GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Sfaturile specialiștilor pentru a alege anvelopele de iarnă potrivite pentru mașina ta

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 octombrie 2021 14:25 / Actualizat vineri, 15 octombrie 2021 14:25

Anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru a asigura o tracțiune sporită la temperaturi mai scăzute. Dacă circuli frecvent în condiții dure de iarnă, anvelopele de iarnă ar putea fi potrivite pentru mașina ta. Iată câteva sfaturi utile pentru a te ajuta să  cumperi anvelopele de iarnă potrivite pentru mașina ta.

Unele anvelope pentru toate anotimpurile au un însemn M + S. Aceasta înseamnă noroi și zăpadă. Aceste anvelope sunt special concepute pentru toate anotimpurile și au un design mai agresiv al benzii de rulare pentru a oferi o tracțiune mai bună într-o varietate de condiții, folosind blocuri mai mari ale benzii de rulare și spații mai largi între ele.

Scopul acestor anvelope este de a obține o durată de viață optimă a anvelopelor, împreună cu performanțe bune în majoritatea condițiilor meteorologice. Dar nu înseamnă că sunt adecvate pentru condusul iarnă. În condiții de aderență scăzută, acestea nu oferă tracțiunea, controlul și distanța scurtă de oprire pe care o obțineți de la o anvelopă pentru zăpadă. Dacă dorești să conduci în condiții de siguranță pe zăpadă sau gheață, caută anvelope fabricate cu compusul potrivit și marcate cu un fulg de zăpadă. Aceasta înseamnă că au fost de fapt testate și certificate pentru a funcționa în condiții de iarnă.

Anvelopele cu simbolul munte cu trei vârfuri și fulg de zăpadă pe perete oferă cea mai bună tracțiune în condițiile de iarnă. Sunt compuse dintr-un compus din cauciuc care rămâne moale la temperaturi scăzute. De asemenea, au un design agresiv al benzii de rulare pentru o aderență sporită pe zăpadă și gheață. Aceste anvelope pot avea atât simbolul de munte și fulg de zăpadă, cât și simbolul M + S pe cauciuc.

Când trebuie să montezi anvelopele de iarnă?

Vei dori să montezi cauciucurile de iarnă pe mașină înainte ca vremea să se înrăutățească și să te ia prin surprindere. Când temperatura exterioară scade constant sub 7,2C, este timpul să îți faci o programare la service cu scule pentru vulcanizare pentru montarea anvelopelor de iarnă.

Păstrează cauciucurile de iarnă pe vehicul până când condițiile de conducere s-au îmbunătățit și temperatura este constant peste 7,2C. Apoi, înlocuieștele cu anvelope de vară sau all seasons După ce ai scos anvelopele de iarnă, va trebui să le păstrezi până în iarna viitoare.

Păstrează-le într-un loc răcoros și uscat (ideal în subsol sau garaj). Menținerea lor la căldură poate fi în detrimentul compusului din cauciuc. Depozitarea lor în pungi de depozitare negre împiedică uscarea sau crăparea cauciucului.

Care e dimensiunea anvelopei potrivită pentru mașina ta?

Dimensiunea anvelopei este indicată de un șir de numere de tipul 255/55 R16. Acest lucru este important, deoarece va trebui să te asiguri că toate anvelopele pe care le montezi pe mașină au dimensiunea corectă, așa cum este specificat în manualul vehiculului. Aceste numere de pe anvelope înseamnă:

  1. 255 - Lățimea anvelopei. Aceasta indică lățimea anvelopei în milimetri de la perete lateral la perete lateral.
  2. 55 - Raport de aspect. Aceste cifre exprimă înălțimea peretelui lateral al anvelopei exprimată ca procent din lățimea anvelopei. În acest exemplu, înălțimea anvelopei este de 55% din lățimea sa.
  3. R - Construcția anvelopelor. Litera „R” indică faptul că anvelopa este de construcție radială, așa cum sunt cele mai multe anvelope fabricate astăzi. Alte tipuri de construcții includ „B” (curea de polarizare) și „D” (diagonală).
  4. 16 - Diametrul roții. Această cifră semnifică dimensiunea jantei roții în inci pe care se intenționează montarea anvelopei.

Poți economisi combustibil cu anumite tipuri de anvelope?

Fiecare anvelopă nou cumpărată vine cu specificații tehnice sub forma unor etichete. Etichetele conțin în prezent trei imagini care denotă fiecare trei lucruri separate - economie de combustibil, aderență pe teren umed și zgomot. Acestea prezintă efectiv un sistem de evaluare care îți permite să știi cât de eficiente sunt anvelopele în anumite domenii, astfel:

  1. Economie de combustibil. Etichetarea anvelopelor pentru economia de combustibil variază de la A la G. De obicei este utilizată o scară colorată: o săgeată neagră cu o literă albă mare indică ratingul pentru anvelopă. Anvelopele cu cea mai bună economie de combustibil au un rating „A” verde. Anvelopele cu cel mai slab au o notă roșie „G”.Diferența dintre cel mai bun și cel mai rău rating poate fi de 7,5%. Deoarece anvelopele reprezintă 20% din consumul total de combustibil al unei mașini, alegerea cu înțelepciune aici poate aduce economii semnificative.Cu cât faci mai mulți kilometri, cu atât mai mulți bani vor fi economisiți cu o anvelopă eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil.
  2. Gradul de aderență. Etichetarea anvelopelor pentru aderența pe teren umed variază de la A la G. O săgeată neagră și o literă albă indică evaluarea pentru anvelopa respectivă. Evaluarea descrie distanțele de oprire pe timp ploios. Diferența dintre fiecare literă este de aproximativ 2,5 metri atunci când frânează de la 50 mph - asta depășește cu mult jumătatea mașinii. O anvelopă clasificată cu „A” se va opri cu 18 metri înainte de o anvelopă cu clasa „F” s.
  3. Nivelul de zgomot. Etichetarea anvelopelor pentru zgomot este alcătuită din trei bare de „undă sonoră”. Evaluarea poate fi reprezentată una, două sau trei bare de culoare neagră; ratingul global decibel este dat în număr alb mare. O bară neagră înseamnă că anvelopa este 3db sau mai mult sub legislația UE viitoare, două bare negre înseamnă că anvelopa respectă legislația actuală și viitoare, iar trei bare înseamnă că anvelopa respectă legislația actuală - dar nu va respecta legislația viitoare (deși o veți putea folosi în continuare dacă ați cumpărat-o deja).

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează