GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Știi cum să alegi corect perdele şi draperii?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 iulie 2021 11:43 / Actualizat miercuri, 21 iulie 2021 11:43

Când vine vorba de design interior şi accesorii lucrurile sunt destul de delicate, pentru că mulţi nu au cunoștințe necesare şi nici spirit estetic dezvoltat pentru a crea un ambient echilibrat, prietenos. Cele mai multe erori se face de obicei când vine vorba de alegerea accesoriilor - perdele şi draperii.

Pentru că sunt elemente importante, care creionează stilul încăperii şi au funcţionalitate ridicată ne vom opri pentru câteva minute atenția asupra lor.

Perdele sau draperii sau ambele?

O primă întrebare pe care trebuie să ţi-o pui este legat de necesitatea. Încăperea amenajată este însorită sau umbrită? Poziția încăperii trebuie să fie o constantă de care trebuie să ții cont, dacă-ţi doreşti un ambient cald. O încăpere umbrită în care se integrează şi perdele şi draperii poate capătă aspect întunecos, chiar deprimant. În astfel de condiții este mai indicat să se renunţe la draperii şi să se opteze pentru perdele cu textură delicată care permit luminii să pătrundă în interior. 

Dacă vorbim de o încăpere luminoasă, însorită în cea mai mare parte a zilei, se impune prezenţa deopotrivă a perdelelor şi a draperiilor, în acest fel lumina care pătrunde în interior poate fi controlată, fără a produce disconfort.

Design şi cromatică

Un ambient cald este unul echilibrat. Cu ajutorul culorilor se aduce viața şi se atrag energie pozitive. Un principiu al designului interior propune să luăm natura ca centru de referinţă: pământ închis, copaci în culori vii, cer luminos. Așa se poate creionat interiorul, iar draperiile şi predele fac parte din elementele de mijloc, deci acestea pot fi pomii pădurii ce dau culoare încăperii. Se pot selecta perdele albe, cu texturi delicate şi se pot pune în valoare cu draperii colorate. Se pot folosi nuanțe pastelate pentru încăperile mici, culorile neutre pentru amenajările minimaliste şi nuanţele intense pentru spaţiile cu energie. Draperia poate fi proporția de 10% care întregeşte cu accentele sale.

Textură

Textura este un alt detaliu important. Cu siguranţă, perdele şi draperiile cu textură densă, cu broderii ample oferă un aspect somptuos încăperii, pe când cele delicate simple, eleganță şi rafinament. Piaţa este bogată pe parte de perdele, draperii şi elemente de pasmanterie, furnizând soluţii de efect pentru orice preferinţă şi buget. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează