GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  TRAGEDIE

Comentatorul Bogdan Socol a murit la vârsta de 42 de ani, în circumstanțe tragice

Bogdan Socol, unul dintre cei mai importanți comentatori sportivi din România, a murit astăzi, la vârsta de 42 de ani, din cauza unui șoc hipotermic.
Bogdan Socol, unul dintre cei mai importanți comentatori sportivi din România, a murit astăzi, la vârsta de 42 de ani, din cauza unui șoc hipotermic.

Articol de - Publicat vineri, 10 februarie 2023 22:10 / Actualizat vineri, 10 februarie 2023 23:29

Bogdan Socol, unul dintre cei mai cunoscuți comentatori sportivi din România, a murit astăzi, la vârsta de 42 de ani, înecat în ape înghețate în timpul unui antrenament.

Din informațiile obținute de GSP.RO, Bogdan Socol, comentator sportiv cu un stil inconfundabil, a murit astăzi în timpul unui antrenament. A înotat în apa rece, după care a intrat sub stratul de gheață, unde a rămas blocat. Nu a mai reușit să găsească ieșirea la suprafață și nu a mai putut fi salvat la timp. 

Conform foștilor colegi, Socol a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, unde medicii s-au luptat peste două ore pentru a-l resuscita.

Comentatorul Bogdan Socol a murit

Mihai Stoica, managerul FCSB și fost coleg cu Bogdan Socol la DigiSport, a scris pe contul său de Facebook despre decesul comentatorului: 

Astăzi, în împrejurări tragice, a plecat dintre noi la doar 42 ani un om care a iubit enorm fotbalul și Steaua, un om a cărui voce ne va rămâne în memorie și a cărui pasiune pentru sport va fi greu de egalat. Am avut privilegiul de a colabora la Fotbal European 4 ani. 4 ani de emisiuni de care îmi voi aminti cu drag. Rămas bun, Bogdan Socol, Dumnezeu să te odihnească în pace!

În ultimele luni, Bogdan Socol s-a pregătit constant în condiții extreme, în lacuri înghețate, ape cu temperaturi scăzute, inclusiv singur. Specialiștii îl atenționaseră să nu se mai aventureze pe cont propriu, însă a ignorat avertismentul. 

VIDEO. Imagini din urmă cu 9 zile cu Bogdan Socol înotând în apa înghețată

Bogdan Socol, comentator cu stil inconfundabil

Bogdan Socol a devenit cunoscut publicului din România comentând meciuri de fotbal și rugby la posturile Digi Sport, peste 2.500 de evenimente, după cum preciza chiar el pe site-ul personal. În 2017 a plecat, în urma unor divergențe cu cei din conducere, și a ales o carieră pe cont propriu. 

Primii pași îi făcuse însă la Televiziunea Română, în primul an de facultate. A predat mai multe cursuri de comentator sportiv, a avut o emisiune de pronosticuri la postul B1, iar în perioada recentă a lucrat la un nou proiect, analiza și comentariul meciurilor pentru aplicația Flashscore.

Bogdan Socol este autorul mai multor cărți cu temă sportivă, „100 de fotbaliști legendari”, „Jurnalul unui iubitor de fotbal”, „Jurnalul Cupei Mondiale 2018” sau „O sută de sportivi legendari”.

2.358 de meciuria comentat Bogdan Socol, ultimul fiind Tunisia - Franța, scor 1-0, de la Campionatul Mondial din Qatar, pentru Flashscore

Mama și bunicii nu au prea fost de acord și m-au îndrumat spre o clasă cu profil real. Așa am intrat la Liceul Teoretic Eugen Lovinescu, mate-fizică, intensiv engleză, în speranța că voi abandona această idee și că voi urma, până la urmă, o facultate și, ulterior, o meserie „mai serioasă”! 

Numai că nicio clipă nu m-am mai gândit că aș putea face altceva. Ba din contră, am început să merg în fiecare săptămână la meciuri, să citesc tot mai multe cărți și reviste de sport, astfel că nimic nu mai putea sta în calea visului meu. Acela de a deveni comentator sportiv.
- Bogdan Socol, despre visul de a deveni comentator

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
ortega
ortega  •  11 Februarie 2023, 20:22

R.I.P. Bogdan Socol ...

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  11 Februarie 2023, 17:14
Postat de dumitru.serban pe 11 Februarie 2023, 12:51

Tu negi existenta unui Dumnezeu atotcreator pe motiv ca stiinta explica mai bine de ce si cum exista tot ce exista? Ca nu explica. De ce exista raul? Ca sa existe bine

Nu, fiule, nu neg. Sunt chiar impotriva. Iar daca cumva exista si ma ia la intrebari la simulacrul ala de "judecata de apoi", am sa il scuip in fata. Problema "noastra, a ateilor" este ca trebuie sa convietuim cu oameni ca voi, care aleg calea usoara: "a pocnit domniezo din des'te si a aparut soarele, nu ma mai chinui sa gasesc alta explicatie; sa nu uit sa bag pe gat si copiilor mei ca daca nu merg la biserica si nu doneaza la popa si nu fac matanii si nu se roaga pentru mai bine in loc sa puna mana sa faca ei binele - o sa arda in iad". Toate religiile sunt un cancer care si-a depasit conditia initiala.

ovis
ovis  •  11 Februarie 2023, 15:36

Despre morți numai de bine.Dar nu pot sa ma abțin,totuși.Omul asta avea familie?Avea copii?Ca a murit cum zic românii,ca prostu.Nu pot sa înțeleg asemenea idioți.Care accepta senin eventualitatea de a lăsa atâta durere în urma lor,doar de dragul adrenalinei!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează