STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

Al doilea site închis pentru răspândirea știrilor false despre coronavirus

Pe internet a circulat o știre conform căreia Vladmir Putin ar fi eliberat lei pe străzile Rusiei pentru a ține oamenii în case
Pe internet a circulat o știre conform căreia Vladmir Putin ar fi eliberat lei pe străzile Rusiei pentru a ține oamenii în case

Miercuri, 25 Martie, 20:24

Grupul de Comunicare Strategică a solicitat blocarea site-ului „breackingnews.xyz” pentru răspândirea de informații false despre pandemia de coronavirus. 

Este al doilea site închis de Ministerul de Interne de la instaurarea stării de urgență pe teritoriul României. Primul a fost „stiridemoment.ro”, pentru articolul care titra „Se închid de luni Kaufland, Auchan, Metro, Carrefour și Lidl”.

Comunicatul Grupului de Comunicare Strategică

„Grupul de Comunicare Strategică a solicitat ministrului Afacerilor Interne blocarea totală a accesului la conținutul site-ului breackingnews.xyz. Solicitarea a fost întemeiată pe faptul că portalul web a publicat în mod constant informații false, cu scopul evident de a dezinforma și a induce panica. Site-ul breackingnews.xyz a fost generat pe o platformă din afara României și nu are reprezentanți care să poată fi contactați", se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Fake news cu lei în Rusia

Cel mai răspândit fake news al ultimelor zile este cel care spunea că Vladimir Putin, președintele Rusiei, a eliberat câteva sute de lei pe străzile țării pentru a împiedica oamenii să iasă din case. Informația a fost preluată de mai multe site-uri de pe toate continentele și a fost distribuită de sute de mii de persoane pe rețelele de socializare. 

VIDEO / Noi măsuri împotriva coronavirusului anunțate de Klaus Iohannis

Citește și alte știri despre coronavirus: 

București, sub carantină din cauza COVID-19

+1 FOTOO familie din Alba, amendată pentru că nu a trecut ora pe declarația pe propria răspundere. Reacția poliției. Ce au găsit în pungă

Libertatea

Comentarii (5)

Costel Bastea  •  26 Martie 2020, 03:27

De ce poarta masca ,soldatul ?

Costel Bastea  •  26 Martie 2020, 03:25

Soldatul de pe tab o sa traga in oameni ? Asa arata fotografia .Cred ca este prea de tot ! In nici o tara civilizata, nu vezi asa ceva in aceste zile NEGRE pentu TOATA LUMEA !

adiktedz  •  26 Martie 2020, 03:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:00 MotoGP, Reluare

Marele Premiu al Japoniei 2010

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1