GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Vopsit acasă vs. vopsit la salon - avantaje și dezavantaje

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 aprilie 2021 15:53 / Actualizat miercuri, 21 aprilie 2021 15:57

Părul este, pe bună dreptate, considerat o ”podoabă”, în special pentru femei. Un păr frumos și sănătos, bine îngrijit, cu o tunsoare care pune în valoare trăsăturile feței, poate da încredere oricărei femei. Și pentru că firele de păr albe încep să apară pe fond de stres, ereditar sau pur și simplu, datorită înaintării în vârstă, tot mai multe femei aleg să se vopsească. Saloanele de coafură oferă servicii variate, iar stiliștii pot obține culori naturale, cât și electrice, care ies în evidență. De cealaltă parte, multe femei aleg să se vopsească acasă, din rațiuni economice sau de comoditate. În acest articol comparăm cele două variante și identificăm avantajele și dezavantajele fiecăreia.

Vopsitul la salon - avantaje și dezavantaje

Când vine vorba despre schimbarea culorii părului, majoritatea femeilor se gândesc să facă acest lucru la un salon profesionist. Aici, specialiștii sunt obișnuiți să folosească diversele produse pentru decolorare, vopsire și tratarea părului, astfel încât rezultatul să fie cât mai apropiat de ce își dorește clienta. Totuși, aceste servicii au costuri semnificative. Iată care sunt avantajele și dezavantajele vopsitului la salon.

Avantajele vopsitului la salon

  • Schimbarea culorii este făcută de un profesionist care va ști cum să dozeze produsele, astfel încât să obțină culoarea pe care și-o dorești. Pudrele decolorante, vopselele chimice au ingrediente care pot afecta structura firului de păr, astfel că este bine ca cel care le aplică să știe ce face.
  • Stilistul îți poate oferi sfaturi legate de culoarea pe care ți-o dorești. S-ar putea ca nuanța pe care ai văzut-o într-o revistă să nu se potrivească prea bine cu tenul tău. Stilistul are ochiul mult mai format pentru astfel de amănunte și te poate sfătui să nu faci o schimbare care te-ar dezavantaja.
  • La salon ai parte de cele mai multe ori și de un tratament profesional al părului după vopsire. Acesta va face părul să arate mult mai bine și să-și păstreze culoarea mai mult timp.
  • Dacă vrei să-ți deschizi nuanța părului sau să-ți faci șuvițe mai deschise, la salon sunt mai multe șanse să obții un rezultat natural.

Dezavantajele vopsitului la salon

  • Vopsitul la salon este costisitor. În funcție de lungimea părului și produsele folosite, vopsitul poate costa câteva sute de lei.
  • Dacă ai nevoie să te vopsești des din cauza rădăcinilor crescute sau a firelor albe, vei fi nevoită să aloci un buget destul de mare vopsitului.
  • Este nevoie să-ți faci o programare și să aștepți să faci schimbarea pe care ți-o dorești. Nu poți fi spontană.

Vopsitul acasă - avantaje și dezavantaje

În comparație cu vopsitul la salon, vopsitul acasă este mai economic și mai comod. Însă, nu întotdeauna rezultatele vor fi cele așteptate. Iată avantajele și dezavantajele sale.

Avantajele vopsitului acasă

  • Vopsitul la tine acasă este cu siguranță mai economic decât vopsitul la salon. Pentru această operațiune ai nevoie de vopsea, de un prosop și de câteva ustensile pentru vopsit - o pensulă pentru aplicarea vopselei, un pieptăn, o cască de duș. Costurile sunt mult reduse.
  • Spre deosebire de vopsitul la salon, unde se folosesc produse cu multe substanțe chimice, vopsitul acasă poate fi o alternativă mai sănătoasă pentru păr. Dacă folosești vopsea henna de la Planteea.ro, poți colora părul, fără a-l deteriora. Acest tip de vopsea este o alternativă în special pentru femeile care respectă metoda Curly Girl, o rutină de îngrijire a părului în care nu sunt recomandate produsele cu silicon, sulfați sau parfum.
  • Acasă te poți vopsi oricând ai chef de o schimbare de look, fără să aștepți să găsești un loc la salon.

Dezavantajele vopsitului acasă

  • Uneori, este posibil ca rezultatul final să nu fie pe măsura așteptărilor. Acest lucru se întâmplă fie pentru că nu suntem obișnuite să aplicăm corect vopseaua de păr, fie culoarea de pe pachetul de vopsea nu coincide cu cea din păr, fie, pur și simplu, pentru că nuanța aleasă nu se potrivește cu tenul.
  • Spre deosebire de vopsitul la salon, unde dacă clienta este nemulțumită, stilistul va remedia problema, acasă rezultatul rămâne final, până la următoarea vopsire.
  • Dacă vrei să-ți deschizi culoarea părului și este nevoie de decolorare, este posibil să-l arzi.

Atât vopsitul la salon cât și vopsitul acasă au și avantaje și dezavantaje. Alege cea mai bună variantă pentru tine și bucură-te de schimbarea de look.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează