GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Vrei să-ți schimbi anvelopele? Iată unele lucruri neobișnuite la care să te gândești înainte

Sursă foto: Unsplash.com
Sursă foto: Unsplash.com

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 august 2022 11:12 / Actualizat miercuri, 03 august 2022 11:12

Mașina ar trebui echipată corespunzător în permanență pentru siguranța ta și a pasagerilor, de aceea ar trebui să schimbi anvelopele atunci când vezi că indicatorul de uzură îți arată acest lucru. 

Totuși, alegerea unor anvelope bune pentru tine depinde de mai mulți factori pe lângă specificațiile tehnice. Unele aspecte de care ar fi bine să ți cont sunt în strânsă legătură cu stilul tău de condus și drumurile pe care le parcurgi cel mai des.

4 lucruri la care să te gândești dacă vrei să-ți schimbi anvelopele

Anvelopele diferă în funcție de mai mulți factori precum indicele de viteză, indicele de greutate, aderența și rezistență. Acestea pot inclusiv influența consumul de carburant de aceea ar fi bine să analizezi ofertele de pe piață pentru a alege anvelopele care ți se potrivesc cel mai bine. 

Mai jos sunt unele lucruri pe care le poți lua în calcul atunci când te decizi să-ți schimbi anvelopele.

  1. Tipuri de drumuri: anvelopele sunt catalogate în funcție de suprafața pentru care au fost concepute. Dacă circuli mai mult pe șosele atunci ar fi bine să alegi anvelope de șosea. Dacă locuiești într-o zonă muntoasă unde calitatea drumului lasă de dorit, atunci poți alege cauciucuri off-road. Și acestea au o aderență bună pe șosea, dar permit o tracțiune mai bună pe drumuri neasfaltate, pietriș și nisip.
  2. Stilul de condus: poți alege anvelope care se potrivesc mai bine stilului tău de condus de pe Anvelope-oferte.ro. Sunt anvelope care sunt mai rezistente la frâne bruște sau au o stabilitate mai mare la viraje.Unele anvelope sunt mai ușor manevrabile și rezistă la un număr mai mare de kilometri. De aceea ar trebui să te gândești la asta dacă ai o slujbă care necesită deplasarea pe drumuri lungi.
  3. Zgomotul produs: unele anvelope sunt proiectate pentru a produce un zgomot mai redus. Anvelopele care au sub 68 de decibeli sunt mai silențioase și sunt mai potrivite în cazul în care dorești să nu produci mult zgomot, de exemplu, dacă ai copii mici care dorm frecvent în mașină. Totodată aceste anvelope asigură un confort ridicat în timpul condusului.
  4. Economia de carburant: în cazul în care dorești să reduci consumul de carburant poți verifica clasa de carburant în care se încadrează anvelopele dorite. Anvelopele care au clasa A ajută cel mai mult la economia de carburant, iar cele din G consumă cel mai mult.

Pe lângă cele prezentate mai sus sunt alte diferite criterii în funcție de care să alegi anvelopele potrivite pentru tine cum ar fi clasa de aderență, presiunea maximă admisă, dimensiunea, dar și tipul de brand. În mod evident, un alt criteriu important este prețul anvelopelor. 

În acest caz poți alege anvelope second-hand, dar care să fie mai durabile. Indicat ar fi să verifici informațiile de pe flancul anvelopei și informațiile despre diferite tipuri care s-ar potrivi. 

Nu uita că primează siguranța ta și a pasagerilor. Dar urmărind aceste informații poți selecta anvelope pe care să le folosești un timp îndelungat și care se potrivesc cel mai bine pentru mașina ta.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează