GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  TURUL CICLIST AL SIBIULUI

TURUL CICLIST AL SIBIULUI // Victorie olandeză în Prolog: Ivar Slik, cel mai bun timp pe străduțele din centrul istoric al Sibiului

Articol de - Publicat miercuri, 03 iulie 2019 21:12

TURUL CICLIST AL SIBIULUI // Ivar Slik a avut cel mai bun timp, miercuri seara, pe străduţele din centrul istoric al Sibiului. Podiumul a fost completat de doi italieni, unul dintre ei de la continentala românească Giotti Victoria. 

Olandezul Ivar Slik de la Monkey Town este primul purtător al tricoului galben la ediţia a IX-a a Turului Ciclist al Sibiului, după ce a câştigat Prologul de 2,5 kilometri desfăşurat, ca de obicei, pe străduţele din centrul oraşului.

Locurile 2 şi 3 au fost ocupate de doi italieni, Riccardo Stacchiotti (Giotti Victoria, România), respectiv Matteo Pelucchi (pro-continentala Androni).
Slik s-a ales şi cu tricoul verde, acordat celui mai combativ rutier, dar acesta va fi purtat de alt sportiv astăzi.

Eduard Grosu a primit tricoul roşu, acordat celui mai bun român, şi promite o victorie în etapa de joi. Component al echipei naţionale, Grosu n-a ratat ocazia de a-i mulţumi soţiei, de pe scena din Piaţa Mare, pentru că îi va dărui o fetiţă, luna viitoare.

Un tricou inedit, alb cu buline gri, acordat celui mai tânăr sportiv din clasamentul Prologului, va fi purtat de elveţianul Antoine Aebi (Akros). El a stat mult timp pe primul loc, secondat de alţi doi coechipieri, însă podiumul Prologului s-a schimbat în totalitate în ultimul sfert de oră al cursei. 

turul ciclist al sibiului 2 +2 FOTO

Prima etapă, aproape 200 de kilometri

De joi până duminică, rutierii celor 19 echipe rămase la start, pentru că japonezii de la Interpro Cycling Academy nu au mai ajuns la Sibiu, vor străbate în lung şi-n lat judeţul.

Cele patru etape au un traseu variat, oferind şanse atât căţărătorilor, cât şi sprinterilor. Prima etapă măsoară 191,8 km din totalul de 690 ai Turului. Rutierii vor porni mai întâi spre sud, iar din Tălmaciu se vor întrepta spre Cisnădie şi Cisnădioara, după care se vor îndrepta spre vestul judeţului, pe traseul Călugăru' - Orlat - Sălişte - Apoldu de Sus - Miercurea Sibiului - Apoldu de Jos - Broşteni - Păuca.

Apoi vor reveni la Sibiu, prin Mândra, Ocna Sibiului, Cristian şi Poplaca, pentru ca lupta decisivă pentru victorie să se dea pe Bulevardul Victoriei. Etapa are în traseu 4 căţărări de categorie C, dar este recunoscută drept una pe placul sprinterilor. 

Munoz, pariul lui Savio. Va reuşi Androni tripla?

Pro-continentala Androni Giocattoli - Sidermec vine pentru a şasea oară la Sibiu şi încearcă să realizeze tripla după ce, în 2017 şi 2018, columbienii Egan Bernal şi Ivan Ramiro Sosa au reuşit să se impună. Şi anul acesta managerul echipei italiene, Gianni Savio, încearcă să dea lovitura tot cu un sportiv din statul de pe continentul sud-american, Daniel Munoz.

Munoz şi-a făcut încălzirea, la fel ca Bernal şi Sosa, în anii precedenţi, în Turul Bihorului, pe care l-a şi câştigat, o competiţie de asemenea cu coeficient 2.1 în clasamentul UCI.

Columbianul are concurenţă serioasă chiar din interiorul propriei echipe, Mattia Frapporti şi Kevin Rivera aşteptând la cotitură. În plus, ruşii de la Gazprom - Rusvelo, cealaltă echipă pro-continentală prezentă la Sibiu anul acesta, pentru a doua oară consecutiv, ţintesc mai sus după ce, în 2018, au ocupat locurile 2 şi 3, prin Aleksei Rybalkin şi Aleksandr Vlasov. Şi românii şi-au făcut planuri măreţe pentru această ediţie a IX-a a Turului Ciclist al Sibiului.

Pentru echipa naţională pedalează acum Serghei Ţvetcov şi Eduard Grosu. Ţvetcov are în palmares un loc 3 în TCS 2015, pe vremea când îmbrăca tricoul pro-continentalei Androni, iar Grosu a obţinut o victorie de etapă, acum doi ani, trecând primul linia de sosire în Piaţa Mare.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează