GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Timp liber: city-break în Oradea, o idee de călătorie în orice anotimp

Articol de GSP - Publicat joi, 30 iunie 2022 15:48 / Actualizat joi, 30 iunie 2022 15:48

Municipiul de reședință al județului Bihor, Oradea este unul dintre orașele României care merită vizitate în cadrul unei vacanțe de tip city-break. Localizat în vestul țării, aproape de frontiera cu Ungaria, Oradea este și un important centru de afaceri în zona Transilvaniei, fiind vizitat adesea inclusiv în interes profesional / de business. Tot mai multe companii importante își dezvoltă afaceri în zonă, iar Oradea are de câștigat în plan economic.

În orice anotimp, o vizita în Oradea poate fi o idee bună pentru petrecerea timpului liber, pentru explorare urbană a unui oraș plin de istorie, dar foarte modern. Pot fi admirate multe clădiri realizate în stil arhitectural Art Nouveau. Oradea a fost desemnată cea mai frumoasă destinație Art Nouveau din Europa, cu nu mai puțin 89 de clădiri și monumente realizate în acest stil.

O mulțime de obiective turistice în Oradea

Istorie multiculturală, muzee, restaurante demne de un oraș cosmopolit, viață de noapte activă, fel de fel de alternative pentru petrecerea timpului liber - toate se regăsesc în Oradea. În împrejurimi, există stațiuni balneare de renume mondial precum Băile Felix (la doar 10 km distanță de Oradea).

Centrul istoric al municipiului are drept reper Piața Unirii, cu Palatul Vulturului Negru. Printre obiective turistice se pot menționa Biserica cu Luna, Biserica Sfântul Ladislau, Biserica Sfântul Nicolae, Dealul Oradei, Turnul Primăriei, Palatul Ulmann, Palatul Baroc, Bazilica Romano-Catolică, Șirul Canonicilor, Palatul Moskovits Miksa, Palatul Apollo, Palatul Stern, Palatul Rimanóczy Kálmán-senior, Statuia Holnaposok, Palatul Sztarill, Teatrul de stat Regina Maria. Cetatea Medievală Oradea are o istorie de aproape un mileniu, având 12 corpuri și 5 bastioane: Bastionul Aurit, Bastionul Bethlen, Bastionul Ciunt, Bastionul Crăișoru, Bastionul Roșu.

Cazare în Oradea - inclusiv variante premium

Oradea oferă multe variante de cazare la preț accesibil. Cel mai simplu este de făcut rezervări online. Există unități de cazare moderne - hoteluri, pensiuni, apartamente în regim hotelier. Unul dintre cele mai noi hoteluri din Oradea este Glory Hotel, la standard de 4 stele, care se remarcă printr-o facilitate unică: unele camere sunt dotate cu saună umedă și uscată. Este astfel singurul hotel din România unde oaspeții au saună privată, direct în camera de hotel, totul într-un concept modern de wellness - spa.

Plajă la Oradea sau în împrejurimi? Da, există, chiar mai multe variante. Ștrandul Ioșia Nord, Ștrandul Venus, Ștrandul Apollo - Felix, Ștrandul Băile Felix sunt astfel de opțiuni. Se poate petrece timp de asemenea la parcul acvatic Aquapark Nymphaea, dotat cu tobogane mari și piscine interioare și exterioare.

Cum poți călători spre Oradea

În Oradea se poate ajunge cu mașina personală, cu trenul, cu unele curse de autocar sau chiar cu avionul. Aeroportul Internațional Oradea este situat aproape de oraș. În prezent, de la București la Oradea și retur se poate călători cu operatorul național al României, compania Tarom, un zbor având durata de aproximativ o oră și 20 de minute.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează