GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  GALA GSP 2022

video Mircea Dridea a primit trofeul de „Legendă GSP”: „Viața mea a însemnat două lucruri: Petrolul și familia”

Mircea Dridea a primit trofeul de „Legendă GSP”: „Viața mea a însemnat două lucruri: Petrolul și familia”
Mircea Dridea a primit trofeul de „Legendă GSP”: „Viața mea a însemnat două lucruri: Petrolul și familia”

Articol de GSP - Publicat marti, 15 noiembrie 2022 20:23 / Actualizat marti, 15 noiembrie 2022 23:25

Mircea Dridea, 85 de ani, a primit distincția de „Legendă GSP” la Gala GSP 2022.

Dridea (85 de ani), un senior al fotbalului românesc, un personaj emblematic pentru Petrolul Ploiești și pentru fotbalul anilor '50-'60.

A jucat alături de fratele său, Virgil Dridea, în cea mai bună perioadă a Ploieștiului fotbalistic. A câștigat 3 campionate și o Cupă, a învins-o pe Liverpool, a adunat aproape 300 de meciuri în tricoul "lupilor galbeni" și a marcat 145 de goluri.

"E mare lucru ca de la o anumită vârstă, cum e în cazul meu, lumea să-și mai amintească de tine. Probabil că asta înseamnă că am reușit să fac ceva care să rămână în memoria celor ce vor veni după noi. Viața mea a însemnat două lucruri: Petrolul și familia", a declarat Mircea Dridea.

La Gala GSP 2022 au mai primit trofeul de Legendă: Miodrag Belodedici, Silviu Lung, Constantina Diță și Sorin Babii. Din 2019, momentul lansării demersului, distincții similare au fost acordate pentru Doina Melinte, Simona Amânar, Anghel Iordănescu, Ladislau Boloni, Cristian Gațu, Emerich Ienei, Mircea Lucescu, Ilie Năstase, Nadia Comănci, Elisabeta Lipă, Gică Hagi, Ivan Patzaichin, Rică Răducanu, Ioan Igna, Leon Rotman, Leonard Doroftei și Gabriela Szabo.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
Soimari1950
Soimari1950  •  16 Noiembrie 2022, 07:41

Un sportiv si un om deosebit. Exemplul lui ar trebui urmat de multi tineri din Romania ! Cand spui Dridea Mircea spui Petrolul si spui Ploiesti....Multe felicitari Dl Mircea Dridea , sanatate si viata lunga sa aveti ! Eu , ca vechi ploiestean ma mandresc cu numele si valoarea D-voastra ! Va multumesc mult pentru tot ce ati facut pentru fotbalul prahovean!

Marba1948
Marba1948  •  15 Noiembrie 2022, 20:50

Cel mai mare fotbalist ploiestean! Mai mult, un om adevarat!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează