GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  DECES

Actorul Mitică Popescu, mare fan giuleștean, a murit la vârsta de 86 de ani. Era autorul celebrului citat: „Cel mai important este că Rapid există”

FOTO: Facebook @Rapid
FOTO: Facebook @Rapid

Articol de GSP - Publicat marti, 03 ianuarie 2023 18:24 / Actualizat marti, 03 ianuarie 2023 19:00

Actorul Mitică Popescu a murit astăzi, la vârsta de 86 de ani. Era internat la Spitalul Elias din București și suferea de probleme cardiace. A fost autorul celebrei sintagme: „Cel mai important este că Rapid există”, rostită în 2019

Mitică Popescu, actorul care a marcat generații întregi în România, s-a stins astăzi din viață. Născut pe 2 decembrie 1936, la București, a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din Capitală, apoi a jucat pe scenele teatrelor din piatra Neamț și Timișoara. 

Cea mai mare parte a carierei și-a petrecut-o la Teatrul Mic din București, acolo unde a debutat în 1973 cu piesa „Philadelphia ești a mea”.

Pe marile ecrane a devenit faimos datorită rolului lui Cocoșilă, din filmul „Moromeții”.

Mitică Popescu, rapidist convins

Regretatul Mitică Popescu a mai avut o mare pasiune în afara teatrului. A iubit fotbalul și a fost apropiat de clubul Rapid.

„Teatrul și fotbalul au venit cam în același timp. Pe când eram elev de gimnaziu… Aveam serbări, intrasem şi în echipa de dansuri populare româneşti… şi ruseşti, că așa era moda pe atunci.

Eram elev la școala primară și tata mă lua cu el la meci. El lucra la Mociorniță. Mociorniță avea echipă de fotbal, Carmen, patronată de unul dintre băieții lui. Au desființat-o comuniștii în 1947 din motive politice, nu se alinia noii ideologii de partid și de stat.

Eram elev la școala primară și tata mă lua cu el la meci. El lucra la Mociorniță. Mociorniță avea echipă de fotbal, Carmen, patronată de unul dintre băieții lui. Au desființat-o comuniștii în 1947 din motive politice, nu se alinia noii ideologii de partid și de stat.

Și câțiva jucători, printre care Bazil Marian și Valentin Stănescu au trecut la CFR București… Redenumită Locomotiva în 1950 și Rapid în 1958. Și atunci tatăl meu a luat Locomotiva… Și pe mine m-a dus pe Giulești.

Frumos, greu, chinuitor... dar frumos. Vă dați seama cât am văzut eu din istoria modernă a Rapidului dacă am 85 de ani... Mă duceam și am fost în B, la ora 11, nu se televiza pe atunci un meci de B, matineul era lege pentru Divizia B.

Erau tradiționalele derby-uri de „B” cu Progresul, cu Sportul Studențesc, au fost și cuplaje pe „Republicii”… mai erau din București Metalul, Autobuzul, Mecanică Fină, Automatica…

Și venea, domnule, lume la Divizia B, mai țineți minte „23 August” plin la un Rapid – Progresul prin… 1979, 1980… 80.000 de spectatori au fost, s-a și televizat, o premieră cred pentru Divizia B… A pierdut Rapid cu 3-1 și a promovat Progresul…”, povestea Mitică Popescu în februarie 2022, potrivit Fanatik

Cu mare durere vă anunțăm că Mitică Popescu s-a alăturat Galeriei din Ceruri. Fostul mare actor a fost îndrăgostit de Rapid, fiind mai mereu prezent în tribunele Giuleștiului. Condoleanțe familiei și prietenilor! Drum lin!
- Mesajul clubului Rapid la aflarea tragicei vești

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
Groparul47
Groparul47  •  05 Ianuarie 2023, 00:01

*** echipa care nu are ce cauta în liga 1 care cu complicitatea FRF deține un loc ilegal în liga echipa fără culori imn palmares G.B recunoște. marca . culorile stema trofeele aparțin clubului armatei și nu poate fi scoase la licitație atunci *** de ce mai pastei iarba pe aici ați făcut chinta romana la foști condamnați Avocați domnului GB recunoște si cer în istanta sa plătească daune doar pe trei ani doar trei ani sa numit *** restu ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emil1986
emil1986  •  04 Ianuarie 2023, 13:55

Dumnezeu sa-l odihneasca! Daca ar fi stiut raposatul Mitica Popescu ca falimentara rapid a fost prima echipa comunista din Romania, cu siguranta nu mai simpatiza cu echipa de vis-a-vis de cimitir. Multi, poate, nu stiu, dar Mitica Popescu a facut 3 ani de puscarie in perioada comunista.

Georgegeorge2022
Georgegeorge2022  •  04 Ianuarie 2023, 09:17

RIP, Maestre! Domnul Popescu era ultimul reprezentant (sper sa nu gresesc) al unei generatii de actori exceptionali!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează