GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  GALA GSP 2022

video Miodrag Belodedici a primit trofeul de Legendă GSP: „Suntem în căutări, dar sperăm să ne calificăm la EURO cu Edi Iordănescu”

Miodrag Belodedici
Miodrag Belodedici

Articol de GSP - Publicat marti, 15 noiembrie 2022 20:23 / Actualizat marti, 15 noiembrie 2022 23:25

Miodrag Belodedici, 58 de ani, a primit distincția de „Legendă GSP” la Gala GSP 2022.

Supranumit "Căprioara", Belo a fost un fotbalist cu totul și cu totul special. Stilul său aparte, neobișnuit de elegant pentru un fundaș al anilor '80, l-a impus imediat în fotbalul românesc.

Puștiul născut la granița dintre România și Iugoslavia a făcut performanțe incredibile în Ghencea, a devenit primul fotbalist din istorie care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu două echipe diferite, Steaua București și Steaua Roșie Belgrad, a făcut parte din Generația de Aur, a jucat în străinătate și peste tot a lăsat o impresie excelentă. 

După 18 trofee interne și internaționale majore, omul care în 40 de ani de fotbal nu s-a certat cu nimeni lucrează în continuare în fenomen, încercând să împărtășească celor tineri din bunătatea sa.

„Vă mulțumesc pentru trofeu. Sunt obișnuit cu trofeele, sunt fericit că oamenii încă se gândesc la mine. Și când jucam aveam foarte multe, am mai câștigat și după ce m-am lăsat de fotbal. 

Federația oferă toate condițiile pentru performanță, suporterii așteaptă de la națională o calificare la European sau la Mondial. Avem probleme deocamdată, suntem în căutări, dar sperăm să ne calificăm la EURO cu Edi Iordănescu”, a spus Belodedici. 

La Gala GSP 2022 au mai primit trofeul de Legendă: Mircea Dridea, Silviu Lung, Constantina Diță și Sorin Babii. Din 2019, momentul lansării demersului, distincții similare au fost acordate pentru Doina Melinte, Simona Amânar, Anghel Iordănescu, Ladislau Boloni, Cristian Gațu, Emerich Ienei, Mircea Lucescu, Ilie Năstase, Nadia Comănci, Elisabeta Lipă, Gică Hagi, Ivan Patzaichin, Rică Răducanu, Ioan Igna, Leon Rotman, Leonard Doroftei și Gabriela Szabo.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
Hcm27
Hcm27  •  16 Noiembrie 2022, 12:29

Bravo,Belo?Pe cănd un nou Belodedici în fotbalul romănesc?Poate găsești tu măcar unul din multitudinea ceea de talente fotbalistice românești despre care tot ne vorbește Hagi,dar pe care el,din păcate,nu a reușit sa-l gasească

Hcm27
Hcm27  •  16 Noiembrie 2022, 12:26
Postat de vasileroaita pe 15 Noiembrie 2022, 22:30

Belo a vorbit serios?! Chiar spera să ne calificam cu politicianul Edi?!?

Cred că a zis și el așa,din politețe

miciBIO
miciBIO  •  16 Noiembrie 2022, 00:30

Belo, elegant! Un mare jucător!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close