GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Secrete pentru șoferi: de ce anvelopele ALL-SEASON sunt cea mai bună alegere pentru mașina ta?

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 august 2021 22:29 / Actualizat vineri, 27 august 2021 22:29

Atunci când cauți un set nou de anvelope pentru mașina ta, te poți lovi de o serie de întrebări: Ce fel de anvelope să achiziționez? Anvelopele all-season sunt mai bune decât anvelopele pentru vară sau cele pentru iarnă? În ce condiții este permis să circul cu astfel de anvelope?

Profesioniștii în industria auto de la anvelope-oferte.ro îți pun la dispoziție o gamă variată de  anvelope din care poți alege, conform nevoilor tale ca șofer. Însă de departe, cea mai avantajoasă alegere pentru șoferii care conduc mai mult timp în oraș, o reprezintă anvelopele all-season.

Citește mai departe pentru a afla mai multe despre caracteristicile anvelopelor all-season și descoperă avantajele acestora:

Caracteristicile anvelopelor all-season

Anvelopele all-season (cunoscute și sub denumirea de „anvelope universale”) sunt exact ceea ce le sugerează numele - funcționale pe tot parcusul anului, indiferent de anotimp. Tehnologia de tip hibrid a anvelopelor all-season îmbină caracteristicile modelelor de vară și ale celor de iarnă într-o singură anvelopă. 

Pe timpul iernii, anvelopele all-season oferă aderenţa necesară atunci când temperaturile sunt scăzute, dar și în situațiile în care pe carosabil există zăpadă, noroi sau gheaţă. De asemenea, deoarece compoziția lor permite ca anvelopa să rămână flexibilă, ele își păstrează duritatea și nu devin prea moi pe timpul verii. Astfel, anvelopele all-season sunt perfecte pentru condusul în oraș, în condițiile în care clima este moderată, iar temperaturile nu sunt extreme.

Utilizări și indicatori de legalitate

Înaintea achiziționării anvelopelor, trebuie să consulți cu mare atenție cadrul legislativ din țara în care vrei să le utilizezi. În România, denumirea de „anvelope all-season” nu defineşte exact tipul de anvelopă omologată pe timpul iernii. Doar un singur criteriu certifică faptul că anvelopa este în conformitate cu legea națională (Ordonanța de Guvern nr. 5/2011) și anume inscripţia literelor M şi S (mud & snow, adică noroi și zăpadă) de pe roată, sub următoarele forme: M+S, M.S. sau M&S.

Avantajele anvelopelor all-season

Anvelopele pentru toate anotimpurile au avantaje remarcabile legate de performanță, atunci când sunt utilizate în anumite condiții. Datorită compoziției mai grele și dure, anvelopele all-season sunt mai rezistente decât anvelopele de iarnă și nu se uzează la fel de repede. Chiar dacă la temperaturi scăzute anvelopele all-season se întăresc mai repede decât cele de iarnă, acestea din urmă nu pot fi utilizate pe timpul verii, întrucât se înmoaie la temperaturi de peste 7,0 ° C. 

Însă, cel mai mare avantaj este pe departe economisirea de bani și de timp. Deși anvelopele all-season costă mai mult decât omologii lor sezonieri, vei avea nevoie doar de un singur set pentru tot anul. De asemenea, nu va mai trebui să plătești costurile de depozitare ale anvelopelor sau de schimbare a acestora la un service autorizat. În acest fel, câștigi și mai mult timp pentru tine. Totuși, trebuie ai în vedere faptul că ele se uzează mai rapid și vor trebui schimbate la un moment dat.

Așadar, anvelopele all-season oferă un echilibru ideal între performanța anvelopelor clasice și flexibilitatea pe care o conferă utilizarea acestora pe tot parcursul anului. Anvelopele all-season sunt astfel cea mai economică și fiabilă alegere pentru șoferii care călătoresc, mai ales în zone urbane. 

Sursă foto: shutterstock.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează