GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: nu există dovezi că oamenii vindecați de COVID-19 nu se pot reîmbolnăvi

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 aprilie 2020 19:23

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că oamenii vindecați de coronavirus nu sunt 100% protejați în fața unei noi îmbolnăviri. 

Mai multe țări europene pregătesc eliminarea anumitor restricții aplicate pe fondul pandemiei de coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății atrage însă atenția că nu există suficiente probe care să demonstreze că oamenii vindecați devin imuni în fața COVID-19.

„Nu există probe care să arate că oamenii care s-au vindecat de COVID-19 au anticorpii necesari pentru a evita o a doua îmbolnăvire. Cei care presupun că nu mai pot contracta virusul ar putea ignora măsurile de siguranță publică”
- Comunicat Organizația Mondială a Sănătății

Totuși, în Coreea de Sud, unde au fost depistate 207 cazuri în care pacienții infectați au fost testați din nou pozitiv după o lună, analizele aprofundate au arătata că virusul era la un nivel de contagiune slab sau, la unii, chiar zero. Se pare că virusul rămâne în sistem o perioadă, dar nu atinge valori care să creeze mari probleme.

823.461de persoane au fost declarate vindecate de coronavirus

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO / Cum a schimbat coronavirusul planeta

+28 FOTO

Citește și alte știri despre coronavirus:

Sectorul esențial în care prețurile vor exploda după pandemia de coronavirus: „Vor crește cu minimum 300 de lei”

Donald Trump l-a sunat pe Klaus Iohannis » Ce au discutat cei doi președinți și ce sumă de bani a donat SUA pentru combaterea coronavirusului în România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează