GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Unde puteți să faceți escaladă în București?

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 17:05 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 17:05

Pentru cei cu spirit de aventură care își doresc să încerce o experiență nouă și inedită, escalada este o activitate foarte atractivă și solicitantă care îți pune la încercare multe abilități fizice și nu numai. Similară cățărărilor pe munte, escalada îți oferă posibilitatea de a te bucura de o experiență deosebită, într-un mediu controlat și special amenajat, pentru a evita orice fel de accident. Dacă îți dorești să încerci și tu o astfel de activitate, programează acum o vizită în sala de escaladaVertical Spirit!

Ce înseamnă escaladă și de la ce vârstă poate fi practicată 

Escalada este activitatea de cățărare, pe un perete natural sau artificial, utilizând strategic mâinile și picioarele pentru a depăși obstacolele. Escalada practicată la interior impune diferite grade de dificultate și poate fi practicată de către oricine, indiferent de vârstă sau condiția fizică. În centrele special amenajate în acest sens vei putea alege trasee adaptate după nivelul personal de pregătire în așa fel încât să îți dezvolți abilitățile treptat și să poți crește nivelul de dificultate. Pentru începători, există și cursuri de pregătire și instruire în practicarea escaladei în așa fel încât să înveți să îți utilizezi corpul și mușchii într-un mod inteligent pentru a putea practica acest sport la nivel profesionist. 

Ce echipamente sunt necesare pentru escaladă 

Pentru ca această activitate să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, este nevoie de echipamente de protecție adaptate tipului de traseu desfășurat, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Escalada nu poate fi posibilă fără o coardă elastică special confecționată pentru alpinism și cățărări interioare, care este atașată de un ham poziționat în talia practicantului în așa fel încât să îl poată susține în aer în situațiile în care se dezechilibrează și cade. Încălțămintea specială este, de asemenea, foarte importantă pentru a putea păși pe elemente de mici dimensiuni, dar și pentru a evita alunecările. 

Un alt articol esențial în conturarea unui echipament complet pentru escaladă este casca de protecție care are rolul de a interfera loviturile de perete ori căzăturile altor elemente din partea superioară a peretelui de escaladat. De asemenea, sportivii care parcurg trasee dificile vor avea în permanență la ei un săculeț cu carbonat de magneziu, praf cu ajutorul căruia vor asigura aderența ridicată a mâinilor pe suprafețele alunecoase de cățărare. Toate acestea trebuie să fie omologate de Uniunea Internațională a Asociațiilor de Alpinism pentru a avea certitudinea faptului că respectă normele de calitate și siguranță necesare. 

Sala de escalada Vertical Spirit

Dacă te afli în căutarea unui loc în care să poți practica această activitate în condiții de maximă siguranță, alături de instructori pasionați, Vertical Spirit este sala de escaladă ideală pentru tine. Situat în București, acest centru îți propune o gamă largă de servicii specifice, de la sesiuni individuale de escaladă pentru copii și adulți, până la cursuri specializate, petreceri tematice și sesiuni de grup. 

Totul se desfășoară într-o atmosferă foarte primitoare și prietenoasă, alături de personal calificat, în așa fel încât să ai parte de o experiență inedită care te va face să te îndrăgostești de acest sport. Vei putea alege dintre trasee cu diferite grade de dificultate, sala fiind prevăzută atât cu o secține de antrenament, cât și una specială destinată experiențelor speciale. 

Poți cumpăra echipamentul de care ai nevoie de la locație, de la un magazin micuț amplasat la intrare și să te schimbi ulterior în vestiare, pentru a nu fi necesară echiparea de acasă. Tot la locație te vei putea bucura de Balcon Cafe, dar și de terasa de vară, care te așteaptă pentru a întregi experiența, totul în schimbul unor costuri foarte avantajoase.

Experimentează din plin frumusețea escaladei la Verical Spirit!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează