GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Seria de autor Leonida Neamțu – opt romane surprinzătoare

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 iulie 2022 15:52 / Actualizat miercuri, 27 iulie 2022 15:52

Gazeta Sporturilor și Editura Publisol lansează seria de autor Leonida Neamțu cu opt cărți de citit până la ultima pagină. Un povestitor desăvârșit, Neamțu și-a dedicat mare parte din carieră scrierii și publicării de romane care abordează mai multe stiluri, de la romane S.F. și de aventură, până la romane polițiste, ceea ce îl va face, în timp, un autor greu de încadrat în vreun tipar literar. 

Din 3 august, Gazeta Sporturilor aduce opera sa reeditată de Editura Publisol în condiții grafice și editorial excepționale. Cărțile se vor găsi miercurea, la fiecare două săptămâni la chioșcurile de ziare, iar prețul unui volum este de 24,99 lei.

Ordinea aparițiilor și detalii despre volume:

3 august ­– Narațiuni detective. 13 povești cu crime absurde, ucigași, comori și ... un personaj care ne amintește de Keyser Söze din filmul Suspecți de serviciu.   

17 august - Când moare inamicul cel mai bun. Poveștiri pline de metafore, într-un stil care pendulează între noir, absurd și bizar, un stil nelipsit de umorul ce irumpe uneori chiar și în cele mai tensionate momente.

31 august - Speranță pentru marele vis. Această carte ar fi trebuit ecranizată și, dacă ar fi păstrat măcar 10% din tonul romanului, tot ar fi fost un film memorabil, ceva între Salariul groazei și The Flight of the Phoenix. Sub pojghița scrisului aparent detașat al lui Leonida Neamțu se văd lunecând ca peştii sub gheață marile teme ale literaturii: singurătatea, disperarea, moartea.       

14 septembrie - Balada căpitanului Haag. Figuri feminine misterioase și puternice, aflate în mijlocul unor narațiuni încărcate de suspans, acțiune și întorsături neașteptate de situație.

„Dyane Clintwood, împotriva tuturor” e singura povestire din genul western din literatura română.

28 septembrie - Speranță pentru speranță. Parodie fin țesută, plină de exagerări intenționate și debordând de un umor dement, care trage multe palme peste obrazul gros al partidului german de tristă amintire. O trecere de la romanul de aventuri, plin de dramatism, la cel detectivistic-noir, dospind de umor, în stilul San Antonio.

12 octombrie - Blondul împotriva umbrei sale. Proză polițistă pură, dar, ca de obicei în opera lui Leonida Neamțu, acesta e doar pretextul unei călătorii fantastice într-un absurd tragicomic. Iată-ne în plin noir ardelenesc, cu bărbați taciturni și femei fatale. Evident, există și un criminal, extras din râul suspecților ca un păstrăv…

26 octombrie – Știi, Lavinia, caracatițele. Un roman despre dorința de a înțelege că o relație sentimentală poate fi văzută ca o aventură continuă și ca o zi nesfârșită dacă este privită din ambele perspective, plus o a treia: un vis.  O trimitere la relațiile complicate de amor, un fel de jurnal în care se amestecă amintiri, întâmplări și iubite, bunici și voievozi.  

9 noiembrie - Aventură și contraaventură. Aici veți găsi cele mai frumoase personaje din toate cărțile de aventură româneşti. La un loc! Vreți să vi se apuce copilul de citit? Dați-i această carte! Când o va termina, va fi alt om. Va visa, în primul rând, iar ăsta e lucrul cel mai important pentru un copil.

Citește și:

L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0
Nationala
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0
Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
Nationala
Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
„A fost patronul din teren” » Belgienii sunt uimiți de un român după victoria României de la Euro 2024
Nationala
„A fost patronul din teren” » Belgienii sunt uimiți de un român după victoria României de la Euro 2024

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează