GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Sfaturi și idei pentru amenajarea gazonului din curte

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 martie 2022 12:00 / Actualizat luni, 28 martie 2022 14:16

În funcție de dimensiunile spațiului de care dispui, amenajarea gazonului din curte îți va crea o stare de bine și va oferi terenului tău un aspect cald și primitor. În acest articol îți vom oferi câteva idei și sfaturi utile care să te ajute să-ți transformi spațiul într-un mic paradis, o oază de liniște. Citește în continuare pentru a afla propunerile noastre.

Idei de amenajare a gazonului pentru o curte mică

Dacă ai o pasiune pentru flori și pomi fructiferi, află că nu este deloc imposibil să îți amenajezi un astfel de spațiu în curte, chiar dacă nu are o dimensiune mare. Îți sugerăm să apelezi la ajutorul unor separatoare pentru gazon de la Standart Park pentru a putea delimita zonele cu plante de aleile pentru circulație și alte zone de relaxare din curte.  

Folosește spațiul de care dispui în spatele casei pentru a adăuga ghivece cu florile tale preferate. Copacii pot fi delimitați cu ajutorul pietricelelor decorative, astfel încât să existe suficient spațiu de circulație în jurul acestora. O altă idee este terasarea pe mai multe nivele a spațiului pentru a crea impresia unei zone mai extinse. 

Gazonul poate fi separat și cu ajutorul unor plăci de lemn așezate strategic, astfel încât să îți permită accesul sau chiar amplasarea unor băncuțe în stil rustic. 

Idei de amenajare a gazonului pentru o curte mare

Dacă dispui de un spațiu mare, este momentul să profiți de acest lucru și să îți creezi locul de agreement al visurilor tale! Pentru că gazonul poate ocupa mai mult spațiu decât în cazul unei curți de mici dimensiuni, poți crea mai multe spații de relaxare, fiecare având un specific anume. 

Cu ajutorul separatoarelor pentru gazon vei reuși să delimitezi aleile de trecere de spațiul verde, oferind astfel un aspect de “grădină magică” terenului tău. Într-o parte alăturată casei, cu ajutorul dalelor de piatră, poți crea un mic foișor înconjurat de plante decorative. Gazonul poate fi amenajat de așa natură încât să poată fi admirat din toate unghiurile, fără a se crea senzația de supraaglomerare.

Dacă ești un adept al stilului romantic, folosește spațiul de care dispui pentru a planta tufe de trandafiri de-o parte și de alta a aleilor. Și pe acestea le poți delimita de gazon cu ajutorul separatoarelor, ceea ce va crea un aspect de ordine și îngrijire. 

Alte sfaturi pentru amenajarea gazonului din curte

  • Îți recomandăm să optezi pentru un gazon natural în formă de rulou deoarece acesta îți va fi cel mai de folos în realizarea design-ului mult visat. Se pliază ușor în orice spațiu și poate fi amplasat în locurile neamenajate încă pentru a crea senzația de “plin”
  • Un element care va completa perfect aspectul curții tale și va veni în continuarea gazonului îl reprezintă grădinile verticale. Alege plante agățătoare pe o parte a gardului sau agață ghivece cu ajutorul unor grilaje de metal, astfel încât să umpli spațiul rămas
  • Dacă preferi gazonul natural, ține cont de faptul că solul pe care urmează să crească trebuie să fie bine aerat și drenat. Dacă solul este în prezent argilos sau lutos, amestecă-l cu nisip. Folosește îngrășăminte înainte de a-l însămânța cu gazon.

Sperăm ca sfaturile și ideile noastre să îți fie de folos. Începe chiar de astăzi să îți amenajezi gazonul în funcție de gusturile și preferințele tale, iar rezultatul va fi cu siguranță de vis! 

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează