GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  CICLISM

Turul Sibiului // Hat-trick Androni » Costaricanul Kevin Rivera Serrano a preluat tricoul galben

Articol de GSP - Publicat luni, 08 iulie 2019 11:33

Pentru al treilea an la rând un rutier al procontinentalei Androni Giocattoli - Sidermec triumfă în Turul Ciclist al Sibiului. Costaricanul Kevin Rivera Serrano a preluat tricoul galben încă de la finalul cățărării regină de pe Trasfăgărășan. Aceasta este a cincea ediție în care cel care a trecut primul linia de sosire la Bâlea Lac a și plecat acasă cu marele trofeu.

Ceea ce era de așteptat înaintea ediției a noua a Turului Ciclist al Sibiului s-a realizat doar pe jumătate. Procontinentala Androni Giocattoli - Sidermec a obținut o nouă victorie în orașul de pe malurile Cibinului, a treia consecutivă, însă nu prin columbianul Daniel Munoz, văzut favorit de multă lume după ce reușise, în urmă cu o lună, să câștige și Turul Bihorului, o altă competiție de clasificare 2.1 în calendarul UCI, ci prin un alt sud-american, Kevin Rivera Serrano.

Costaricanul este al cincilea rutier care trece primul linia de sosire pe Transfăgărășan și, mai apoi, pleacă acasă cu tricoul galben. Munoz a avut șansa de a continua șirul victoriilor columbiene la Sibiu, dar a încheiat Turul pe locul secund, aducându-și însă serios aportul la succesul lui Rivera Serrano.

Etapa de ieri, ultima a ediției din 2019, a fost la fel de spectaculoasă ca precedentele. Rutierii au avut de parcurs 170 de kilometri în jurul Sibiului, ajungând și la Mediaș, iar finișul a fost, ca de obicei, în Piața Mare. Sosirea a fost spectaculoasă, iar victoria de etapă i-a revenit unui rutier de la echipa românească Giotti Victoria, italianul Riccardo Stacchiotti. Susținut de Daniel Crista și de campionul național U23, Emil Dima, Stacchiotti a trecut primul linia de sosire, la câteva zeci de centimetri în fața lui Gasper Katrasnik (Adria) și Frantisek Sisr (Elkov).

Victorie și la echipe

Echipa lui Gianni Savio a obținut și titlul pe echipe la această ediție a Turului. Pe locurile 2 și 3 s-au clasat Sangemini - Trevigiani, respectiv Elkov - Author. Kevin Rivera Serrano a plecat acasă și cu tricoul alb cu buline gri, acordat celui mai bun rutier U23. Serghei Țvetcov a rămas cu cel roșu, iar celelalte tricouri distinctive au fost cucerite de Daniel Munoz (alb), Joel Suter (albastru), Riccardo Stacchiotti (verde) și Justin Paroz (portocaliu).

Mesajul lui Savio

Imediat după victoria lui Rivera Serrano, managerul lui Androni Giocattoli - Sidermec, italianul Gianni Savio, a afirmat că misiunea a fost îndeplinită la Sibiu. "Suntem mândri că am câștigat pentru al treilea an consecutiv această cursă din prima categorie a calendarului Internațional UCI. Egan Bernal în 2017, Ivan Sosa în 2018 și acum Kevin Rivera sunt expresia proiectului nostru de tineret. Bernal și Sosa au trecut deja la World Tour, în timp ce Rivera și Daniel Munoz - al doilea clasat la turneul de la Sibiu - vor rămâne împreună cu noi, împreună cu tinerii Simone Ravanelli, Nicola Venchiarutti, Kevin Colleoni, Filippo Conca și alte talente pe care le monitorizăm în Europa și America de Sud. Proiectul de tineret continuă...", a spus Savio. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează