GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Episod tulburător trăit de un fotbalist român în Ucraina: „Mi-a băgat dinții în cap! Nu mai puteam să merg, aveam sângele otrăvit”

Sursă foto: Guliver/Getty Images
Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 19 ianuarie 2023 13:51 / Actualizat joi, 19 ianuarie 2023 14:02

Augustin Chiriță, 47 de ani, fost jucător la Universitatea Craiova sau FC Argeș, i-a dezvăluit lui Costin Ștucan, la GSP Live, un episod de-a dreptul tulburător petrecut în perioada în care evolua în Ucraina. O banală săritură la cap s-a transformat într-o spaimă teribilă pentru fostul mijlocaș.

În prezent în Uzbekistan, unde e preparator fizic la o formație proaspăt promovată în prima ligă, Augustin Chiriță a rememorat accidentarea suferită în perioada în care evolua pentru Karpaty Lviv. 

S-a întâmplat chiar la meciul în care adversar i-a fost Șahtiorul lui Mircea Lucescu, când, la una dintre ultimele faze ale partidei, o lovitură primită la cap l-a pus într-o ipostază extrem de delicată. 

Augustin Chiriță, episod tulburător în Ucraina: „Aveam sângele otrăvit”

„Primul meci al lui Mircea Lucescu la Șahtior a fost împotriva lui Karpaty Lviv. Doar cinci ne-au dat (n.r. - o spune ironic).

Era minutul 89. La Șahtior, era un jucător foarte bun, Zvonimir Vukic (n.r. - fost mijlocaș ofensiv la gruparea din Donetsk). Voiam să-l facem «sendviș», cum se zice. Eu în spatele lui, în timp ce în fața lui era Samson Godwin, un jucător de culoare. A venit o minge înaltă, eu m-am dus în față s-o joc, iar băiatul ăsta (n.r. - coechipierul lui Chiriță, Godwin) mi-a băgat dinții în cap. Eu nu mi-am dat seama. Când l-am văzut pe colegul meu căzând, am zis: «Doctore, doctore, vino repede!».

„Apoi încep și eu să simt ceva la mine pe față. Când pun mâna, văd că era sânge. Aoleu! Am căzut și eu imediat. Îmi făcuse ăsta o gaură mare (n.r. - gesticulează descriptiv). M-au luat în cabină, n-am mai jucat până la sfârșit”.

Augustin Chiriță: „Începusem să nu mai pot să merg, o lună n-am făcut antrenamente”

„Doctorului i-a trecut prin cap să mă radă puțin pe cap, unde eram lovit, dar a uitat să-mi facă o injecție cu antitetanos sau ce se face. Unde se spune că sunt cele mai multe bacterii? În gură! Trece o săptămână, începe doctorul apoi să-mi facă niște injecții, apoi văd că încep să se producă flegmoane (n.r. - o inflamație purulentă acută), care se întăreau”. 

Eu începusem să nu mai pot să merg! O lună de zile nici n-am mai făcut antrenamente. Când am început să mă pun pun puțin pe picioare (...), am aflat că aveam sângele otrăvit! Am fost apoi la reanimare, unde mi s-au luat toate toxinele și mi-au băgat înapoi sângele meu curat (n.r. - transfuzie sangvină)”, a spus Augustin Chiriță, la GSP Live. 

Augustin Chiriță a evoluat de-a lungul carierei pentru Grivița București, Minerul Motru, Universitatea Craiova, Karpaty Lviv, FC Spartak Ivano-Frankivsk, FC Argeș, Hapoel Be'er Sheva, Inter Gaz București, Victoria Brănești, FC Olt Slatina, Girom Albota și Atletic Bradu.

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO// EXCLUSIV Povești senzaționale cu Luțu, la GSP Live: „A intrat în giratoriu și nu știa ce să mai facă! A lovit mașina până l-au pus să o repare singur” + „Îl punea pe «Cacao» în locul lui în pat și se întorcea la 6 dimineața”

Becali îl ia în râs pe Burchel: „Mergem toți la el și îngenunchiem: «Împărăția ta, facem toți ca tine»”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
DMA87
DMA87  •  19 Ianuarie 2023, 20:14

In cazul lor, al fotbalistilor, trebuue sa rămânem cu ceea ce au reușit pe teren. In cazul lui Claudiu Raducanu, trebuue sa ramanem cu ideea ca a fist un fotbalist mult peste media de pe vremea lui. Ce sa mai vorbim in vremurile noastre, ca ar fi fost titular la națională (daca ar fi fost convocat, bineînțeles). Tot ce vreau sa spun, e ca trebuie sa fim îngăduitori. Până la urmă, nu vorbim de membri ai Academiei Române.

steaua.libera
steaua.libera  •  19 Ianuarie 2023, 17:42

E forță pe oratorie domnu Chiru. Înțelegi tot.

DMA87
DMA87  •  19 Ianuarie 2023, 14:27

Doamne ferește! Nasoală experiență! Respect, Chiru! Hai, Fc Argeș!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează