STIRI EXTRASPORT  ·  INVESTIGAȚIE

Atenție: ascunde aplicația Zoom o capcană?! Procurorii americani au cerut de urgență detalii

Aplicația Zoom este tot mai folosită în această perioadă // FOTO: blog.zoom.us
Aplicația Zoom este tot mai folosită în această perioadă // FOTO: blog.zoom.us

Articol de GSP - Publicat joi, 02 aprilie 2020 07:46

Aplicația Zoom, folosită masiv în aceste zile la videoconferințe, antrenamente, școli sau alte activități, a intrat în atenția procurorilor din Statele Unite ale Americii, care vor să verifice dacă datele personale sunt protejate.

După apariția pandemiei de coronavirus, care a dus la intrarea în carantină a multor țări, aplicația Zoom a devenit tot mai populară și este tot mai folosită de oameni, atât pentru muncă, cât și pentru discuții personale, cursuri sau pentru sesiuni de antrenamente fizice. Astfel. Letitia James, procurorul general al orașului New York, se declară îngrijorată de modul în care datele personale ale utilizatorilor aplicației Zoom sunt protejate, conform startupcafe.ro. 

Oficialul american a trimis o scrisoare către companie prin care vrea să afle dacă s-au luat măsuri pentru protejarea datelor personale ale oamenilor și cum se apără firma de eventuale atacuri ale hackerilor.

5.600.000.000 de dolarieste averea lui Yuhan Zheng, cel care în 2015 a fondat Zoom, după ce a emigrat din China în SUA

„Intimitatea utilizatorilor și securitatea datelor este foarte importantă pentru noi. Lucrăm non-stop pentru ca spitale, universități, școli și alte companii din întreaga lume să rămână conectate și operaționale. Apreciem implicarea procurorului general din New York și suntem dispuși să oferim toate informațiile cerute”, a fost mesajul companiei, potrivit New York Times.

Și în România aplicația este foarte populară, fiind folosită de școli și universități pentru ca elevii și studenții să poată continua cursurile pe timpul pandemiei de coronavirus.

VIDEO. Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și: Motivul perchezițiilor făcute azi la mai multe locuințe ale Duduienilor. Întâlniri secrete desfășurate între șefi ai Poliției Române și interlopi periculoși. Ce ar căuta, de fapt, poliția
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:00 WTA Praga
Simona Halep - Barbora Krejcikova
Digi
Program TV complet

Liga 1