GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Sfaturi practice pentru a vă bucura la maximum de ghetele dvs. de fotbal

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 septembrie 2022 16:55 / Actualizat luni, 26 septembrie 2022 19:18

Uneori nu folosim corect echipamentul sportiv. Sau ghetele de fotbal. De aceea, vom încerca să oferim câteva sfaturi pentru o mai bună utilizare a acestor echipamente, atunci când facem sport.

Alegerea ghetelor potrivite este cel mai important lucru

Este dovedit că ghetele de fotbal potrivite sunt benefice pentru jocul dumneavoastră. Fie că este vorba de viteză, de tehnică sau pur și simplu de confortul pe care îl oferă. Acest lucru se datorează tehnologiei aplicate fiecărei piese și diferitelor forme în care sunt fabricate. În spatele lor se află mult timp de studiu și cercetare.

Există doi factori cheie de care trebuie să țineți cont pentru o bună utilizare a încălțămintei pentru a practica fotbalul. Indiferent dacă sunteți un profesionist sau un amator. Alegerea și cumpărarea ghetelor de fotbal potrivite este crucială în anumite aspecte, cum ar fi viteza și tehnica.

Purtați ghetele potrivite pentru poziția pe care o ocupați pe teren

În zilele noastre este foarte dificil să asociezi un tip exclusiv de încălțăminte cu o funcție specifică în cadrul jocului. De aceea, trebuie să cunoaștem foarte bine avantajele și dezavantajele fiecăreia pentru a alege modelul potrivit. Nu uitați că totul trebuie să meargă mână în mână cu nevoile sau cerințele dumneavoastră de la un echipament fotbal

Putem clasifica ghetele de fotbal în trei categorii principale:

Ghete fotbal ușoare. Concepute pentru a spori viteza. Acestea sunt de obicei fabricate din materiale sintetice care reduc greutatea totală. Dacă poziția ta necesită multă viteză pentru a ataca sau apăra, îți recomandăm acest tip de încălțăminte.

Ghete fotbal clasice. Fabricate din materiale naturale care se adaptează la imperfecțiunile piciorului dumneavoastră. Deși cele mai renumite mărci au găsit mai mulți înlocuitori pentru acest tip de încălțăminte, aceștia nu au fost la fel de eficienți. Confortul este cel mai mare avantaj al acestora. Ele pot fi folosite pe orice parte a terenului, de la portar, până la atacanți.

Ghete fotbal intarite. Acest tip de încălțăminte ajută în principiu la lovirea mingii. Acestea sunt un produs al tehnologiei și al studiului fiecărui caz de joc. Deoarece sunt cele mai populare de pe piață, acestea sunt de obicei folosite în mai multe poziții care arată rezultate optime.

Este important de subliniat faptul că există și prototipuri mixte care pot completa deficiențele fiecărei ghete cu detalii diferite. Acest stil de ghete are o oarecare popularitate, dar nu sunt la fel de funcționale pe terenul profesionist din cauza cerințelor jocului. Le puteți lua în considerare dacă scopul dvs. este să vă distrați și să vă evidențiați abilitățile în echipament fotbal.

Folosiți ghetele în funcție de terenul pe care vă antrenați

Mulți oameni nu își dau seama de importanța utilizării ghetelor potrivite pentru suprafața potrivită. Aceasta este o problemă foarte gravă care poate duce la răniri dacă nu se iau măsurile de precauție adecvate. Odată cu implementarea tehnologiei în domeniu, companiile au făcut un efort pentru a crea ghete în funcție de natura terenului.

Ghete fotbal pentru gazon natural. Aceste ghete tind să fie cele mai populare și cele mai solicitate în magazinele de echipament fotbal. Fie că este vorba de suprafețe moi sau dure, acestea oferă o varietate de opțiuni care pot fi adaptate la nevoile dumneavoastră. De obicei, au tălpi cu crampoane din aluminiu și cauciuc (între 8 și 14). Aceasta este pentru o aderență și stabilitate suplimentare.

Ghete fotbal pentru gazon sintetic. Pantofii făcuți pentru acest tip de suprafață au o anumită particularitate. Stabilitatea și aderența nu reprezintă o problemă pe suprafețele sintetice. Controlul balonului și confortul în alergare trebuie să fie principalul beneficiu al acestor ghete. De obicei, sunt confecționate din talpă de cauciuc și cu multe crampoane pentru a oferi acel confort.

Sfaturi practice pentru purtarea ghetelor de fotbal

Acum aveți ghetele potrivite pentru nevoile dvs. și ale terenului. Dar, nu uitați aceste recomandări atunci când le folosiți.

Cum să întindeți ghetele de fotbal

Fie din cauza utilizării reduse, fie din cauza materialului folosit, ghetele pot avea nevoie de până la o lună pentru a se adapta la forma piciorului. Există mai multe tehnici pe care ar trebui să le luați în considerare pentru a scurta acest timp. Astfel, vă puteți bucura de toate avantajele pe care ghetele de fotbal le au de oferit.

Primul lucru de care ar trebui să țineți cont este materialul din care sunt confecționate. Acest lucru poate influența tehnicile pe care le veți folosi atunci când vă măriți dimensiunea ghetelor. Dacă urmați sfaturile, veți putea obține mai mult confort în timpul jocului.

Introduceți ziare. Fie că este vorba de materiale sintetice sau naturale, utilizarea hârtiei va fi întotdeauna utilă. Ar trebui să o faceți cu presiune pentru a obține rezultate pozitive rapid. Aplicați acest proces până când simțiți confortul necesar atunci când jucați.

Folosiți șosete groase. Acest lucru poate ajuta la întinderea interiorului ghetei în timp ce o purtați. Această tehnică este folosită de jucătorii profesioniști în mod regulat, nu numai pentru a întinde pielea, ci și pentru o protecție sporită a piciorului.Folosiți-le ca pe o încălzire. Mișcările precompetiționale sunt, de obicei, doar pentru a activa fiecare mușchi din corp. Este util să folosiți ghetele pentru a face aceste mișcări ușoare care nu sunt efectuate de obicei în timpul unui meci.

Șervețele cu apă caldă. Acest tip de tratament funcționează doar pentru ghetele clasice sau pentru ghetele din piele naturală. Această tehnică poate fi combinată cu curățarea pentru a acoperi două sarcini în același timp. Nu uitați să nu udați pantoful, ci doar să îl umeziți.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează