GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Vrei să-ți iei carnetul? Iată ce noutăți despre fișa medicală pentru permis auto trebuie să afli!

Articol de GSP - Publicat joi, 16 martie 2023 15:08 / Actualizat joi, 16 martie 2023 15:09

Pentru a te putea bucura de un permis de conducere valid în continuare, este necesar să fii la curent cu ultimele noutăți legate de fișa medicală pentru permis în 2023. 

În continuare, vei descoperi informații legate de situațiile în care ai nevoie de fișa medicală pentru permis auto, care sunt documentele de care ai nevoie pentru eliberarea acesteia, ce teste va trebui să faci, precum și care sunt criteriile pe care este indicat să le respecți când alegi o clinică medicală pentru eliberarea fișei. 

Când ai nevoie de fișa medicală pentru permis?

În anul curent, fisa medicala permis auto este solicitată în următoarele situații:

  • Pentru persoanele care se înscriu la cursurile unei școli de șoferi pentru a obține carnetul de șoferi – în acest caz se eliberează un aviz medical pentru obținerea permisului auto;
  • În cazul în care permisul auto a expirat sau trebuie reînnoit, situație în care se cer analizele medicale pentru preschimbarea permisului, fără aviz psihologic;
  • Atunci când permisul este anulat sau suspendat din diferite cauze, se solicită certificatul medical pentru redobândirea carnetului de șoferi.

În plus, certificatul pentru permis auto poate fi emis doar de către o clinică acreditată, care a primit autorizarea specială din partea organelor de lege, mai exact Direcția Publică de Sănătate și Poliția Rutieră.

Care sunt documentele pe care trebuie să le ai asupra ta?

Când te prezinți la o clinică acreditată, pentru a obține fișa medicală pentru permis auto, este nevoie să ai câteva acte asupra ta. În absența acestora, investigațiile necesare pentru eliberarea certificatului medical nu pot începe.

Așadar, înainte să pleci de acasă, asigură-te că ai la tine cartea de identitate în original, o adeverință eliberată de medicul de familie, în care se menționează dacă suferi de boli cronice. În cazul bolnavilor de diabet tip I, este necesară și o scrisoare de la medicul diabetolog, în care să fie menționate diagnosticul, tratamentul și recomandarea pentru capacitatea de a conduce un autovehicul.

În cazul în care urmezi cursuri de condus, trebuie să aduci cu tine și fișa de școlarizare. Nu în ultimul rând, dacă porți ochelari de vedere, nu uita să îi iei cu tine. 

Vrei să-ți iei carnetul? Iată ce noutăți despre fișa medicală pentru permis auto trebuie să afli!

Care sunt investigațiile incluse în fișa medicală pentru permis?

Pentru eliberarea certificatului sunt necesare investigații ce țin de medicina internă, ORL, oftalmologie, ortopedie/chirurgie, neurologie și psihiatrie. În cazul permiselor auto care au expirat, nu mai este necesară obținerea avizului psihologic. 

Când trebuie depusă fișa medicală pentru permis auto?

Odată eliberat, certificatul trebuie depus în termen de 6 luni. După această perioadă, fișa expiră și este necesară reluarea investigațiilor medicale. 

Obține simplu și rapid fișa medicală permis auto în 2023!

Până recent, obținerea fișei medicale pentru permis era un proces anevoios, din cauza căruia puteai pierde foarte mult timp. Din fericire, în momentul de față, ai posibilitatea de a obține fișa în mai puțin de o oră. Tot ce trebuie să faci este să vii la clinica Standard Med cu documentele necesare și să te bucuri de servicii rapide și profesioniste. Astfel, vei trece peste o etapă esențială, care te va aduce cu un pas mai aproape de obținerea unui permis auto valid.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
Petronela78
Petronela78  •  20 Martie 2023, 10:29

Cele mai multe informatii legate de permisul de conducere le-am aflat pe https://www.i-drpciv.ro/ deoarece informatiile sunt actualizate la zi. Multumita acestui website am promovat permisul cu 25/26 puncte.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează