GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Al doilea site închis pentru răspândirea știrilor false despre coronavirus

Pe internet a circulat o știre conform căreia Vladmir Putin ar fi eliberat lei pe străzile Rusiei pentru a ține oamenii în case
Pe internet a circulat o știre conform căreia Vladmir Putin ar fi eliberat lei pe străzile Rusiei pentru a ține oamenii în case

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 martie 2020 20:24

Grupul de Comunicare Strategică a solicitat blocarea site-ului „breackingnews.xyz” pentru răspândirea de informații false despre pandemia de coronavirus. 

Este al doilea site închis de Ministerul de Interne de la instaurarea stării de urgență pe teritoriul României. Primul a fost „stiridemoment.ro”, pentru articolul care titra „Se închid de luni Kaufland, Auchan, Metro, Carrefour și Lidl”.

Comunicatul Grupului de Comunicare Strategică

„Grupul de Comunicare Strategică a solicitat ministrului Afacerilor Interne blocarea totală a accesului la conținutul site-ului breackingnews.xyz. Solicitarea a fost întemeiată pe faptul că portalul web a publicat în mod constant informații false, cu scopul evident de a dezinforma și a induce panica. Site-ul breackingnews.xyz a fost generat pe o platformă din afara României și nu are reprezentanți care să poată fi contactați", se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Fake news cu lei în Rusia

Cel mai răspândit fake news al ultimelor zile este cel care spunea că Vladimir Putin, președintele Rusiei, a eliberat câteva sute de lei pe străzile țării pentru a împiedica oamenii să iasă din case. Informația a fost preluată de mai multe site-uri de pe toate continentele și a fost distribuită de sute de mii de persoane pe rețelele de socializare. 

VIDEO / Noi măsuri împotriva coronavirusului anunțate de Klaus Iohannis

Citește și alte știri despre coronavirus: 

Ministrul Sănătății anunță: „Vom merge din ușă în ușă și vom testa de COVID-19 toată populația din București”

București, sub carantină din cauza COVID-19

+8 FOTO

Playtech: Anamaria Prodan îl face praf pe Reghe: Nu mai are ce căuta lângă noi. Îmi e greaţă


Comentarii (5)
121768505301491
Costel Bastea  •  26 Martie 2020, 03:27

De ce poarta masca ,soldatul ?

121768505301491
Costel Bastea  •  26 Martie 2020, 03:25

Soldatul de pe tab o sa traga in oameni ? Asa arata fotografia .Cred ca este prea de tot ! In nici o tara civilizata, nu vezi asa ceva in aceste zile NEGRE pentu TOATA LUMEA !

adiktedz
adiktedz  •  26 Martie 2020, 03:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează