 2015, când a fost introdus slalomul paralel, au existat șase sportive care au reușit să se impună în cele cinci discipline ale schiului alpin de până atunci. Ele sunt americanca Lindsey Vonn, slovena Tina Maze, croata Janica Kostelici, suedeza Anja Parson și austriaca Petra Kronberger. 

Top 5 câștigătoare de etape de Cupă Mondială

1. Lindsey Vonn 86
2. Annemarie Moser-Pröll 62
3. Vreni Schneider 55
4-5 Renate Götschl 46
Mikaela Shiffrin 46Toată lumea îl știe pe Cătălin Moroșanu, însă puțină lume știe cum arată soția lui. E medic stomatolog și e frumoasă foc. Iar acum și-a făcut curaj să vorbească. A vrut să se afle de la el
Libertatea
Comentarii (1)
adrian_riga  •  05 Decembrie 2018, 12:06

e clar ca e un articol facut pt publicitate. slalomul paralel nu e o proba separata. nu exista clasament sau glob de cristal pt slalom paralel. asa cum la combinata sunt mai multe variante, asa si la slalom poate fi slalom clasic sau slalom paralel. rezultatele de la slalom paralel se regasesc in clasamentul de la slalom. clar?

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:30 CICLISM
Milano-Sanremo
Eurosport
22:00 UCL
Barcelona - Napoli
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 UCL
Bayern - Chelsea
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1