GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  GALA GSP 2022

video Constantina Diță, „Legendă GSP”: „Pentru astfel de premii mereu găsesc loc în vitrină și în inima mea”

Constantina Diță, 52 de ani
Constantina Diță, 52 de ani

Articol de GSP - Publicat marti, 15 noiembrie 2022 20:23 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2022 11:28

Constantina Diță, 52 de ani, a primit distincția de „Legendă GSP” la Gala GSP 2022.

2 ore 26 minute și 44 de secunde. Acesta este timpul cu care Pușa a intrat în istorie la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, unde a câștigat aurul în proba de maraton și a provocat una dintre cele mai mari surprize ale competiției.

Avea pe atunci 38 de ani, devenind astfel cea mai în vârstă campioană olimpică de maraton. Constantina Diță, un exemplu fantastic de rezistență și ambiție, o sportivă cu multe medalii și multe recorduri.

După 18 trofee interne și internaționale majore, omul care în 40 de ani de activitate nu s-a certat cu nimeni lucrează în continuare în fenomen, încercând să împărtășească celor tineri din bunătatea sa.

„În 2008 am primit din partea Gazetei trofeul Sportivul anului, acum trofeul de Legendă. Pentru astfel de premii mereu găsesc loc în vitrină. Dar nu numai acolo, ci și în inima mea. Vă mulțumesc, mă simt onorată”, a declarat Constantina Diță.

La Gala GSP 2022 au mai primit trofeul de Legendă: Mircea Dridea, Silviu Lung, Miodrag Belodedici și Sorin Babii. Din 2019, momentul lansării demersului, distincții similare au fost acordate pentru Doina Melinte, Simona Amânar, Anghel Iordănescu, Ladislau Boloni, Cristian Gațu, Emerich Ienei, Mircea Lucescu, Ilie Năstase, Nadia Comănci, Elisabeta Lipă, Gică Hagi, Ivan Patzaichin, Rică Răducanu, Ioan Igna, Leon Rotman, Leonard Doroftei și Gabriela Szabo.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
Hcm27
Hcm27  •  16 Noiembrie 2022, 12:40

Bravo,olteanco,bravo romăncuțo!Cred ca alta campioană olimpică la maraton nu mai vedem curănd!Poate ne ajuți tu,descoperind și pregătind o tânără speranță

niciolaie
niciolaie  •  16 Noiembrie 2022, 10:53

Articol despre Constantina Diță, iar pseudoziaristul scrie, cu roșu: "După 18 trofee interne și internaționale majore, omul care în 40 de ani de FOTBAL nu s-a certat cu nimeni lucrează în continuare în fenomen, încercând să împărtășească celor tineri din bunătatea sa.". Felicitări! Tot cu gândul la Ana Maria Prodan, domnule pseudoziarist!

miciBIO
miciBIO  •  15 Noiembrie 2022, 23:03

O mare sportivă, uriașă! Numai oameni cu o cultură sportivă înțeleg dimensiunea și performanța realizată de Pușa la olimpiadă! Aurul olimpic la maraton, senzațional! Lăsați fotbalul modest al ultimilor 30 de ani, oameni precum Pușa, Lipă sunt legende! Alături de Marele Ivan, Nadia, Iosif Sîrbu, Iolanda Balaș! La fotbal există Marea Steaua și restul, Steaua care te face să tremuri când îi rostești numele, Steaua din Ghencea, Steaua care a luat Cupa Campionilor Europeni și a învins Barcelona!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează