GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Top motive pentru a folosi 195 65 r15 iarna

Articol de GSP - Publicat luni, 05 septembrie 2022 16:46 / Actualizat luni, 05 septembrie 2022 16:46

Odată cu venirea sezonului rece este nevoie să echipăm mașina corespunzător și să ne asigurăm că ne oferă siguranța și confortul de care avem nevoie. Schimbarea anvelopelor este o necesitate, întrucât fiecare sezon are specificul lui, iar folosind cauciucuri de iarnă în sezonul rece ne va ajuta să parcurgem drumurile în siguranță și să ne bucurăm de asemenea și de o durată de viață mai mare a acestora.

Iarna, conform legislației este nevoie să circulăm cu anvelope de iarnă, chiar dacă condițiile de drum nu sunt extreme. Iarna este imprevizibilă, ne putem aștepta la orice, cu atât mai mult dacă circulăm în zone montane sau în zone în care temperaturile sunt scăzute. Anvelopele de vară devin total ineficiente iarna, iar cele allseason nu ne oferă eficiența de care avem nevoie.

Eficiența anvelopelor de iarnă în sezonul rece este una cunoscută în rândul șoferilor, încă care sunt aspectele care contribuie la creșterea acesteia? Iată care sunt principalele motive pentru care alegem să folosim în sezonul rece anvelope iarna 195 65 r15:

Tracțiune eficientă pe zăpadă

Iarna, șofatul poate fi anevoios din pricina zăpezii de pe partea carosabilă, a gheții sau a poleiului. Iar dacă parcurgem drumuri montane sau înguste, cu atât mai mult iarna este anevoioasă. Este nevoie așadar de o atenție deosebită în trafic și de anvelope care să ofere calitate și eficiență sporite. 195 65 r15 oferă o dispunere optimă în care sunt așezate blocurile de cauciuc, întrucât prezintă incizii transversale pe nervurile centrale. Astfel, se asigură o îmbunătățire a aderenței la zăpadă.

Lamelele anvelopei sunt multifuncționale, iar felul în care acestea sunt dispuse oferă de asemenea o aderență superioară la contactul cu asfaltul. De asemenea, aspectul profilului anvelopelor aduce un plus de aderență laterală pe zăpadă. Au o aderență extraordinară și o bună stabilitate. Utilizarea de cauciucuri iarnă 195 65 r15 oferă posibilitatea efectuării manevrelor în siguranță, atât pe zăpadă, cât și pe uscat. Astfel, se asigură eficiență superioară pe toate categoriile de drum. Mai mult de atât, se asigură o tracțiune eficientă, distanță redusă de frânare și condiții sigure de drum.

Confort sporit și siguranță în trafic

Optând pentru un set de anvelope de calitate, ne putem bucura de confort sporit și de relaxare pe durata călătoriilor. Acest aspect este valabil atât pentru șofer, cât și pentru ceilalți pasageri din mașină. Cu 195 65 r15 iarna avem parte de siguranță superioară, acestea ne oferă siguranță pentru a putea parcurge cu ușurință drumurile grele, în sezonul rece. De asemenea, acestea ne ajută să fim mereu pregătiți pentru condiții vitrege de drum și să nu lăsăm iarna să fie un impediment în efectuarea sigură a călătoriilor dorite. Eficiența anvelopelor contribuie la o bună manevrabilitate a mașinii indiferent de starea drumului. Pe lângă confort, însă, anvelopele de iarnă de calitate sunt sigure, oferă un randament kilometric optim și reduc consumul de combustibil.

Drumuri sigure pe carosabilul umed

Canelurile anvelopei sunt poziționate astfel încât să contribuie la îmbunătățirea dispersării apei de pe suprafața de rulare. Astfel, atunci când carosabilul este umed, folosind cauciucuri de iarnă 195 65 r15 ne bucurăm în continuare de drumuri sigure. Mai mult decât atât, anvelopele de iarnă au caneluri suplimentare care asigură un contact optim cu asfaltul.  Dispersarea apei nu este un impediment în situația de față, întrucât canelurile îmbunătățesc semnificativ aderența la umezeală. Anvelopele se intercalează cu zăpada, iar astfel se asigură tracțiunea pe zăpadă, dar și frânarea, iar profilul optimizat al acestora asigură un răspuns rapid al direcției mașinii.

Banda de rulare

Banda de rulare a anvelopelor de iarnă dispune de o structură îmbunătățită, cu blocuri cu indici de clasificare diferiți, de lungimi variabile. Astfel, zgomotul de rulare este unul redus nu poluează fonic și contribuie de asemenea la confortul din timpul călătoriei.

Calitatea unor cauciucuri iarna este incontestabilă, folosindu-le pe cele potrivite mașinii noastre vom avea parte doar de beneficii. Pe lângă confortul și siguranța pe care ni le oferă nouă, ca pasageri ai mașinii, asigură siguranță și celorlalți participanți la trafic. Calitatea anvelopelor 195 65 r15 ne ajută să anticipăm anumite situații și chiar să le evităm.

Numeroase anvelope de iarnă regăsim pe anvelope-discount.ro, unde putem alege anvelopele dorite de la numeroase branduri de renume care ne vor asigura siguranța in trafic.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează