GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Servirea vinului alb la masă: 7 preparate potrivite

Articol de GSP - Publicat joi, 10 noiembrie 2022 16:56 / Actualizat joi, 10 noiembrie 2022 16:56

Să combini mâncarea cu vinul poate fi o artă în sine deoarece rezultatele obținute vor fi cu adevărat satisfăcătoare, doar dacă cele două elementele se vor pune reciproc în valoare. Există câteva reguli pe care trebuie să le urmezi pentru ca orice combinație să fie de succes, dar în cele ce urmează îți vom prezenta direct preparatele pe care le poți servi, de data aceasta cu un vin alb alături. 

De mâncare te ocupi tu, noi putem doar să-ți recomandăm o selecție de vinuri albe!

Preparate din carne de pui 

Dacă în general vinul roșu merge de minune cu fripturile de vită sau de porc, partenerul perfect pentru preparatele din pui va fi întotdeauna o sticlă de vin alb. În cazul în care nu-ți dai seama exact ce tip de vin alb poți alege pentru carnea de pui, încearcă să te orientezi în funcție de sos. Ai putea alege un soi care să taie grăsimea preparatului, de exemplu. 

În general noi îți vom recomanda vinurile albe seci sau demiseci pentru carnea de pui, de pildă Riesling, Sauvignon Blanc sau poate un Chardonnay. 

Preparate din pește

Peștele este a doua alegere la îndemână atunci când vorbim despre asocierea cu vinul alb. În general vom alege vinuri albe seci, dar va fi necesar să ne gândim și la tipul de pește de care urmează să ne bucurăm. Așadar: 

  • Pentru peștele afumat, de exemplu crap, sturion sau țipar, somon, anșoa, macrou sau hering, se recomandă atât vinurile albe liniștite, precum și cele spumante;
  • Pentru saramura de pește se recomandă vinul alb sec, de pildă Francusa;
  • Știuca, șalăul sau păstrăvul se servesc tot cu vin alb sec sau demisec.

Pastele cu sos alb 

Când vine vorba de paste, lucrurile sunt foarte simple: vei alege vinul în funcție de culoarea sosului. Așadar, dacă sosul de la paste este alb și vinul ales va fi tot alb. Atenție, cu cât sosul este mai gras, cu atât se recomandă un vin mai alcoolizat și mai sec. Dacă pastele sunt cu fructe de mare, tot vinul alb va fi alegerea potrivită. 

Brânzeturile

Servite de obicei ca aperitiv, brânzeturile fine vor face foarte bună echipă cu strugurii sau alte fructe, dar și cu nucile, și mai ales cu un vin alb sec sau dulce, în funcție de gusturi. 

Dacă brânzeturile alese sunt foarte puternice ca aromă sau foarte maturate, de preferat va fi un vin roșu. 

Fructele de mare și sushi 

Spuneam mai sus că pastele cu fructe de mare sunt perfect acompaniate de un vin alb. Ei bine, acest lucru este valabil pentru orice preparat din fructe de mare, dar și sushi. Alege un vin alb sec precum Pinot Grigio, Pinot Blanc sau un Chardonnay. 

Salatele 

Vinurile albe și salatele fac echipă bună împreună, mai ales dacă vinul va avea o prospețime apropiată de cea a salatei. Cele mai bune combinații sunt cele făcute între vinurile albe și salata grecească sau Caesar. 

Chipsurile de cartofi

Când vine vorba de gustări, nimic nu merge mai bine decât combinația între chipsurile de cartofi și vinul alb, cât mai sec. Aciditatea ridicată a vinului și sarea din chipsuri se vor potrivi de minune!

Bănuim că sugestiile de mai sus îți vor ajunge o vreme. După, nu ezita să experimentezi pentru a descoperi și alte combinații interesante și pline de gust! 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează