GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Tot ce trebuie să știi despre biciclete electrice

Articol de GSP - Publicat luni, 31 mai 2021 15:02 / Actualizat luni, 31 mai 2021 15:02

Bicicletele electrice devin din ce în ce mai căutate datorită avantajelor suplimentare pe care le oferă în comparație cu bicicletele convenționale. Dacă nu cunoști foarte multe despre aceste noi biciclete ce câștigă din ce în ce mai mult teren, ai nimerit unde trebuie. În cele ce urmează vei afla tot ce trebuie să știi despre bicicletele electrice, cum funcționează, care sunt avantajele și care sunt aspectele pe care trebuie să le analizezi înainte de a îți cumpăra una.

Avantajele unei biciclete electrice

O bicicletă electrică, chiar dacă din punct de vedere al aspectului este aproape identică cu o bicicletă clasică, vine la pachet cu o mulțime de avantaje.

  • Principalul avantaj este cel al comodității pedalării. Cu ajutorul unei biciclete electrice, vor experimenta partea plăcută a ciclismului chiar și oamenii care nu pot depune mult efort fizic.
  • Chiar dacă pedalarea este asistată, bicicleta electrică își menține avantajul de a aduce o contribuție pozitivă asupra sănătății.
  • Prietenoasă cu mediul, nu emite noxe nocive și nici nu poluează fonic.
  • Bicicleta electrică ajunge la aproximativ 25 de km pe oră, ceea ce este extrem de convenabil pentru cei ce au de parcurs drumuri zilnice, mai ales în oraș.
  • Indiferent de terenul pe care vrei să o folosești, aceasta te va purta cu succes și pe asfalt și pe pietriș și chiar și pe off-road.

Cum îți alegi bicicleta electrică potrivită?

Înainte de a îți cumpăra o bicicletă electrică, trebuie să știi că acestea, asemeni bicicletelor clasice, sunt clasificate în mai multe tipuri și modele. Iată cele mai importante criterii de clasificare.

  • Înainte de a îți alege bicicleta, este esențial să cunoști drumul pe care vrei să mergi cu aceasta. Există biciclete pentru oraș, pentru munte, dar există și modele pentru cei care vor să experimenteze câte puțin din ambele.
  • Dacă știi că ai de parcurs drumuri lungi sau dificile, vei avea nevoie de o baterie electrică care să reziste mai mult și care să nu te lase în mijlocul drumului.
  • Puterea, modul de funcționare și țara în care o conduci fac diferența între bicicletele electrice ce pot fi conduse liber și cele cu care nu ai voie să circuli pe drumurile publice dacă nu ai permis.

Vei găsi biciclete de calitate la BikeXCS care să răspundă perfect nevoilor tale, indiferent că folosești bicicleta pentru plimbări relaxante în weekend, dacă e principalul tău mijloc de transport sau dacă ești amator de senzații tari pe off-road. 

Întreținerea bicicletelor electrice

Să ai grijă de bicicleta ta electrică nu este o treabă prea complicată. În principal, acestea sunt obiecte rezistente, ce nu necesită o întreținere prea amănunțită. Curățarea, ungerea sistemului și verificarea periodică a lanțului și a roților sunt mai mult decât suficiente. Dacă însă se întâmplă să se defecteze ceva, poți cumpăra accesorii e-bike și le poți schimba la dealeri calificați. 

Bicicletele electrice par să fie viitorul, cu atâtea avantaje pe care le prezintă. Comode, rapide, sigure, pe lângă faptul ca pot fi pedalate mult mai ușor ca o bicicletă clasică sunt cu siguranță suficiente avantaje pentru a te face să devii posesorul unei astfel de biciclete electrice. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează