GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Se anunță o vară toridă! Tu cum te pregătești pentru caniculă?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 iunie 2023 11:57 / Actualizat miercuri, 07 iunie 2023 11:59

Încet, dar sigur, vara începe să își arate puterea în țara noastră, iar conform specialiștilor, în sezonul estival 2023 temperaturile vor trece peste 40 de grade Celsius. Nu doar temperatura ridicată este problema, cât mai ales umiditatea sporită, care ne face să ne simțim de parcă am locui în deșert.

Printre persoanele cele mai afectate de temperaturile ridicate se numără  copiii și vârstnicii, însă nici cele care sunt nevoite să iasă din casă în timpul prânzului sau al după-amiezei nu sunt ferite de disconfortul termic. Dacă în zonele rurale, montane sau în afara Capitalei temperaturile sunt mai ușor de suportat, nu același lucru se poate spune centrul Bucureștiului, unde spațiile verzi au fost înlocuite cu beton, lăsându-ne fără umbră la care să ne refugiem.

Dacă 2023 nu aduce cu sine o vacanță în zone mai puțin expuse temperaturilor ridicate, Home 36 a adunat pentru tine o serie de recomandări care te vor ajuta să faci față caniculei din vara lui 2023:

Bea cât mai multă apă

Când temperaturile depășesc 40 de grade Celsius, apa și ceaiul fără zahăr devin esențiale. Specialiștii recomandă consumul de apă în special, mai ales că din cauza temperaturilor ridicate metabolismul este accelerat. Indiferent de activitatea pe care o faci, chiar dacă te bucuri de temperaturi mai mici datorită aerului condiționat, este important să bei cel puțin doi litri de apă pe zi.

Renunță la fast-food 

Oricât de tentați am fi să mâncăm fast-food, vara nu este recomandat. Organismul pierde multe minerale și nutrienți prin transpirație, de aceea consumul de fructe și legume proaspete trebuie să primeze. Spre exemplu, pepenii sunt o sursă bună de vitamine și nici nu îngrașă. Cu cât dieta este mai sănătoasă, cu atât corpul tău va primi nutrienții necesari pentru a face față schimbărilor de temperatură.

Medicii recomandă să eviți grăsimile, sosurile și maioneza, precum și prăjelile. Dacă ai poftă de fast food alege varianta mai sănătoasă, cum ar fi cartofii wedges copți, carnea la grătar; când ai poftă de ceva dulce optează pentru deserturi făcute în casă sau fructe înghețate.

Creează-ți un mediu confortabil acasă

Pentru un somn liniștit este important să ai confort termic în locuință. Dacă ți-ai instalat un aer condiționat în această primăvară, mare bine ai făcut. Dacă încă nu ai unul, cea mai bună alegere trebuie să ia în considerare și diversele funcții, cum ar fi direcția și puterea de răcire, precum și modul în care o face (ex: răcire simplă, ventilare, dezumidificare, etc.).

În cazul în care locuiești la casă, ce modalitate mai bună de a te răcori decât prin achiziționarea unei minipiscine de la Home36, pe care să o folosești nu doar în weekend, ci la finalul oricărei zile toride. Copiii, mai ales că sunt în vacanță, se vor bucura de propria "mare", fără a ieși din oraș. Iar prietenii tăi vor avea un motiv întemeiat să te viziteze mai des!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează