GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  INIMA SPORTULUI

INIMA SPORTULUI Sute de inimi lângă Patrick! Peste 25.000€ strânși din donații după campania GSP pentru fiul Valeriei Motogna, care luptă cu leucemia

Articol de - Publicat miercuri, 22 februarie 2023 08:13 / Actualizat miercuri, 22 februarie 2023 10:08

INIMA SPORTULUI. Campania de donații inițiată de GSP a adunat peste 25.000 de euro pentru Patrick, fiul fostei mari handbaliste Valeria Motogna-Pușcaș, care luptă cu leucemia.

Povestea Valeriei Motogna-Pușcaș, publicată de Gazetă la început de februarie, a emoționat lumea sportului. Într-o impresionantă demonstrație de umanitate, simpli fani sau oameni din fenomen au sărit imediat în ajutorul fostei handbaliste, care luptă pentru viața fiului său.

Patrick, puștiul de nici 3 ani diagnosticat cu leucemie, este de 10 luni sub tratament într-un spital din Genova. După câteva luni de citostatice, micuțul a făcut recent un transplant de măduvă și a început o dializă specială, pentru ca organismul lui să nu respingă noile celule.

Evident, lupta trebuie susținută financiar. Costurile sunt foarte mari, iar Valeria Motogna-Pușcaș, fost portdrapel al României la JO Beijing 2008, se căznește să țină pasul, pentru sănătatea copilului ei.

În nici două săptămâni, o mână imensă de ajutor a venit dinspre publicul Gazetei. Campania „Inima Sportului" a înlesnit donațiile către Valeria. Și s-au adunat peste 25.000 de euro!

O parte, 63.000 lei (12.600 euro), s-au adunat direct, prin donațiile cititorilor de pe GSP.ro. Au fost peste 600 de donații individuale, iar banii, colectați prin intermediul Fundației Ringier, ajung curând la familie.

În plus, spre 3.000 de euro au fost sume direcționate direct în contul familiei de oameni care au citit povestea în Gazetă. Acestor sume li se adaugă o donație substanțială, de 10.000 de euro, din partea unui om din sport, care a cerut însă Gazetei să-i protejeze identitatea.

Donatie pentru Patrick, fiul handbalistei Valeria Motogna - alege aici suma cu care poți ajuta:
Până acum s-au strâns 63.100 lei.

„Nici nu am cuvinte să le mulțumesc tuturor celor care ne ajută. Sincer, nu speram la o asemenea mobilizare ... M-am lăsat de handbal de ceva timp și mă gândeam că oamenii m-au uitat. Vă mulțumim din suflet că ne sunteți alături prin intermediul Gazetei!", a spus, copleșită de emoții, Valeria Motogna-Pușcaș.

Complicații cu Patrick, pleacă iar în Italia

Soțul Valeriei, Gabriel, stă cu Patrick în spitalul din Genova. Ședințele de dializă de după transplant decurgeau normal la început de februarie, iar micuțul chiar începuse să vorbească mai mult cu tatăl său, după ce o lungă perioadă refuzase să mai comunice. 

De două zile însă, veștile nu mai sunt la fel de bune. Patrick a început să facă febră, semn că corpul său luptă totuși împotriva transplantului. Valeria nu mai are liniște și până la finalul acestei săptămâni va pleca iar în Italia. Unde va rămâne ea internată alături de Patrick. Lupta lor continuă: „Nu ai ce face, te rogi și aștepți semne că totul va fi bine!".

  • Oricât de mici ar părea, sumele donate de cititorii GSP vor însemna enorm pentru cei care așteaptă o mână de ajutor din Inima Sportului
  • Dacă știți cazuri de sportivi cu probleme și credeți că ar putea fi ajutați prin campania Inima Sportului, ni le puteți semnala la adresa de email [email protected]
  • Sumele donate pe GSP.ro sunt colectate în contul Fundației Ringier și apoi direcționate către cei în nevoie. 
  • Fundația Ringier este o organizație non-profit ce aparține de grupul Ringier, cea mai mare companie media elvețiană, care deține în România, printre altele, și brandul Gazeta Sporturilor

Citește AICI despre alte cazuri din campania „Inima Sportului”!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează