GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

VIDEO+FOTO Imagini spectaculoase din oraşele unde vom juca la Euro + cum poţi ajunge în Germania, cât costă acum cazarea şi ce poţi vizita în München, Köln şi Frankfurt

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 17:11 / Actualizat duminica, 03 decembrie 2023 17:22

România a avut noroc la tragerea la sorţi, primind unii dintre cei mai slabi adversari din celelalte urne valorice. Mai mult, şi fanii vor avea de câştigat, cele trei meciuri urmând a se desfășura în 3 dintre cele mai frumoase oraşe din Germania

MÜNCHEN

Schloss Nymphenburg
Marienplatz
Marienplatz
Marienplatz
Marienplatz
+11 FOTO

Aici vom juca pe 17 iunie împotriva echipei care va câștiga play-off-ul B de calificare (Bosnia, Ucraina, Israel sau Islanda)

Transport

  • momentan există doar o cursă directă de avion Bucureşti-München, cu Lufthansa
  • cu maşina din Bucureşti ar costa aproximativ 200 de euro drumul, doar combustibilul şi taxele de drum, la care se poate adăuga o noapte de cazare, având în vedere că sunt 1.500 de kilometri pe care îi parcurgi în minimum 16 ore de mers continuu.
  • cu autocarul, prin Flixbus. Biletul costă acum aproximativ 60 de euro şi drumul durează 26 de ore şi 45 de minute

232 de eurocostă azi un bilet de avion doar dus Bucureşti-München

Cazare

Preţurile sunt deja mari la cazare. Cea mai ieftină cameră dublă pe booking.com este una cu baie la comun şi costă 75 de euro. Cea mai ieftină variantă cu baie în cameră costă 100 de euro, dar suprafaţa este de doar 10 metri pătraţi.

Ce poţi vedea

  1. Marienplatz. Aici este piaţa centrală din München. E locul cel mai aglomerat din oraş şi unde se găsesc Altes Rathaus, primăria veche, şi Neues Rathaus, primăria nouă, cunoscută pentru celebrul carillon Glockenspiel şi pentru turnul din care se vede panorama oraşului.
  2. Englischer Garten. Este cel mai mare parc din München şi locul ideal pentru relaxare. Se întinde pe aproape 4 km pătraţi, iar în partea de nord are chiar şi un lac de agrement.
  3. Schloss Nymphenburg. Inaugurat în 1675, palatul Nymphenburg are o lungime de 632 de metri, mai mare chiar şi decât cea a palatului Versailles. Interiorul merită vizitat pentru fostele apartamente ale Reginei Caroline, pentru Marstallmuseum, unde sunt expuse trăsurile regale și echipamentele de călărie, şi pentru cea mai mare colecție de porțelan din lume.
  4. BMW Museum. Muzeul a fost înființat în 1973, la scurt timp după deschiderea Jocurilor Olimpice de vară din 1972. Are o suprafaţă de 5.000 de metri pătrați şi aproximativ 120 de exponate.
  5. Viktualienmarkt. Este una dintre cele mai bune pieţe gourmet din Europa. În centru este o grădină cu bere.

KÖLN

Kölner Dom
KölnTriangle Panorama
Schokoladenmuseum
Römisch-Germanisches Museum
Römisch-Germanisches Museum
+6 FOTO

Aici vom juca pe 22 iunie împotriva Belgiei.

Transport

  • WizzAir are curse directe spre Köln din Bucureşti, Suceava şi Târgu Mureş.
  • cu maşina din Bucureşti ar costa aproximativ 250 de euro drumul, doar combustibilul şi taxele de drum, la care se adaugă o noapte de cazare, având în vedere că sunt 2.000 de kilometri pe care îi parcurgi în minimum 20 de ore de mers continuu.
  • cu autocarul, prin Flixbus. Biletul costă acum aproximativ 85 de euro şi drumul durează 38 de ore şi 45 de minute

200 de eurocostă azi un bilet de avion doar dus Bucureşti- Köln

Cazare

Cea mai ieftină cameră dublă pe booking.com este una cu baie la comun şi costă azi 110 euro. Cea mai ieftină variantă cu baie în cameră costă 160 de euro.

Ce poţi vedea

  1. Kölner Dom. Catedrala din Köln face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din 1996 şi este a doua cea mai înaltă biserică din Europa, după cea din Ulm. Este cea mai vizitată locaţie din Germania. Construcţia sa a început în 1248 şi a fost finalizată complet abia în 1880. Lovită de 14 atacuri aeriene în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost recondiţionată complet în 1956.
  2. Altstadt. Centrul vechi din Köln este o zonă plină de străduţe întortocheate. Aici se află cele mai importante locaţii din Köln: Catedrala, Primăria și podul Hohenzollern. Locul este cunoscut şi pentru celebrele berării.
  3. Römisch-Germanisches Museum. Muzeul este celebru pentru artefactele romane găsite de-a lungul Rinului. Cele mai interesante sunt uriașul mormânt Poblicius, vechi de 2000 de ani, mozaicul Dionysus din secolul al III-lea, dar şi diverse obiecte de uz casnic folosite pe vremea romanilor.
  4. Schokoladenmuseum. Muzeul ciocolatei, aflat într-o clădire în formă de barcă, are o mulțime de exponate despre istoria producerii acestui desert. Vizitatorii se pot plimba prin pădurea tropicală şi pot afla secretele bomboanelor de ciocolată.
  5. KölnTriangle Panorama. E cel mai bun loc pentru a vedea panorama oraşului. Platforma este situată într-un zgârie-nori, la 103 m înălţime, şi vizavi de Catedrala din Köln.

FRANKFURT

+8 FOTO

Aici vom juca pe 26 iunie împotriva Slovaciei.

Transport

  • Lufthansa are curse directe spre Frankfurt din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Sibiu, iar Tarom are zboruri doar din Bucureşti
  • cu maşina din Bucureşti ar costa aproximativ 220 de euro drumul, doar combustibilul şi taxele de drum, la care se adaugă o noapte de cazare, având în vedere că sunt 1.800 de kilometri pe care îi parcurgi în minimum 19 ore de mers continuu
  • cu autocarul, prin Flixbus. Biletul costă acum aproximativ 115 euro şi drumul durează 35 de ore şi 45 de minute

112 eurocostă azi un bilet de avion doar dus Bucureşti-Frankfurt, la Tarom

Cazare

Cea mai ieftină cameră dublă pe booking.com este una cu baie la comun şi costă azi 75 de euro. Cea mai ieftină variantă cu baie în cameră costă 100 de euro.

Ce poţi vedea

  1. Römerberg. Este vechea piață centrală din Frankfurt. Clădirile medievale ornamentate au fost reconstruite după cel de-Al Doilea Război Mondial. În centru se află o fântână cu zeița Justiţiei ținând în mâini o balanţă şi o sabie. În 1612, la încoronarea împăratului Matia, fântâna a fost umplută cu vin în loc de apă.
  2. Kaiserdom. Catedrala din gresie roșie din Frankfurt este dominată de un turn înalt de 95 de metri, care poate fi urcat pe 328 de trepte. Aici au fost încoronaţi mai mulţi împăraţi ai Sfântului Imperiu Roman, imperiu multietnic ce se dorea a fi continuator al fostului Imperiu Roman de Apus. Catedrala a fost reconstruită după incendiul din 1867, dar și după bombardamentele din 1944.
  3. Städel Museum. Este unul dintre cele mai renumite muzee din Germania. Inaugurată în 1815, galeria cuprinde o colecție remarcabilă de artă a unor artişti precum Rembrandt, Rubens, Renoir, Picasso și Cézanne.
  4. Goethe-Haus. Este locul de naştere al lui Johann Wolfgang von Goethe. Clădirea a fost aproape complet distrusă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar a fost refăcută respectând stilul acelor ani. Una dintre puținele piese care i-au aparținut marelui scriitor, filosof și om de stat este un teatru de păpuși ce i-a fost oferit la vârsta de patru ani.
  5. Main Tower. Este a 5-a cea mai înaltă clădire din oraş şi singura dintre cele 5 care are o platformă de unde se poate vedea panorama oraşului. Aceasta este situată la 200 de metri înălţime.

Citește și: 

Aici vom juca la EURO 2024 » Prezentarea celor 3 stadioane pe care va evolua România în Germania
ROMÂNIA LA EURO
Aici vom juca la EURO 2024 » Prezentarea celor 3 stadioane pe care va evolua România în Germania
Dorinel Munteanu și Ionel Ganea cred că România a picat într-o grupă foarte ușoară: „E obligatoriu să ne calificăm! Trebuie să mergem și să facem performanță”
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Dorinel Munteanu și Ionel Ganea cred că România a picat într-o grupă foarte ușoară: „E obligatoriu să ne calificăm! Trebuie să mergem și să facem performanță”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
VanBasten1989
VanBasten1989  •  03 Decembrie 2023, 19:50

Se poate ajunge in Germania si cu dricul condus de AMP?! Stiu ca e SuperPremiumDeLuxeBlackCab dar puteti da un pret estimativ?! Am uitat sa precizez, Ana trebuie sa poarte o tinuta de vaduva neagra.

Catalynn_12
Catalynn_12  •  03 Decembrie 2023, 17:41

Reportaj din ciclul: Prin agenția Mara puteți vedea cat de săracă e țara! :-)))) Mulțumim ne-a Mi’ai ca vedem Jermănika cu bă’eții! :-))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează