GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  GSP LIVE

EXCLUSIV A spus după 20 de ani » Unde pleca Gică Hagi, noaptea, după ce juca pentru Galatasaray: „Venea mereu cu avionul privat. M-a uimit!”

Gică Hagi / Sursă foto: Arhivă GSP
Gică Hagi / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 18 octombrie 2022 12:54 / Actualizat marti, 18 octombrie 2022 14:38

Invitat în această dimineață la GSP Live, Mircea Rădulescu (81 de ani), fostul președinte al Şcolii Federale de Antrenori, a scos la suprafață câteva episoade mai puțin cunoscute despre Gică Hagi, petrecute la finalul carierei de jucător a „Regelui”.

În vremea în care încă evolua la Galatasaray, Gică Hagi își derula în paralel și cursurile pentru obținerea licenței PRO. Astfel, „Regele” era deseori nevoit să facă „naveta” de la Istanbul la București, iar pentru asta apela la un avion privat. Două decenii mai târziu, Mircea Rădulescu se declară în continuare uimit de eforturile întreprinse de elevul Hagi în acea perioadă.

„Nea Mircea, mai sunt și avioane private” » Mircea Rădulescu, dezvăluiri despre Gică Hagi

„Hagi încă juca în Turcia în perioada în care efectua cursurile PRO de la Federație. Înainte să înceapă cursul, eu am avut o discuție cu el și i-am zis: «Gică, cum o să faci? Poate o să ai un meci duminică seara, iar luni, la ora 09:00, trebuie să fii în amfiteatru, la cursul teoretic». 

El a zâmbit ironic, nici nu știam ce să înțeleg prin zâmbetul ăla, și zice: «Nea Mircea, asta e problema mea». Eram curios să aflu și eu ce soluție găsește, n-are avioane, n-are mașini ultraperformante. Iar el zice: «Nea Mircea, mai sunt și avioane private!». Asta îmi scăpase mie din ecuație.

Cert e că, de fiecare dată când am avut cursul PRO la ora 09:00, Gică Hagi era prezent alături de colegii lui în bănci. M-a uimit. De-atunci am văzut că în el se ascunde seriozitatea și că e tipul viitorului antrenor competitiv”, a spus Mircea Rădulescu, la GSP Live.  

7 titluride cel mai bun jucător român a adunat Gică Hagi în carieră, alături de alte două titluri de cel mai bun antrenor

4 trofeeare antrenorul Hagi: titlul, Cupa și Supercupa României, toate cu Viitorul, dar și Cupa Turciei cu Galatasaray

Gică Hagi a făcut istorie la Galatasaray

Antrenorul Farului a făcut istorie la Galatasaray, în calitate de jucător. A evoluat Galata între 1996 și 2001, fiind unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria clubului. A strâns 192 de partide, 71 de goluri și 64 de pase de gol pentru formația turcă. Ca antrenor, Hagi a avut două mandate: martie 2004-mai 2005 și octombrie 2010 – martie 2011.

11 trofeeare Hagi cu Galatasaray: 10 ca jucător și o Cupă a Turciei, ca antrenor

Citește și alte știri de actualitate: 

SUPERLATIVE Start în prestigioasa Anchetă a Gazetei Sporturilor! Votează-ți preferații din cele 4 categorii

ANALIZĂ GSP Trupa lui Hagi face istorie! Farul joacă mai bine ca în sezonul în care a luat campionatul

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  19 Octombrie 2022, 11:22
Postat de VanBasten pe 18 Octombrie 2022, 16:38

Superb efort. Nimeni nu stie dar si Nicolae Dica facea eforturi mari pentru a ajunge cu trenul Regio de la Pitesti la Bucuresti in fiecare luni dimineata. Trezit dimineata la 5, motzaia in timpul cursurilor, rezultatele s-au vazut cu Silkeborg.

Dica a lipsit de la cursuri sau a avut pile la examinari!

iahim
iahim  •  19 Octombrie 2022, 06:22

De necontestat valoarea jucatorului Gh.Hagi! Superlativele in alte laturi ale activitatii sale nu ii sunt binevenite, ba, chiar, sunt caraghioase! Primitiv, agramat, fara empatie, el inspira ura, cearta, acuze permanente, poate involuntar, insa publicul recepteaza si aceste aspecte! Investitiile pentru care este laudat au fost posibile si pentru ca a dispus de bani, din meritul de a fi jucator, dupa care a rulat o afacere! Meritele antrenoratului se mai lasa asteptate, cred, mult si bine, statuia invocata fiindu-i singura satisfactie, dar ca...jucator!

paolo11
paolo11  •  19 Octombrie 2022, 05:25
Postat de VALI1978 pe 18 Octombrie 2022, 20:04

Ai dreptate !!! ... dar pe langa asta a construit un club de fotbal cu toate departamentele aferente de le zero (antreprenor in domeniul fotbalului) si a ajuns in prima liga cu el. Cred ca este unic in lume (sa ajunga campion in tara unde isi lanseaza proiectul) ... daca mai sti de alti sa imi spui

Ai uitat sa spui ca toate investitiile au fost făcute din banii lui.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează