GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Top 10 rase de câini care au nevoie de mișcare puțină

Articol de GSP - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 14:32 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 14:32

Daca plănuiți să aduceți un câine nou în casa dvs., este întotdeauna recomandat să vă analizați propriul stil de viață. Dacă rutina dvs. de zi cu zi implica un program încărcat, care vă lasă un timp limitat pentru a pleca în plimbări lungi sau nu sunteți o persoana deosebit de activă, atunci trebuie să vă gândiți serios la ce rasă vi se potrivește cel mai bine. Câinii au nevoie de exercițiu zilnic însă unele rase se mulțumesc cu mai puțină mișcare decât altele. Iată în continuare lista noastră cu rase de câini care au nevoie de mai putina mișcare fizică. Nevoile acestora de mișcare pot fi satisfăcute cu timp de joacă în interior sau o scurtă plimbare în parc.

Rase de câini care au nevoie de puțină mișcare

1. Pug

Câinele din rasa Pug este mic, jucăuș si hotărât. Își va petrece o bună parte din zi pe canapea, însă este deopotrivă jucăuș, robust și plin de viată. Necesită doua plimbări zilnice de aproximativ 20 minute și exerciții moderate, sub formă de sesiuni de joaca in curte.

Acești câini iubesc copiii. Deși mic, câinele Pug nu este delicat ca alte rase de tip toy, așa că poate fi potrivit pentru familiile cu copii. Țineți însă cont ca nu este genul de câine care va recupera mingi sau va juca fotbal.

2. Bichon Frise

Bichon Frise este prin excelență o rasă de câini de poală. Este blând și plin de viată și, atunci când se ridică de pe canapea, declanșează scurte explozii de activitate sub formă de curse in jurul casei sau a grădinii dvs. Aceste explozii drăguțe de activitate presărate cu plimbări zilnice scurte sunt tot ce va avea nevoie.

Bichon Frise este un câine de interior si nu este adaptat pentru traiul in aer liber. Deși este mic, are nevoie de exerciții zilnice.

3. Chow Chow

In ciuda faptului ca este un câine de talie medie, cu o construcție puternica, câinele din rasa Chow Chow este mai mult preocupat de paza casei dvs. decât de alergare și plimbări lungi. O scurtă plimbare zilnică îl va face fericit.

Este un câine care apreciază scurte sesiuni de joaca și plimbările din când în când. Nu simte confortabil în condiții de căldură ridicată sau umiditate.

4. Cavalier King Charles Spaniel

In ciuda faptului ca are cuvântul "spaniel" inclus in numele sau, Cavalier King Charles Spaniel nu este la fel de hiperactiv ca Cocker Spaniel sau Springer Spaniel, iar acestui caine mic nu-i place nimic mai mult decât să se ghemuiască in poala stăpânului.

Cu toate acestea, in ciuda faptului că se bucură de timpul petrecut pe canapea, le place să se joace cu copiii și sunt câini perfecți de familie. Deci, necesită exerciții fizice in mod regulat, într-o zonă sigură, sau sub formă de plimbări în lesă.

5. Bulldog francez

Daca sunteți in căutarea câinelui perfect pentru oraș și apartament, atunci Bulldogul francez (Frenchie) este alegerea ideală. Au nevoie doar de 15-20 de minute zilnic de mișcare pentru a rămâne în formă. Bulldogii francezi sunt sensibili la căldura, așa că trebuie sa alegeți momentul din zi optim in care va scoateți câinele la plimbare pentru a evita ca aceștia sa facă insolație.

Este un caine sociabil si mereu dispus sa se joace, cu nevoi minime de exercitiu fizic. Nu se simte confortabil cand vremea este calda si umeda. Viata in aer liber nu ii prieste si nu poate inota.

6. Shih Tzu

Shih Tzu este un câine mic care a fost crescut pentru a sta în poala proprietarului său. Plimbările zilnice scurte vor fi suficiente și, dacă exista zile în care acest lucru nu este posibil, atunci ei vor alerga fericiți prin casa dvs. pentru a-și satisface nevoile de exerciții fizice.

Shih Tzu nu are nevoie de multa mișcare - o plimbare zilnică in jurul casei este suficientă. Va puteți juca cu el jocuri de aport și în interior.

7. Lhasa Apso

Crescuți ca si câini de pază la templele din Tibet, Lhasa Apso sunt fericiți să facă ceea ce știu ei mai bine: sa păzească împrejurimile și să alerteze oamenii. Una sau doua plimbări scurte pe zi sunt suficiente pentru acest câine mic, dar robust, o rasa de câini de familie foarte populară.

Câinelui din rasa Lhasa Apso ii plac plimbările scurte și sesiunile de joacă în aer liber, dar nu trebuie ținut afară.

8. Skye Terrier

Câinelui din rasa Skye Terrier ii place să sape și să urmărească pisicile, așa cum face orice terrier adevărat. În același timp însă, este foarte fericit sa se relaxeze pe canapea.

Proprietarii de Skye Terrier pot satisface nevoia de mișcare a acestui câine prin plimbări scurte sau moderat de lungi și câteva momente de joaca pentru a-i menține in formă.

9. Pechinez

Săritul pe si de pe canapea este cea mai energica activitate la care câinelui Pechinez ii place să ia parte, iar o plimbare prin parc este suficientă pentru acest cățel cu nevoi reduse de activitate.

Pechinezului ii plac plimbările în aer liber dar este la fel de fericit să se distreze in interior. Supraîncălzirea poate fi fatală pentru aceasta rasă, așa ca fiți atenți la ce ora ieșiți la plimbare. Pechinezul este un câine de apartament perfect.

10. Yorkshire Terrier

Nu este nevoie de mult efort pentru a satisface nevoia de mișcare a unui Yorkshire Terrier. Atâta timp cât are parte de câteva exerciții in fiecare zi, fie ca este vorba de o sesiune buna de joaca sau o scurtă plimbare prin parc, Yorkie va fi mulțumit și fericit.

Câinele din rasa Yorkshire Terrier este jucăuș și profita din plin de spațiul din interiorul casei. Joaca in casă însă nu exclude plimbările scurte, in lesă.

Acestea sunt recomandările noastre de rase de câini care nu necesită multă mișcare fizică. Desigur, mai există și altele pe care le puteți lua in calcul, cum ar fi Corgi, Teckel, Bichon Maltez, sau alte rase de tip toy. Însă dacă aveți un program încărcat și timpul nu vă permite sa ieșiți la plimbări lungi, nu optați niciodată pentru o rasa de câini de lucru, cum ar fi un câine ciobănesc, Husky Siberian sau un pointer. Acești câini au nevoie mare de stimulare si de foarte multa mișcare.

Gasiti mai multe informatii despre toate aceste rase de caini pe E-vet.

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Campionate
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii
Superliga
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează