GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL / CUPA COCA-COLA

Ştim finalistele din Bucureşti la Cupa Coca-Cola » 2 x Eliade, Sadoveanu + Franklin

Elevii de la Franklin și de
la Hermes au tras tare
pentru turneul final. Din
păcate pentru fiul lui
Zeus, doar o grupare a
mers mai departe +5   FOTO
Elevii de la Franklin și de la Hermes au tras tare pentru turneul final. Din păcate pentru fiul lui Zeus, doar o grupare a mers mai departe

Articol de GSP - Publicat joi, 26 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 20 ianuarie 2014 17:49

Liceul de pe Splai a dat două echipe - feminin şi masculin - pentru turneul final la Cupa Coca-Cola

O să vă întrebaţi ce legătură are Maitreyi cu Neamul Şoimăreştilor sau cu inventatorul paratrăznetului? Ei, bine, la Cupa Coca-Cola există una. Pentru că Mircea Eliade - colegiul de pe Splai avînd două echipe - feminină şi masculină - , Mihail Sadoveanu şi Benjamin Franklin sunt numele liceelor ce au dat cele patru finaliste, din Bucureşti, pentru marele turneu de la Sala Polivalentă, din 18-20 mai. Atunci, pentru prima oară în istorie, vom cunoaşte care sunt cele mai bune echipe, la fete şi băieţi, din ţară, ambele teamuri urmînd a merge, împrună cu profesorul-antrenor, la un sfert de finală de la Campionatul European, meci ce va avea loc "acasă" la Mircea Lucescu, la Doneţk.

După mai bine de 90 de partide disputate la "Agronomie" şi la Sala Polivalentă, faza pe Bucureşti s-a încheiat, marţi, după patru meciuri spectaculoase. În deschidere, Barbu şi Sadoveanu au mers umăr pînă la final. S-a ajuns în prelungiri, tribunele "fierbeau", iar oaspetele s-au impus, finalmente, cu 2-1.

Al doilea meci a fost şi mai încins. Hermes cîştigase grupa, dar pierduse în ultimul joc, cei de la IOR erau favoriţi la cîştigarea compeţiei. "Proful" Florentin Fleancu şi-a cravaşat elevii care, finalmente, au cîştigat cu 6-3.

Echipă de nota...10!
Fetele de la Eliade n-au avut milă de colegele lor de la Brîncoveanu, nici de Antonia, fundaşul central care poate participa, oricînd, la un concurs de Miss. 10-0 este un scor după care nu prea mai poţi aduăga nimic...Doar că învinsele plîngeau la final, vrînd, parcă, să-l contrazică pe Ion Băieşu care spunea că fotbalul este un joc de bărbaţi...

Ultimul meci a fost şi cel mai disputat. "Mica finală", cum au botezat-o unii, dintre Doamna Chiajna şi Mircea Eliade n-a dezamăgit. Goluri multe, faze de poartă frumoase şi un rezultat strîns, 6-5. În ultimele secunde, publicul, care dorea prelungiri, a urmărit partida în picioare, numărînd secundele.

Trei săptămîni de pregătiri şi, apoi, turneul final!

Cum au ajuns în faza finală?
SADOVEANU (fete)
2-1 cu I. Barbu în semifinală
6-0 cu Sf. Pantelimon
14-0 cu UCECOM

M. ELIADE (fete)
10-0 cu Brîncoveanu în semifinală
16-1 cu Bălcescu
8-4 cu A. Saligny

B. FRANKLIN (băieţi)
6-3 cu Hermes în semifinală
8-3 cu Hulubei
3-1 cu Griviţa
8-5 cu Mihai I
16-2 cu P. Şeicaru
15-3 cu Creangă
5-4 cu Sf. Pantelimon d.prelungiri, în faza preliminară

M. ELIADE (baieţi)
6-5 cu Doamna Chiajna în semifinală
15-2 cu Ştirbey
16-1 cu Bălcescu
7-3 cu Viilor
6-1 cu Bolintineanu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează