GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

TOP 5 activităţi pline de adrenalină pe care merită să le testezi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 mai 2023 15:53 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 15:54

Există o mulţime de modalităţi prin care te poţi bucura de timpul liber, însă nu toate îţi vor aduce aceleaşi satisfacţii. Dacă îţi place să ieşi din zona de confort şi să încerci lucruri noi, atunci activităţile pline de adrenalină sau chiar sporturile extreme pot fi o opţiune pe care să o iei în considerare.

Foarte multe dintre aceste activităţi îţi pot oferi momente de neuitat, dar şi o încărcătură puternică de adrenalină. Cu ajutorul lor, poţi să ieşi din zona de confort şi să îţi înfrunţi temerile, dar şi să înveţi cum să ai curaj în viaţa de zi cu zi.

În cazul în care nu ai mai practicat foarte multe sporturi extreme până acum, iată TOP 5 activităţi pline de adrenalină pe care merită să le testezi:

Motocross

Dacă deţii deja permis categoria A şi echipamentul potrivit, precum geaca moto sau căştile de motocicletă, atunci poţi să iei în considerare motocross-ul. Un traseu de motocross implica folosirea unei motociclete speciale, pe o zonă de circuit special amenajata, de obicei plină de obstacole.

Bineînţeles, dacă eşti la început în practicarea acestei activităţi, poţi apela la firme şi instructori specializaţi care să te iniţieze în siguranţă. Motocross-ul nu este o activitate pe care să o practici fără să ţii cont de normele de siguranţă, deoarece în acest caz riscul de accidentare poate fi ridicat.

Nu uita că ai nevoie de echipamentul potrivit, de la geacă moto şi până la căştile de motocross. Geaca moto trebuie să fie suficient de rezistenţă pentru a atenua şocurile, însă să îţi permită în acelaşi timp să te mişti uşor. Nu numai geaca moto este esenţială, ci întreg echipamentul pentru motocicleta.

Salt cu paraşuta

Saltul cu paraşuta este o activitate pe care o poţi testa doar în sezonul cald. Nu se fac salturi cu paraşuta atunci când vremea este neprietenoasă, în special în seoznul rece. Din fericire, există pe teritoriul ţării câteva firme care se ocupă cu această activitate şi oferă salturi cu paraşuta atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi.

Dacă vei sări cu paraşuta pentru prima oară, un instructor va sări alături de tine, aşa că tu nu trebuie să îţi faci niciun fel de grijă. 

Nivelul de adrenalină este maxim atunci când sări din avion, iar o astfel de activitate îţi va rămâne în memorie toată viaţa, în special când este vorba despre primul salt.

Precum se întâmplă şi în cazul altor activităţi din sfera sporturilor extreme, pentru a sări cu paraşuta trebuie să ai o stare bună de sănătate. Nu poţi face salturi cu paraşuta dacă suferi de boli de inimă, diabet, boli ale sistemului nervos sau probleme la nivelul oaselor sau muşchilor. Înainte de a sări vei semna o declaraţie pe proprie răspundere în ceea ce priveşte starea ta de sănătate. Dacă îţi doreşti să ceri sfatul specialistului pentru a afla dacă o astfel de activitate îţi este contraindicata, apelează la medicul de familie sau la un medic generalist.

Bungee jumping

Bungee jumping este o activitate similară saltului cu paraşuta, însă diferă cadrul şi tipul de săritură. Această activitate presupune un salt de la înălţimi mari, în gol, purtând un sistem de siguranţă alcătuit din frânghii. În lume, poţi face bungee jumping într-o mulţime de locaţii exotice, de la staţiuni de pe litoralul Mexicului şi până la locuri exotice din insulele Asiei.

Din fericire, în prezent, în România există mai multe locaţii în care poţi practica astfel de salturi, fără să fie nevoie să călătoreşti în afara ţării.

Precum în cazul saltului cu paraşuta, trebuie să ai o stare bună de sănătate pentru a face bungee jumping, dar şi ceva curaj. Activitatea este plină de adrenalină şi îţi va oferi cu siguranţă o experienţă de neuitat.

Plimbări cu ski jet-ul

Plimbările cu ski jet-ul sunt o super idee dacă îţi doreşti să te bucuri de puţină adrenalina, fără să faci prea mult efort. Te poţi plimba cu ski jet-ul alături de un instructor sau pe cont propriu, în funcţie de experienţă, atât pe litoral, cât şi în alte zone din ţară, precum lacurile din apropierea Bucureştiului.

Optează pentru firme cu reputaţie atunci când inchirirezi ski jet-ul, deoarece siguranţă şi responsabilitatea sunt pe primul loc.

Scuba diving

Te poţi bucura de scufundări sau scuba diving şi la noi în ţară, în special în zona Marii Negre. O astfel de activitate este nu numai plină de adrenalină, ci şi foarte interesantă. Poţi descoperi locuri superbe la care nu ai acces în fiecare zi.

Nu uita să pui siguranţa pe primul loc şi atunci când faci scuba diving şi să optezi pentru o firmă specializată şi instructori cu experienţă. Urmează-le instrucţiunile întocmai şi te vei bucura de momente unice.

Lista de mai sus îţi poate servi ca sursa de inspiraţie pentru a alege cele mai bune activităţi extreme, care să te scoată din zona de confort. Alege să testezi doar activităţile care te atrag şi nu uita că acestea nu trebuie să îţi provoace stres sau frică, ci entuziasm şi stare de bine.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează