GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  TURUL SIBIULUI, 3 – 7 IULIE 2019

TURUL SIBIULUI 2019, ETAPA 3. Marco Tizza a câștigat etapa a 3-a, cu finiș la Păltiniș! Rivera Serrano e lider

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 iulie 2019 10:15

TURUL SIBIULUI, ETAPA 3. Italianul Marco Tizza (Amore&Vita) a câștigat etapa a treia, cea care a avut finișul în cea mai veche stațiune de schi din România, Păltiniș. Rivera Serrano e lider.

Etapa-regină a Turului Ciclist al Sibiului, 159,4 km, a fost la fel de animată și de plină de suspans precum cele din precedentele zile. Pentru prima dată în istoria celor 8 ediții ale competiției, la Păltiniș, doi rutieri s-au luptat ghidon lângă ghidon pentru a stabili cine trece primul linia de sosire.

Câștig de cauză a avut în cele din urmă italianul Marco Tizza, de la Amore&Vita, care l-a devansat pe Valter Attila, de la CCC Development, cu o lungime de roată. Podiumul a fost completat de cehul Michal Schlegel (Elkov-Author).

Pe cățărarea de categorie A de la Păltiniș, o vreme atenția a ținut-o un alt sportiv de la Amore&Vita. Danilo Celano s-a desprins de caravană și, cu 4 kilometri înainte de finiș, avea un avantaj de 30 de secunde. Italianul a terminat însă "benzina" și a fost ajuns de cei din plutonul de urmărire, trecând linia de sosire abia al 14-lea.

Primii doi sosiți la Bâlea Lac, o zi mai devreme, Kevin Rivera Serrano și columbianul Daniel Munoz, au sosit la Păltiniș la 9 secunde de Tizza.

Costaricanul păstrează astfel cele mai mari șanse de a obține tricoul galben, de lider, la finalul Turului. În clasamentul general, pe 3 a urcat croatul Rogina (Adria), iar Serghei Țvetcov este pe 4.

Finalul în Piața Mare

Rivera Serrano a îmbrăcat, la Păltiniș, patru tricouri distincte, pe cele galben, verde, alb și alb cu buline gri.

Serghei Țvetcov l-a păstrat pe cel roșu după ce a încheiat etapa pe 10, cu 3 locuri în fața lui Emil Dima. În albastru va lua startul astăzi Joel Suter (Akros), iar Justin Paroz, tot de la Akros, în portocaliu.

Ultima etapă a TCS 2019, lungă de 169,5 km, pare să fie rezervată sprinterilor, chiar dacă include patru cățărări de categoria C. Finalul va fi ca de obicei, în Piața Mare, și se anunță unul spectaculos pentru că lupta pentru victorie se va da pe piatră cubică, pe ultimii metri. 

„Biciclete cochete”

Competiţia „Biciclete Cochete” este programată în 7 iulie, de la ora 18:00.
Doamnele şi domnişoarele sunt aşteptate în Piaţa Mare la o nouă ediţie a competiției „Biciclete cochete”, în ultima zi a Turului, de la ora 18:00, iar anul acesta culorile predominante vor fi alb şi negru. Organizatorii le pregătesc participantelor o mulţime de activităţi dedicate lor, inclusiv plimbarea până în Parcul Sub Arini, pentru a fi admirate pe bicicletă de cât mai mulţi sibieni.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează