GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV // VIDEO Atât de zgârcit era! Cum a ajuns Copos să-i dea un Trabant lui Ion Țiriac: „S-a supărat îngrozitor pe el!”

Ion Țiriac și George Copos, în urmă cu aproape 20 de ani. În spatele lor, Bogdan Enoiu / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Ion Țiriac și George Copos, în urmă cu aproape 20 de ani. În spatele lor, Bogdan Enoiu / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 noiembrie 2022 12:41 / Actualizat vineri, 11 noiembrie 2022 13:18

Antreprenorul Bogdan Enoiu (63 de ani), unul dintre cele mai importante personaje din industria publicității în ultimii 30 de ani în România, a rememorat la podcastul „Profu' de Sport” un episod amuzant petrecut la un meci amical de tenis  jucat de George Copos împotriva lui Ion Țiriac. 

Mare pasionat de tenis și un apropiat al personajelor influente din sportul românesc, Enoiu a luat parte, în urmă cu mai mulți ani, la un inedit meci de tenis între George Copos și Ion Țiriac. Miza întâlnirii? O mașină! Învins categoric de Țiriac, fostul patron al Rapidului a găsit o metodă „ingenioasă” de a-l păcăli pe Țiriac: nu i-a dat acestuia niciunul dintre bolizii săi de lux, oferindu-i, în schimb, un Trabant.

Bogdan Enoiu a organizat, printre altele, Gala Hagi, turneul de tenis de la București, dar și vizita lui George Bush Jr. în România.

Cum i-a dat Copos un Trabant lui Țiriac: „S-a supărat foarte tare pe el”

- Bogdan, cum ai ajuns să organizezi turneul de la București? 
- La Gala Hagi a venit și Țiriac. Și a fost impresionat. „Bă, cine a organizat? Tu? Hai să vorbim”. El organiza cu Hărădău. Zic „dom'le, dacă mă lași pe mine, eu îl organizez cu plăcere". El: „Da, dar mai întâi hai să jucăm un tenis”. Mai înainte jucase cu Copos un meci de tenis pe mașini.

- Asta era miza
- Da, asta era miza. Țiriac face întotdeauna pariuri pe care le câștigă. Cu mine a pierdut doar vreo două. Când a pierdut Ponta cu Iohannis i-am luat 1.000 de euro și ... Eu voiam să intru pe sub pielea lui Țiriac. Mai jucam și cu Copos, pe care eu l-am bătut inclusiv îmbrăcat în costum și cu nea Nicu Văcăroiu arbitru...

- Pe bune? 
- Pe cuvânt de onoare.

- Dar cum ați ajuns să jucați așa? 
- Am pus pariu cu George că îl bat îmbrăcat la costum. Eu, care nu port niciodată, mi-am pus costum, cravată, pantofi și l-am bătut așa. Și fostul ministru de finanțe, Florin Georgescu, juca tenis. El cu nea Nicu Văcăroiu, care juca foarte bine tenis, și eu cu George Copos. Meci la dublu. Și i-am dat un smash în cap domnului prim-ministru. Direct aici, în frunte! Așa s-a nimerit. S-a făcut liniște acolo, omul a căzut în fund din asta, că eram la fileu. Dar nu s-a supărat, asta înseamnă caracter! George era alb deja. ziceam „de ce te-am luat cu mine?”, din astea.

- Înapoi la meciul cu Țiriac. 
- Da, una peste alta, Copos a jucat tenis cu Țiriac și a pierdut, bineînțeles. Și în loc să vină cu ce naiba avea el, BMW sau Mercedes, a venit cu un Trabant. Și ăsta, Țiriac, s-a supărat foarte tare.

- Greșeala lui Țiriac, că n-a punctat miza de la bun început. A zis doar "o mașină". Și Copos i-a adus Trabantul. 
- Băi, s-a supărat îngrozitor! Bine, și George simpatic cu ideea cu Trabantul, dar Țiriac s-a supărat.

Atât de zgârcit era! Cum a ajuns Copos să-i dea un Trabant lui Ion Țiriac: „S-a supărat îngrozitor pe el!”
În 2002, Enoiu a organizat "Rejucarea unui vis", la 30 de ani de la finala pierdută de Năstase și Țiriac în fața americanilor, în Cupa Davis

- Am fi tentați să spunem că George Copos a făcut-o ca să fie haios, dar el a făcut-o pentru că era zgârcit.
- Nu mai contează din ce motive (râde). Și ajung la meciul meu cu Țiriac. Zice „hai să jucăm un meci, ne arbitrează Titi Hărădău, vii la mine aici, în Eliade”, unde avea înainte casa, cu teren de tenis foarte frumos. Fusese casa lui Maurer (n.r. fost prim-ministru în anii '60-'70) , pe malul lacului. Miza era tot o mașină. Eu aveam un Opel galben, nou, abia îl luasem. Și Unchiu', că eu așa îi spun, zice "jucăm două din trei, dar îmi dai 0-40". Adică era imposibil să-l bat, deja pusesem cruce. Fusese totuși numărul 7 mondial. Are un rever și-o dreaptă din asta a la McEnroe, mai smucită, ca de la hochei, că el a jucat și hochei.

- Au trecut 20 de ani de atunci. 
- Mă rog, intrăm pe teren, 6-3 repede, că eu cu reverul mai slab. Eram pe la jumătatea celor 3.000 de meciuri cu CTP, nu eram strong. În al doilea set am început să-mi fac o strategie, ori poate mă mai lăsa și el, nu pot să-mi dau seama, dar aproape am ajuns în tie-break. Am avut 6-5, servește el de la 40-0, cum ne înțeleseserăm, și când aruncă mingea, "aaaaa!", se face că are întindere. M-am evervat, "du-te, dom'le, faci din astea? Ia cheile și am plecat". Dar i-a plăcut de mine, nu mi-a luat niciodată mașina, d-aia zic că e un super-om. 

- Și așa v-ați împrietenit. 
- Da. După aia am zis hai dom'le, să facem și turneul de la București. Și am rămas super-prieteni.

Citește și alte știri din podcastul „Profu' de Sport”

EXCLUSIV / VIDEO „V-ați folosit relațiile din politică pentru a-l ajuta pe Edi?” » Întrebare frontală pentru Anghel Iordănescu, la podcastul „Profu' de Sport”

PROFU' DE SPORT Bogdan Enoiu, la episodul #10 din podcastul „Profu' de Sport” » Povești savuroase despre sacoșa cu bani de la Gala Hagi, Trabantul dat de Copos lui Țiriac, cele 3.000 de meciuri cu CTP și plecăciunea lui George Bush jr

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
username_2
username_2  •  11 Noiembrie 2022, 21:05

antreprenoru și podcastu, furculision și lingurision...no că mai zisei asta da șiniva s-a ofuscat și fusei cenzurat, probabil de zeppelin, pretinu antreprenorilor orlanzi

tororosso
tororosso  •  11 Noiembrie 2022, 17:17

Țepe între frații țepari . Mai bine jucau pe neveste ....

steaua.libera
steaua.libera  •  11 Noiembrie 2022, 16:55

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează