GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Sfaturi pentru alegerea ramelor de ochelari potrivite pentru tine

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 noiembrie 2021 20:06 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 20:08

Atunci când decizi să-ți cumperi ochelari de vedere, alegerea ramelor poate fi un proces destul de dificil datorită imensității plajei de ochelari disponibili pe piață. Totul poate deveni mai ușor cu câteva sfaturi. De aceea, este recomandat să ții cont de câțiva factori de bază și să nu iei în considerare doar aspectul, deoarece calitatea joacă un rol mult mai important.

Cum alegi cele mai potrivite rame de ochelari

Ochelarii de vedere au rol de corecție dar în același timp, sunt și un accesoriu important. Alegerea ramelor se face ținând cont și de stilul propriu, dar indiferent de decizia finală este important să pui accent pe calitate. Ramele diferă atât în funcție de cadru, cât și de material sau stil.

Fiecare tip de ramă se evidențiază prin diferite avantaje și dezavantaje, însă rama cea mai potrivită pentru tine este cea care se pliază perfect pe necesitățile și preferințele tale. Poți verifica de exemplu, ramele de ochelari de vedere de la Tom Ford care vin într-o varietate de modele și stiluri. 

Pentru a alege cele mai potrivite rame de ochelari, ține cont de următoarele sfaturi:

Fii atent la calitatea ramei

În funcție de materialul folosit, avem mai multe tipuri de rame și anume: rame din metal, rame din plastic, rame din titan, rame din silicon și rame din alte materiale.

Ramele de metal sunt robuste și rezistente, nu se deformează, dar necesită atenție la întreținere. Ramele din plastic sunt ușoare, frumos colorate, dar sunt ceva mai fragile. Ramele din titan sunt de calitate superioară, flexibile, nu se degradează și rezistă foarte bine în timp.

Ramele din silicon sunt foarte ușoare și flexibile, de aceea se folosesc deseori la ochelarii de copii. Acestea sunt și hipoalergice, se reglează ușor și sunt foarte confortabile. Ramele mai pot fi confecționate din fibre de lemn sau chiar piele, dar acestea fac parte din sfera fashion.

Ține cont de forma și structura feței tale

În funcție de formă și stil, ochelarii sunt rotunzi, ovali, pătrați sau cat eye dacă dorești un stil vintage. 

Ia în considerare stilul personal

Desigur că și stilul care te definește este important, însă alegerea ramelor de ochelari se face ținând cont de aceste aspecte principale. În primul rând, trebuie să fie sigure și confortabile, abia apoi să se potrivească personalității proprii.

Pe piață există o mulțime de rame de ochelari din care poți alege. Iată care sunt tipurile de rame din care îți poți selecta perechea favorită:

  • Ramă cu cadru complet

Această ramă este foarte durabilă pentru că rezistă foarte bine la șocuri, iar lentilele sunt complet protejate de rama ochelarilor.

  • Ramă cu jumătate de cadru

Aceasta se folosește deseori de către persoanele cu dioptrii mai mari, care necesită lentile mai groase. 

Cadrul este vizibil doar în partea de sus iar prinderea se face în mod discret în partea de jos, ceea ce face ca acești ochelari să fie șic și sofisticați. 

Rama este mai ușoară decât cea completă și maschează într-o oarecare măsură lentilele cu dioptrii mari.

  • Ramă  fără cadru

Ramele fără cadru sunt deosebit de confortabile pentru cei care poartă ochelari tot timpul. Sunt ușori și practici, au un design minimalist și fac față purtării în evidență. Costurile sunt puțin mai ridicate deoarece realizarea acestora este ceva mai dificilă.

În concluzie, alege ramele cele mai potrivite trecându-le prin toate aceste filtre prezentate mai sus. Folosește ochelarii pentru a îndepărta disconfortul și a-ți corecta vederea pe termen lung! 

Playtech: BOMBĂ! Ce relație a existat între Nuțu Cămătaru și Monica Gabor: ‘Mi-a adus-o mie primul și...’


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează