GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Vată bazaltică contribuie la scăderea valorii facturii la energia termică !

Articol de GSP - Publicat luni, 22 februarie 2021 14:00 / Actualizat marti, 23 februarie 2021 11:41

Valoarea facturii la energia termică constitue una dintre cele mai importante cheltuieli realizată în timpul sezonului rece. Pentru a diminua cât mai mult această factură sunt utilizate fel de fel de tertipuri, realizarea unui sistem de izolație fiind cea mai eficientă metodă pentru scăderea valorii facturii la energia termică. Tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani motiv pentru care în momentul de față avem posibilitatea de a realiza sisteme de izolație cu materiale foarte performanțe care oferă un nivel foarte ridicat de eficientă. Vata bazaltica este materialul care în momentul de față este cel mai utilizat material în realizarea unui sistem de izolație. Popularitatea acestui material se datorează avantajelor oferite de către acesta, câteva dintre cele mai importante fiind prezentate în cadrul acestui articol. 

Ce este vată bazaltică și care sunt avantajele oferite de către utilizarea acesteia în realizarea sistemului de izolație

Vată bazaltică este o vată care este obținută prin prelucrarea rocii bazaltice. Această trece prin mai multe procedee până în momentul în care ajunge sub formă vatei. Pentru că materia prima utilizată în procesul de obținere a vatei bazaltice este roca bazaltică, acest tip de vată oferă mai multe beneficii decât vată de sticlă. Printre cele mai importante beneficii oferite de către utilizarea vatei bazaltice în realizarea sistemului de izolație menționez următoarele:

  • Pierderile de caldura sunt mult diminuate ca urmare a utilizarii unui sistem de izolatie realizat din vata bazaltica. Acest lucru se datoreaza faptului ca vata bazaltica capteaza foarte bine aerul cald si il impiedica sa iasa din locuinta. Gratie acestui beneficiu sistemul de incalzire al locuintei va fi utilizat mai putin acest lucru avand efecte vizibile in factura la energia termica.
  • Are durata de utilizare foarte mare. Pentru ca acest tip de vata este realizat dintr-un material natural si durabil este normal ca vata bazaltica sa aiba o durata de utilizare foarte mare. Avand in vedere ca nu este chiar usor sa izolezi o locuinta, durata de utilizare foarte mare a vatei bazaltice face ca acest material sa fie ideal pentru realizarea sistemului de izolatie al locuintei.
  • Izoleaza foarte bine din punct de vedere acustic. Vata bazaltica nu izoleaza doar din punct de vedere termic ci si din punct de vedere acustic. Pentru ca aceasta este realizata dintr-un material natural reduce foarte mult nivelul sunetului care patrunde din exterior sau care iese din interiorul locuintei. Utilizand un sistem de izolatie realizat din vata bazaltica vei putea organiza o petrecere fara teama ca vecinii ar putea fi deranjati de zgomotul muzicii din timpul petrecerii. De asemenea, tot datorita utilizarii unui sistem de izolatie realizat din vata bazaltica nici nu vei realiza ca locuiesti intr-o zona poluata din punct de vedere fonic.
  • Vata bazaltica nu este inflamabila motiv pentru care este recomandat a fi utilizata in special in zonele in care exista riscul producerii incendiilor.
  • Este un material rezistent la apa motiv pentru care nu permite aparitia mucegaiului. Multe locuinte se confrunta cu problemele cauzate de aparitia mucegaiului. Acesta apare pentru ca apa se infiltreaza in peretii locuintei. Utilizand un sistem de izolatie performant, realizat din vata bazaltica nu vor mai aparea problemele cauzate de aparitia mucegaiului, asadar vei avea posibilitatea de a respira un aer curat.
  • Vata bazaltica este realizata intr-o mare proportie din material reciclat ceeea ce inseamna ca aceasta este un material prietenos cu mediul inconjurator. Este un aspect foarte important mai ales in cazul in care doresti construirea unei case care sa respecte cat mai mult mediul inconjurator.
  • Pretul este un alt mare beneficiu oferit de catre utilizarea vatei bazaltice. Avand in vedere ca acest material ofera o durata de utilizare foarte mare este o decizie inteleapta din punct de vedere financiar sa construiesti un sistem de izolatie utilizand vata bazaltica.

Pentru a te putea bucură de un sistem de izolație performant și eficient din toate punctele de vedere este necesar că în realizarea acestuia să utilizezi doar materiale premium. De asemenea, este necesar să apelezi la specialiști pentru a putea construi un sistem de izolație bun. Datorită experienței pe care aceștia o au îți vor oferi cele mai bune sfaturi în vederea realizării unei bune izolații.

Cumpara vata bazaltica doar de la distribuitori autorizati sa comercializeze acest material

Locul din care achiziționezi vată bazaltică este un aspect important de care trebuie să ții cont pentru a putea achiziționa un produs bun la un preț avantajos. Cu toate că vată bazaltică poate fi achiziționată din foarte multe locații este recomandat că această să fie achiziționată doar de la distribuitori autorizați pentru că aceștia sunt în măsură să îți ofere cel mai bun produs. Identificarea acestor distribuitori nu este greu de realizat ci necesită doar puțină atenție și analizarea mai multor oferte de pe piață.

Concluzii

Pentru că o locuința să fie confortabilă din toate punctele de vedere este necesar că această să fie foarte bine izolată atât din punct de vedere termic cât și din punct de vedere acustic. Vată bazaltică este în momentul de față materialul care oferă cel mai ridicat nivel de izolare termică și fonică. Acest lucru se datorează materialului din care este realizată vată bazaltică, și anume roca bazaltică. Această este un material natural motiv pentru care oferă o serie de beneficii, câteva dintre cele mai importante fiind prezentate și în cadrul acestui articol. Pentru a află mai multe detalii despre importantă utilizării acesteia dar și pentru a o utiliza în realizarea sistemului de izolație ia legătură cu specialiștii care activează în domeniul comercializării vatei bazaltice.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează